0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ilk sorunun cevabı hıdrolık dıreksıyonlar da dıreksıyonu saga ve ya sola cevırdıgınde tam manevra yaparsan o ses gelıyor ve sanırım az da olsa sısteme zarar verıyormus tam emın olmamakla bırlıkte bır arkadasım soylemıstı...iikinci sorun ıse lpg yı ılk calıstırma esnasında tam olarak devır yapmadan yanı tabırı caızse yakmadan dısarı atıyordur bence
aracın km nedir? mavi duman pek hayra alemet degildir genelde.
powerden gelebilir o sesyağıda kontrol edin eksilme varmı?ayrıca yağ yakan aracın egzoz kokusuda belli eder kendiniyani benzin gibi güzel kokmaz
mavi duman'da araç yağ yakıyor diye biliyorum.
yakmaz diye kesin birşey söylenemezaracın geçmişini bilmiyorsunuz bakımları zamanında yaplmışmı ben 10 binlik motor yağını 30 bin kullanan gördüm tamam doğrudur yürür aksamı gerçekten sağlam araçlar ama bir sınırı vararacınız gli mi?
Hidrolik direksiyonlarda direksiyon sağ ve solda turunun en sonunda sabit tutulmamalı. Bu durumda direksiyon hidrolik pompasına aşırı yük biner ve ömrü kısalır. Bu durumda direksiyonu az bir miktar geri salmak en iyisi olur. O duyduğunuz ses Direksiyon Hidrolik Pompasının sesi. Egzoz dumanının normalden açık ve ya koyu olmasının sebebi (eğer açıksa) motor yağ yakması olabileceği gibi avans ayarı bozukluğuda olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam erken ateşleme açık renk, geç ateşleme koyu renk duman attırabilir. (bunun tam terside olabilirdi tam hatırlamıyorum ) Ama Km. düşünülünce, aracın bakım durumuna göre ve olmazsa Kompresör testi ile kesin karar verilir ve eğer motor iç aksamı artık aşınmışsa muhtemelen rektifiye gerekir.
o borunun adı kraft boru..sabahları araç soguk iken özellikle kışın hava yakıt karışımı havanın soguk olması nedeniyle tam saglanamamaktadır.bu problemi gidermek için hava filtre kabı uzerindeki klape motordan aldıgı vakum sayesinde yön değiştirerek havayı kraft boru vasıtasıyla eksoz manifoldu üzerindeki sıcak havayı cekerek düzgün karışım olmasını sağlar