Gönderen Konu: ae 101 düşük devirden yüksek devire geçerken silkeleme sorunu  (Okunma sayısı 2294 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '97
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
merhaba arkadaşlar sizlerin önerilerini bekliyorum,1997ae101corolla gli sahibiyim ,5 yıldır bende yalnız aldığım günden beri düşük devirden hızlanırken arabada silkeleme oluyordu antalyada yetkili servis dahil hiç bir yerden sonuç alamadım.siboplar sıkışmış dediler 16 sibop değişti ama benim sorunum değişmedi buji buji kablosu değişti (orjinal)      distribütör bakımı yapıldı ama değişen bir şeyolmadı.sonra son götürdüğüm usta tps sensörü bozuk dedi,yeni bir tps sensörü (pnc89452)takıldı ,fakat bu seferde konumunu ayarlıyamadılar.                                                                                              1 araba ilk gaz verişte tekliyor                                                                                                                                                                              2 2.ci veya 3.cü viteste tekrarhızlanırken gecikme yaşıyor yani gaza bastığımısonradan anlıyor                                                3gazdan ayağımı çekince yığılma oluyor.bu problemi antalyada hiç bir usta çözemedi, bana bir yol gösterirseniz çok mutlu olurum.                                                                                                                                                                                                                                                                                         Ayrıca yazılarını büyük bir keyifle takip ettiğim sayın ATİLLA ÖZDEMİR beyefedi ile de tanışmak istiyorum ,belki bir yol gösterelir umudu ile........her kese sevgi ve saygılaımı gönderiyorum.......

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: ae 101 düşük devirden yüksek devire geçerken silkeleme sorunu
« Yanıtla #1 : Kasım 10, 2014, 22:16:05 »
profili doldurmanızı rica ederim.

arabadan bakan usta anlamaz. çok fazla şey yüzünden ayrıntılara inemezler. bu sorun basit bir elektrik arızası olabilir veya bir vakum kaçağı olabilir. bunu burada yazsak bile ustaya anlatamazsınız.

benim tavsiyem. buji tırnak aralığına kadar kontrol etmenizdir. distribütör içinde yağ olabilir. çok güzel temizlenmeli ve hatta tırnaklar zımparalanmalı.
lütfen bobin masrafına girin. değiştirmediyseniz mutlaka değiştirin. bu sırada açılan disbritör içindeki kabloları ve ufak zımbırtıları kontrol edin. lehimlere baktırın. gerçekten meme yapmış olabilir. yağ sızmış olabilir.
diğer konu avans mekanizmasıdır. arıza yaptıysa eğer düşük devirde araba tekler. yüksek devirde çok bişey hissetmezsiniz. bu küçük borucuklardan oluşan koca motorda, bir yerde vakum kaçağı vardır. her yerini tek tek kontrol etmeniz gerekmekte.
avans ayarı için lütfen tabancası olan birisine gidiniz.

diğer konu lpg dir. eğer bant ile lpg ayarı yapmaya çalışan birine giderseniz oradan tam gaz kaçın.
hava filtresi temizlenip benzinde sorun yoksa gaza bakılmalıdır. çok kısık ise veya çok gaz geliyorsa yapabilir. ve belli bir oranda hava gaz karışacağı için eğer hava filtresi tıkalıysa fazla gaz geliyor olabilir.
hiç bir şey yoksa gaz boruları kostik madde ile dolabilir.

kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2014, 22:40:09 »
merhaba arkadaşlar sizlerin önerilerini bekliyorum,1997ae101corolla gli sahibiyim ,5 yıldır bende yalnız aldığım günden beri düşük devirden hızlanırken arabada silkeleme oluyordu antalyada yetkili servis dahil hiç bir yerden sonuç alamadım.siboplar sıkışmış dediler 16 sibop değişti ama benim sorunum değişmedi buji buji kablosu değişti (orjinal)      distribütör bakımı yapıldı ama değişen bir şeyolmadı.sonra son götürdüğüm usta tps sensörü bozuk dedi,yeni bir tps sensörü (pnc89452)takıldı ,fakat bu seferde konumunu ayarlıyamadılar.                                                                                              1 araba ilk gaz verişte tekliyor                                                                                                                                                                              2 2.ci veya 3.cü viteste tekrarhızlanırken gecikme yaşıyor yani gaza bastığımısonradan anlıyor                                                3gazdan ayağımı çekince yığılma oluyor.bu problemi antalyada hiç bir usta çözemedi, bana bir yol gösterirseniz çok mutlu olurum.                                                                                                                                                                                                                                                                                         Ayrıca yazılarını büyük bir keyifle takip ettiğim sayın ATİLLA ÖZDEMİR beyefedi ile de tanışmak istiyorum ,belki bir yol gösterelir umudu ile........her kese sevgi ve saygılaımı gönderiyorum.......
kardeşim geçmiş olsun, canını sıkma her şey hallolur bazen biraz zaman alır, teknik konularda en mühimi arızanın teşhis edilmesidir. ben sana iyi bir ustaya kompresyon ölçtürmeni ve triger kayışı sentelerini iyice kontrol ettirmeni öneririm. çift eksantrik ler tam ayarda olmayabilirde. senden evvel triger kayışı taktırırken hatalı işlem yapılmış olabilir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 11, 2014, 12:01:46 »
atilla abi çok teşekkür ediyorum,önerilerinizi dikkate alacağım....fakat bu sorun tps sensörünün değişiminden sonra oldu,antalya da tanıdığınız bir yer varsa beni yönlendirirseniz çok sevinirim saygılar ve hürmetler ederim .......keşke sizin gibi ince ve iyi düşünen biriyle karşılaşsaydım antalyada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 11, 2014, 14:00:10 »
atilla abi çok teşekkür ediyorum,önerilerinizi dikkate alacağım....fakat bu sorun tps sensörünün değişiminden sonra oldu,antalya da tanıdığınız bir yer varsa beni yönlendirirseniz çok sevinirim saygılar ve hürmetler ederim .......keşke sizin gibi ince ve iyi düşünen biriyle karşılaşsaydım antalyada
Bekir kardeşim çıkardığınız tps sensörünü yeniden taktır büyük ihtimalle yeni aldığın uymadı, ondan sonrada dediğim kontrolları yaptır. Antalyada hiç tanıdığım yok.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2014, 14:24:48 »
teşekkür ediyorum Atilla abi söylediklerinizi dikkate alacağım size zahmet verdiğim içinde özür diliyorum .....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 13, 2014, 19:34:48 »
veeeeee sonunda efsane toyota ya yeniden kavuştum....yaklaşık 2 yıldan beri beni usandıran arıza değerli usta KADİR ÖZTÜRK ün titiz ve sabırlı çalışması sayesinde yapıldı birinci olarak disribütör içindeki bobin değişti ikinci olarakta diğer ustaların bilinçsizce yerini oynattıkları tps sensörünü avometre ile katalog değerlerine göre ayarlayarak busorundan kurtuldum.......Değerli fikirlerini benle paylaşan sn.ATİLLA ÖZDEMİRE ,sn. ANILKÖKSAL BAYBURT a teşekkür ediyorum.. Antalyada efsane toyotası olan arkadaşlar arabanızı lütfen her toyota servisi yazan yerlerde kurcalatmayınız çünkü bizim arabaların dilinden anlayan kalmadı gibi bir şey....ANTALYADA güveneceğiniz ve gönül rahatlığı ile arabanızı bırakacağınız bir servis arıyosanız işte adres ÖZTÜRK TOYOTA SERVİSİ sahibi SN KADİR ÖZTÜRK Akdeniz Sanayi Sitesi 5008 sok. no48-50 Antalya  tel:0242 2210362-0532 9638193 ve bu arızadan ötürü arabamı satma noktasından kurtaran bu değerli ustama da çok teşekkür ediyrum.......