Gönderen Konu: avensis 1.viteste gelen ses  (Okunma sayısı 5694 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
avensis 1.viteste gelen ses
« : Kasım 10, 2014, 00:15:49 »
öncelikle çok soru soruyorum farkındayım ama kusuruma bakmıyorsunuzdur umarım  :)

soruma geleyim

araç 20-30 km/h arası giderken 1.viteste debriyaja basınca garip bi ses geliyor ama öyle az  bi ses değil şöyle örneklendirim hani geri viteste giderken bi ses çıkar ya ona yakın bi ses ..sadece 1.viteste yapıyor diğer viteslerde sorun yok boş vites dahil önceden yoktu sorun büyük bir şey midir yada büyür mü ?

alakası var mı bilmiyorum ama sanırım bakımdan sonra bu ses gelmeye başladı ama emin değilim servisin fahiş fiyatları yüzünden extra garantiyi almayıp özel serviste yaptırmıştım kötü mü ettim acaba
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

avensis 1.viteste gelen ses
« : Kasım 10, 2014, 00:15:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis 1.viteste gelen ses
« Yanıtla #1 : Kasım 10, 2014, 08:43:35 »
Sesi hatırlamıyorum ama bizde birinci vites sadece kalkabilme amaçlı herhalde hemen 2 ye tak beni diye bağırıyor :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2014, 21:39:12 »
1. viteste gidiyorsunuz ve hızınız 20-30 arası. Bu sırada vites değiştirmek için debriyaja bastığınız da ses geliyor öyle mi ! Yani debriyaha basınca mı geliyor yoksa bastıktan sonra vites kolunu oynatırken mi geliyor ?
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 10, 2014, 22:02:53 »
debriyaj bilyesinden geliyor olabilir. zamanla bozulur. debriyajı değiştirene kadar idare eder. ama bir debriyaj seti fiyatı vardır.

1. vites bütün arabalarda ses yapar. avensisde bu sesi duymamanız lazım.şanzıman yağını değiştirdiyseniz ses artar. şanzıman yağını kontrol ettirin. eksik olabilir.

1. vitesde çok beklemeyin. araba daha yürür yürümez 2. vitese geçin. kendinizi alıştırın. ( yol , şartlar uygunsa )  muhtemelen aracınızın ekonomik vitesleri 4 ve sonrasıdır.  bu yüzden düşük devirde biraz hızlanıp 4. vitesde kalmaya çalışın. genellikle bu viteslerin oranı 1 : 1 dir ve motor gücü tam tekere aktarılır. küçük viteslerde motor tekerden hızlı döner ekonomi sağlanamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 10, 2014, 22:37:52 »
benzer sebepten dolayı bende servise gitmiştim. araç yokuş aşağı boşta giderken geri vites sesi gibi ses çıkarıyor ve araç yavaşladıkça ses çoğalıyor. servisteki usta durumu izah etti ve 1. viteste bu sesi daha fazla yapacağını söyledi. kendiside uygulamalı olarak aynen sizin dediğiniz gibi yaptı ve sesi birlikte duyduk. bu sesin sebebinide 1. vites dişlisinin kalkış ve güç dişlisi olması sebebiyle açıklamıştı kısa bi teknik konular anlattı filan tam hatırlayamıyorum ama sonuç olarak sesin normal olduğunu, diğer vites geçişlerinde ve yüksek hızdaki boşta gidişlerde bu sesin olmayacağını söylemişti. isterseniz siz bi servise danışın yinede.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2014, 00:27:51 »
1. viteste gidiyorsunuz ve hızınız 20-30 arası. Bu sırada vites değiştirmek için debriyaja bastığınız da ses geliyor öyle mi ! Yani debriyaha basınca mı geliyor yoksa bastıktan sonra vites kolunu oynatırken mi geliyor ?

yok 1.viteste o hızlarla ilerlemiyorum yanlış olmasın : ) o an biraz yokuşa denk geldim aracın hızının düşmesini bekleyip hemen kalkmak içni 1 e aldım o ses geldi ..1.viteste iken debriyaja basılı şekilde ilerleyince geliyor

debriyaj bilyesinden geliyor olabilir. zamanla bozulur. debriyajı değiştirene kadar idare eder. ama bir debriyaj seti fiyatı vardır.

1. vites bütün arabalarda ses yapar. avensisde bu sesi duymamanız lazım.şanzıman yağını değiştirdiyseniz ses artar. şanzıman yağını kontrol ettirin. eksik olabilir.

1. vitesde çok beklemeyin. araba daha yürür yürümez 2. vitese geçin. kendinizi alıştırın. ( yol , şartlar uygunsa )  muhtemelen aracınızın ekonomik vitesleri 4 ve sonrasıdır.  bu yüzden düşük devirde biraz hızlanıp 4. vitesde kalmaya çalışın. genellikle bu viteslerin oranı 1 : 1 dir ve motor gücü tam tekere aktarılır. küçük viteslerde motor tekerden hızlı döner ekonomi sağlanamaz.

araç 62.000 de biz 2.el olarak aldık sevis kağıtlarını inceledim hiç değişmemiş ... önceki mesajda da belirtiğim gibi aracı öyle kullanmıyorum sadece o anlık denk geldi çok sağ olun bilgilendirdiğiniz için çok acil bi durum mu sanayi biraz uzakta ..

benzer sebepten dolayı bende servise gitmiştim. araç yokuş aşağı boşta giderken geri vites sesi gibi ses çıkarıyor ve araç yavaşladıkça ses çoğalıyor. servisteki usta durumu izah etti ve 1. viteste bu sesi daha fazla yapacağını söyledi. kendiside uygulamalı olarak aynen sizin dediğiniz gibi yaptı ve sesi birlikte duyduk. bu sesin sebebinide 1. vites dişlisinin kalkış ve güç dişlisi olması sebebiyle açıklamıştı kısa bi teknik konular anlattı filan tam hatırlayamıyorum ama sonuç olarak sesin normal olduğunu, diğer vites geçişlerinde ve yüksek hızdaki boşta gidişlerde bu sesin olmayacağını söylemişti. isterseniz siz bi servise danışın yinede.

çok sağ olun ..daha önce var mıydı bilmiyorum ayda dikkat etmedim mi ama sanmıyorum daha önceden olsa dikkat ederim yetkili servisin fahiş fiyatları yüzünden özel serviste bakım yaptırdım yağ değişimi alan ondan mı acaba ? ama durum büyük ihitmal sizdekiyle aynı ama bende boş viteste ses gelmiyor tekrardan sağ olun ..
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 11, 2014, 21:25:45 »
şanzıman yağı değişimi arabaya göre değişir ama manuelde 80 bin km de değişmeli. ha değişince içine en iyisini koymalısınız. ciddi para ediyor şanzıman yağı.

ve en önemlisi

yağı değişince sesler artar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 11, 2014, 21:30:18 »
araç eski bi araç olsa prizdirek rulman sesi dicem ama , anlatımlardan o geldi aklıma .. Ustaların vardır bi bildiği...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 64000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #8 : Aralık 11, 2023, 22:46:54 »
Aracım 2012 - 1,33 Corolla Comfort. 64.000km

Aracın 1. viteste kalkıştan sonra 2. vitese almak için debriyaja bastığımda  geçen sürede "whııııiiıııııiııı" :) diye tabir edebileceğim bir ses geliyor. 2. ye atınca kesiliyor. Sona 3 e takarken de debriyaja basınca aynı ses gelmiyor. Sonra herşey normal..

Deneme yapmak için 1. viteste debriyaja basılı ilerliyorum ses aynen devam ediyor. Debriyajı bırakınca ses kesiliyor. 2. viteste deniyorum aynı ses gelmiyor..

Ciddi bir problem olabilir mi?