Öncelikle herkeze günaydın arkadaşlar.
Bildiğiniz üzere teknolojinin gelişmesi ve günümüz şartlarına uyarlanarak hayatımızı kolaylaştırılması adına bir çok yenilikler yapılıyor. Özelliklede iş hayatımızda ve devletimizin bize bizim devlete karşı olan sorumluluklarımızda. Sırasıyla değerlendirirsek;
- E-Beyanname ve E-Bildirge
Daha çok muhasebecileri sevindirsede inanın ilk çıktığında çok büyük kolaylıklar sağladı. Zaman ve tasarruf açısından. Eskiden o vergi dairesi senin bu sgk genel müdürlüğü benim istanbul kazan biz kepçe geziyorduk. Şimdi bu uygulamalar sayesinde elektronik ortamda hem vergi bildirimlerini hemde sgk yükümlülüklerini kolaylıkla yerine getirebiliyoruz. Hatalar ve yanlışlar en aza indirilmiş oldu ki devlet babanın yapmış olduğu en büyük kıyak diyebilirim. Tabiki muhasebecilerin sorumluluklarıda kolaylaştırdığı kadar artıda ve cezai yaptırımları. Maliyet 0 tl.
- E - Devlet
Her Türkiye cumhuriyeti vatandaşının devlet kurumlarında olan bir takım işlerini kolayca halledebilmesi açısından yapılan bir düzenleme ile hayatımıza girdi. Büyük kolaylıklar getirmesine karşı şifre ücreti olan (en başta) 10 TL nı almasalar dahada iyi olacaktı ya neyse. Bence en güzel yanı adli sicil kaydının buradan alınarak resmi evrak değeri taşıması ve geçerliliği. Eskiden SGK gün dökümü alabilmek için ya muhasebecine yalvarırdın yada işten izin alıp sgk müdürlüğüne gitmen gerekirdi şimdi ise cep telefonundan şifre ile girip kolaylıkla takip edebiliyorsun. Eskiden bazı şirketler çalışanlarının bu durumu görememesi sebebiyle birçok işçinin hakkını çalmıştır. Yine başka bir örnek araç plaka ve ehliyet ceza sorgulaması ile hem kendi aracını hemde başka bir aracı sorgulayabiliyorsun. Askerlik işlemleri dahil buradan halledilebiliyor.
- E fatura
Senelik cirosu 25 milyon TL üzeri olan tüm firmaları (Akaryakıt 15 milyon TL) gelir idaresi başkanlığı ve Tübitak işbirliği ile yaklaşık 40.000 mükellefi elektronik ortamda fatura düzenleme, gönderme ve alma zorunluluğu getirildi. ( 750 tl ücreti karşılığında) İlk başta firmalar açısından büyük bir kolaylık gibi gözüksede henüz bu tarz bir alt yapıya sahip olamadığımızdan hala tam anlamıyla düzgün çalışmamakta. Daha yeni yeni muhasebe programları modülleri geliştirilerek entegrasyonu sağlanmakta. (Entegre ücreti min. 3.000 tlden başılıyor)
- E Defter
Tüm vergi mükelleflerinin tutmakla yükümlü olduğu Yevmiye, Envanter, Defter-i Kebir, İşletme, Karar V.b olarak kendi sınıflarına göre ayrılıyorlar.
Tüm E-Fatura kullanıcılarına E defter yükümlülüğü 1/1/2015 itibariyle getirildi. Min. Maliyet 4.000 TL
- KEP
Kayıtlı elektronik posta adresi zorunluluğu tüm Anonim, Limited, Kollektif ve adi ortaklıklara kısaca tüzel kişiliklerin tümüne alma yükümlülüğü getirildi. Buradaki amaç resmi yazışmaları (ihtar,ihbarname, sözleşme v.b ) posta yolu yerine buradan göndererek ulaşmadı kaygısını ortadan kaldırmak ve kabul etme yükümlülüğü. min. maliyet 450 tl ve gönderi başı min. 1,50 tl
- Çipli kimlikler
Tartışmaya çok açık olan bu konu hem iyi hemde kötü yanlarıyla değerlendirmekte fayda var. En iyi yanı cüzdanı dolduracak tüm kartların tek noktada birleşmesi ama en kötü yanı ise tüm kişisel bilgilerinizin bu kartta birleşmesi ve hatta GPS yoluyla adım adım izlenebilmemiz. Gelişen teknoloji sayesinde kartın içindeki bilgilerimizin karta dokunmadan çalınabilmeside eksik yönleri olarak değerlendirilmelidir. min. ücret 18 tl
Gelelim esas konuya şimdi neden uzun uzun diye yazdım;
Devlet tüm bu kolaylıkları sağlamakla yükümlü evet ama aynı zamanda bu kolaylıkların güvenlik tedbirlerini ve alt yapısınıda oluşturmakla yükümlü. Mesela e defter uygulamasını yaptı ama alt yapıyı x firmalar sunmakta yani mahremi x firmalar görebilmekte. Nerede bunun gizliliği nerede bunun kolaylığı. Bunlara ilave faiş ücret politikaları. Sadece Birkaç firmanın bu konuda yetkili kılınması. Hepsini tek seferde yapmaya kalktığında ücretler 10.000 i buluyor ve hatta geçiyor. Kolaylığa ne oldu ?? Hee birde yapmazsan cezası var bir okadarda!
Bu sefer kimleri zengin edeceğiz inanın hiç merak etmiyorum. Bize yolunacak kaz muamelesi yapıldığı sürece ve bizler sessiz kaldığımız sürece bu hep böyle devam edecek
Düşünün 5 kişilik bir aile kimlikleri ve e devlet şifresi almak istese 5x18x5= 450 TL zaten aldığı maaş 1.000 tl gitti yarısı. Hani kolaylık???
Yukarıda saydığım birçok konu aslında tüzel kişiliğe sahip firmaları ilgilendirsede önümüzdeki 10 yıl içersinde tüm T.C vatandaşlarının alması ve kullanması zorunluluğu getirilecek. Bu altyapıyı sağlayan firmalar 80 milyondan bir tüy daha yolacak

Bizler niçin vergi ödüyoruz acaba? Kendini birşey zanneden siyasilerimizin maaşları ve sefa içinde yaşamaları için mi yoksa Devletin bize hizmet sunsun diyemi?
Tabiki birde buna vatandaşın vurdun duymazlığı ve medeniyetsizliği (Sözüm meclisden dışarı) eklenince kurunun yanında yaş daima yanmaya mahkum oluyor.
İşin içine bankaları, Sular idareini, Elektrik idaresini ve Doğalgaz iaderesinide dahil etmek isterdim ama malum devlet toz kondurmuyor kanatları altına aldığından. Bize doğru dürüst faydası olmayan RTÜK ve TRT'i unuttum sanmayın nasılsa herşeyden payları var

Bu ülkenin bir vatandaşı olarak benden yolunan tüylerimi adalet ve hizmet namına kullanılmayan her kuşunu haram ediyorum

Vatandaş olarak ülkemize sahip çıkalım üretken olalım desekde yukarıda saydığım yaptırımlar nedeni ile daima dışardan almaya muhtaç olacağız. Bilime verdiğimiz değer hep aynı hiçbir zaman geleceğe dönük hareket edemiyoruz. Hep hazırcılığa alıştırıldık.
He unutmadan evimizdeki düşmanı unuttum. Bizlere yengeyle findirdeşmeyi normal gösteren Yayıncı kuruluşlara teşekkürü borç bilirim. Aile ahlakımızı, Örf adetlerimizi hiçe sayarak para uğruna yapamıyacakları hiçbirşey yok

Bizlerde keyifle izliyor ve izletiyoruz.
Şimdi sorarım Nerede Devlet! Asli görevi olan Adaleti, Kamu düzenini, Toplumun örf ve adetlerini, Ülke değerlerini koruması gerekirken tam tersine bir yaşam sürmemizi sağlayan devlet ne iş yapar acaba???
Sonuç olarak yetişmekte olan nesil Türk toplumunun gerçek Ahlaki yapısını öğrenmeyerek yetişmekte. Büyüklerim böyle yapıyordu bende yaparım demekte. Herşeyi hazır beklemekte. Üretken olmak ve geliştirmekten ziyade hazır olana yönelmekte.
Yakında hepimiz E-İnsan olarak yaşayacağız. Lütfen gerçek değerlerimize sahip çıkalım 
Yazacak okadar çok şey var ama daha fazla kendimi üzmek istemiyorum.
Kelimelerimin dağınıklığı ve kusurlarından ötürü hepinizden özür dilerim.