0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu sistem ne işe yarayacak pek anlamadım. hava akış hızı mı önemli yoksa girdap mı ?
bu sistem düşük akış hızını arttırarak karışımın tam olmasını mı sağlıyor ? bunun yerine ikinci buji koysalar daha iyi
Bu, Toyota'nın 1980'lerin başında kullandığı bir sistem. Bugün bazı markalar, farklı versiyonlarını kullanmaktadır. Fazla hava tek başına işe yaramaz Ercüment, ideal karışım oranının sağlanması önemlidir. Yakıt türüne göre ihtiyaç duyduğu O2 miktarı farklıdır. Ayrıca örneğin 1cm3 hava hep aynı miktarda O2 içermez. Oysa emme hatları stabil olanların geçişine izin verebilecekleri hava hacmi bellidir. Bunda etkiyi şöyle oluşturabilirsin; ya geçen havanın geçiş hızını arttırırsın ya da geçen hava hacmini, bunun için de yukarıdaki gibi sistemler avantaj sağlar. Piston kafaları bile karışımın ideal olması ve emme sırasında girdap yaratabilecek şekilde olması için tasarlanır. Ayrıca bujili sistemlerde patlamanın hangi noktada başlayıp nereye doğru yol alacağı(örneğin silindir üstünden piston kafasına doğru) da önemlidir ve parça tasarımları buna göre yapılır. Ayrıca piston kafasının bu patlamayı en efektif şekilde alıp, kranka doğru en etkili etkiyi yaratması istenir. Bu arada sadece hava ile bile çalışan motorlar vardır unutmayalım ki.
Tabiki ama ciddi bir rahatlama saglayacaktir diye dusunuyorum ben. Ahmet abi ile 2 3 ay once telefonda konusmamizda emmeden cok egsoz icin birseyleri kurcalarsan daha fazla verim aljnir demisti kk gercekten oyle. Muayne sebebiyle katalizoru yerine taktirdim arac 3000 devire kadar daha iyi ama 3250yi gectikten sonra hepten bitirdik diyebilirim. Neyse asil konuya donersek ciddi deli rakamlara ulasamayiz ama faydasi olur mu yoksa sadece zarari mi olur ben bunu merak ediyorum Hakan abi. Tabi bu emme olayiyla birlikte headers gibi guzel seylerede bi giris yapilir.
amacın ne ?