Gönderen Konu: Termosifon tavsiyesi?  (Okunma sayısı 1852 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Termosifon tavsiyesi?
« : Kasım 08, 2014, 05:56:36 »
Dostlar evime termosifon baglatmam lazim. Tecrübe ettiğiniz bi marka model varsa paylaşırsaniz sevinirim. Küçük bir arastirma yaptım demirdokum titanyum kazan kullaniyormus. Yalıtım mavi conta imis. Yorumlariniz icin Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Termosifon tavsiyesi?
« : Kasım 08, 2014, 05:56:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
Ynt: Termosifon tavsiyesi?
« Yanıtla #1 : Kasım 08, 2014, 07:00:08 »
yaklaşık 2.5 yıldır arçelik titanyum kullanıyorum ve gayet memnunum. adından da anlaşılacağı üzere kazanı titanyum ama yalıtımı hakkında bir bilgim yok.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 08, 2014, 09:07:34 »
Her ne kadar görüntüsü biraz demode olsa da, karşısına geçip izlemeyeceğiniz için E.C.A'dan şaşmayın derim, titanyum kazan laf salatası, kazanı içinde titanyum içeren bir solüsyon ile kaplıyorlar sadece, kazanın tamamı titanyum olsa termosifon Toyota Corolla fiyatına denk gelir :)

E.C.A bu kazan için dürüstçe "Titanyum katkılı emaye kaplı termosifon kazanı" olarak belirtiyor, sonuçta elektromekanik bir ev eşyası olduğundan, gerektiğinde servis ve yedek parça konusunda da sizi memnun eder, tecrübe ile sabittir.

http://www.emas.com.tr/tr/urun/detay/203/eca-termosifonlar 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 08, 2014, 10:58:36 »
Corolla olsa iyi.Bmw falan alirsin.Titanyum pahali bir malzeme saglik sektöründe cokca kullanılıyor. Vida implant Müthiş rakamlar.
Neyse ben 9 yildir arcelik kullaniyorim sorunsuz calisiyor.Kirec temizliği yaptirdim  bir sefer.
Ufuk un önerisini de dikkate alin.Eca da ömürlük kullanabilirsiniz.
Ama elektirik tüketimi de küçümsenemez.Dogalgaz yok ise mutfakta sofben yeri mevcut ise tuplu sofben de olabilir.Termosifonda su isinacak bekle me derdi olmaz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '05
  • 38 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 08, 2014, 11:06:00 »
kendi evimize henüz alamadım ama,

annemlere almıştım 2 yıldır sorunsuz kullanıyorlar Ariston marka titanyum kaplı 65 litrelik . gayet güzel tavsiye edderim.
Dünyada Ölümden Başkası Yalan Ey İnsanoğlu!

1.00 Terra MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 08, 2014, 11:16:12 »
Termosifon, elektrik kullanarak kullanma suyumuzu ısıtan beyaz eşya olduğundan dolayı, kazanının titanyum kaplama olanlarını tercih etmek,

Elektrik pahalı olduğundan dolayıda izolasyonu kalın olanını tercih etmek doğru bir karar olacaktır.

Aynı litre hacme sahip iki farklı kazanı yan yana koyduğumuzda en geniş olanının Demirdöküm olduğunu görüyoruz.

Termosifon ile su ısıtmaya ihtiyaç duyduğumuz aydan itibaren tekrar servis dışına alacağmız süreye kadar sürekli açık bırakmak elektrik tüketimi anlamında en ekonomik uygulama olacaktır. İçindeki sıcak suyu kullanılmayan Demirdöküm, 24 saatte 1kw elektrik harcayarak ayarladığınız ısıda suyu korumaktadır.

Bütün termosifonlarda, ısıtılmış suyun kullanım esnasında çabuk bitmesi demek, içinde çok miktarda kireç oluşmuş anlamına gelir, yaklaşık olarak 5 - 6 yılda bir sökülüp içinin temizlenmesi gerekmektedir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 08, 2014, 19:29:28 »
Cok Teşekkürler arkadaslar.