0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lpg li araçlarda, soğuk havalarda genelde oluyor bu durum. bizde de aynı sıkıntı mevcut. araştırmalarıma göre soğuk havalarda bu sıkıntıyı çekmeyen lpg li araç çok az sanırım. çok ustaya sordum, çok araştırdım önceleri, ama çözümü yok gibi. kimi usta "şundandır, bundandır" diyor, kimisi de "abi hiç uğraşma lpg li araçlarda bu sorun oluyor" diyor. akşamları arabayı stop etmeden önce benzine alıyorum, 10 saniye kadar benzinde çalıştırıyorum, bir iki gaza basıp bırakıyorum ki, enjekörlerin içinde gaz yerine benzin kalsın, belki daha rahat çalışır sabah diyorum, ama gene aynı sıkıntı oluyor. mesela son bir haftadır geceleri ayazdan dolayı hava çok soğuk oluyordu ve sabahları ilk çalıştırdığımda motor normal rölantisini bulana kadar 4-5 saniye hafif gaz vermem gerekiyordu. bu gece hava en az 4-5 derece daha sıcaktı önceki gecelere göre. bu sabah motor çok rahat çalıştı ve hemen normal rölantiye geçti. ya motor yağı gece soğukta yoğunlaşıyor ve sabah soğuk motora tam anlamıyla nüfuz etmesi biraz süre alıyor, ya da aynı şey yakıt için geçerli. acaba diyorum kışın 0-40 yağa geçip, yazın gene 10-40 yağa mı dönüş yapsak acaba? bu soruna çözüm olabilir mi acaba?
Aslında sıralı tüp var. Benzinde rahat çalışması lazım ama o sorunu yapıyor. Bi usta gaz kelebeğini temizle dedi. Temizleme spreyini araç çalışırken sıkacağım bakalım ne olacak
Daha önce başıma geldi efsane kasada araç boğularak çalışır bunun 2-3 nedeni var.Birincisi LPG emilatörü yani buharlaştırıcı gaz kaçağı olur bu emme manifoltuna dolar siz ilk çalıştırmada araç benzinle çalışır ama manifolta dolan gaz da yanmaya çalıştığından araç boğulur. Bu yanan kadar araçta gaz yememe boğulma alt devirler de silkeleme görünür .Taki araç gaza geçip manifolttaki faz gaz yanana kadar gün içinde bir daha sıkıntı yaşamazsınız.İkinci sorun isin Atiker gibi uyduruk lpg sistemi varsa aracınızda yakıt verileri anormal olduğundan aracınız beyninde yakıt karışım ayarlarını bozduğundan dolayı aracınız benzinde çalışırken boğulma gaz yememe gibi anormallikler gösterir bunun da çözümü aracın beyin ayarlarını sıfırlayıp daha sonra araca tekrar gaz ayarı yaptırmaktır.Bu nu şöylede anlayabilirsiniz aracınızın akü eksi kutup başını sökün 5 dakika bekleyi geri takın ve aracınızı benzinde çalıştırın sorun yoksa bu ikinci yazdııgım sorun var demektir ama araç gene aynıysa ilk yazdığım sorun var demektir .