0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araç 2011 40 bin km de. Alışmayı çoktan geçmiştir herhalde. Benim aklıma vites aralığı çok duşuk olduğu için ayağımdaki hafif titremeleri silkelemeye çeviriyor diye duşundum. Umarım bir sıkıntı yoktur. Aynı şeyi hisseden arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Bu dediginiz şartlar oluştugu sırada gaza basarken topugunuz tabana basıyor mu yoksa havada mı?
2 yıldır 2012 1.33 auris kullanıyorum,Bizim araçların gaz tepkisi aşırı hassas değildir, bunu nereden çıkardığıma gelince, yüksek devirlerde fark edilen vites değişiminde bir bağırma olur, sebebi hızlı vites değiştirmek istediğinizde ayağınızı gazdan tamamen çekmeniz gerektiğidir, defalarca denedim sistem ayağınızı çektikten 1 saniye gibi bir süre sonra tamamen gazı kesmiş oluyor (aynı tecrübe daha önce forumda tartışılmıştı), gaz vermede ise bu kadar tepki gecikmesi olmasa da hemen de tepki vermiyor, bunu boş vites de gaza bastığınızda devir kadranının tepki süresinden anlayabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Avm örneği verdiğiniz durumu gaza istikrarsız veya çok az bastığımda bende yaşıyorum sanırım bunun nedeni, ağır kasa düşük hacimli motor. Birinci viteste gaza güzel tepki vermesinin nedeni ise iyi seçilmiş 1.vites dişli oranıdır, ancak 2. vites için aynı nispet de kötü bir oran seçilmiştir yani 2. vitesteki dişli oranı bire göre fazla yüksek kaldığından kalkıştan sonra araba hantal kalmaktadır, bu da 1. vitesten sonraki viteslerde gaz tepkisi düşükmüş izlenimi bırakmıştır kanaatimce.