0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle Ön fren kaliper pimlerini kontrol ettirin, gerekiyorsa yenileyin.Alttan, direksiyon tıkırtı burcu somununu 1 tur sıktırın.Sorunun sık tekrarlamaması için yumuşak hamurlu lastik kullanın (Continental, Goodyear, Michelin gibi).
direksiyon hareket ediyor mu ? yani zorlayınca eksenden sapıyor mu ? bir de belli bir direksiyon açısında mı yapıyor ?
:S o nasıl bir sestir. Bu model de böyle ses. Sabır diliyorum size. Direksiyonun dibindeki plastikler sökülüp incelenmesi gerekebilir. Bende ilk okuduğumda direksiyon kutusudur dedim ama bilmiyorum bu direksiyon kutu sesi mi bilemedim.
Tekin Abi baska bir konuda yine okumuştum senin yorumunu. Adama tıkırtı burcu somununu bi tur sıkarmısın diyorum. Yok ondan değil o direksiyon kutusundan diye diretiyor . Şuan dunlop sport 01 lasitkleri var ama yeni olduğundan loastik değişimi imkansız gibi görünüyor. Başka bir ustaya dediklerinizi aynen söylicem .
Zaten tıkırtı burcu somunu, direksiyon kutusunun alt kısmında, direksiyon milinin kutuya girdiği yerde.Başka bir ustaya veya yetkiliye sıktırt.Kaliper pimlerinide muhakkak kontrol ettir.