Gönderen Konu: Stop etme  (Okunma sayısı 1818 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '08
  • 16 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Stop etme
« : Kasım 06, 2014, 11:29:02 »
Selamlar Toyota dostları. Aracımı sabah ilk çalıştırdığımda "gaz pedalına dokunmadan" stop ediyor. Gaza dokunarak çalıştırdığımda tam tepki vermiyor. Yani stop etmemesi için ayağımın pedalda olması lazım :) Bayağı da benzin kokuyor. Araç sıralı sistem. Acaba sebebi ne olabilir ? Isındıktan sonra sıkıntı yok.
 Aracın buji kabloları ve bujileri yeni değiştim.
Çalışan kazanır!

Toyota Club Türkiye

Stop etme
« : Kasım 06, 2014, 11:29:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: Stop etme
« Yanıtla #1 : Kasım 06, 2014, 13:14:27 »
lpg li araçlarda, soğuk havalarda genelde oluyor bu durum. bizde de aynı sıkıntı mevcut. araştırmalarıma göre soğuk havalarda bu sıkıntıyı çekmeyen lpg li araç çok az sanırım. çok ustaya sordum, çok araştırdım önceleri, ama çözümü yok gibi. kimi usta "şundandır, bundandır" diyor, kimisi de "abi hiç uğraşma lpg li araçlarda bu sorun oluyor" diyor. akşamları arabayı stop etmeden önce benzine alıyorum, 10 saniye kadar benzinde çalıştırıyorum, bir iki gaza basıp bırakıyorum ki, enjekörlerin içinde gaz yerine benzin kalsın, belki daha rahat çalışır sabah diyorum, ama gene aynı sıkıntı oluyor.
mesela son bir haftadır geceleri ayazdan dolayı hava çok soğuk oluyordu ve sabahları ilk çalıştırdığımda motor normal rölantisini bulana kadar 4-5 saniye hafif gaz vermem gerekiyordu. bu gece hava en az 4-5 derece daha sıcaktı önceki gecelere göre. bu sabah motor çok rahat çalıştı ve hemen normal rölantiye geçti. ya motor yağı gece soğukta yoğunlaşıyor ve sabah soğuk motora tam anlamıyla nüfuz etmesi biraz süre alıyor, ya da aynı şey yakıt için geçerli.
acaba diyorum kışın 0-40 yağa geçip, yazın gene 10-40 yağa mı dönüş yapsak acaba? bu soruna çözüm olabilir mi acaba?
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 06, 2014, 13:33:15 »
lpg li araçlarda, soğuk havalarda genelde oluyor bu durum. bizde de aynı sıkıntı mevcut. araştırmalarıma göre soğuk havalarda bu sıkıntıyı çekmeyen lpg li araç çok az sanırım. çok ustaya sordum, çok araştırdım önceleri, ama çözümü yok gibi. kimi usta "şundandır, bundandır" diyor, kimisi de "abi hiç uğraşma lpg li araçlarda bu sorun oluyor" diyor. akşamları arabayı stop etmeden önce benzine alıyorum, 10 saniye kadar benzinde çalıştırıyorum, bir iki gaza basıp bırakıyorum ki, enjekörlerin içinde gaz yerine benzin kalsın, belki daha rahat çalışır sabah diyorum, ama gene aynı sıkıntı oluyor.
mesela son bir haftadır geceleri ayazdan dolayı hava çok soğuk oluyordu ve sabahları ilk çalıştırdığımda motor normal rölantisini bulana kadar 4-5 saniye hafif gaz vermem gerekiyordu. bu gece hava en az 4-5 derece daha sıcaktı önceki gecelere göre. bu sabah motor çok rahat çalıştı ve hemen normal rölantiye geçti. ya motor yağı gece soğukta yoğunlaşıyor ve sabah soğuk motora tam anlamıyla nüfuz etmesi biraz süre alıyor, ya da aynı şey yakıt için geçerli.
acaba diyorum kışın 0-40 yağa geçip, yazın gene 10-40 yağa mı dönüş yapsak acaba? bu soruna çözüm olabilir mi acaba?

Bu yağla ilgili değil, 0/40 hem kış hem yaz ilk çalıştırmada 10/40 yarı sentetiğe göre daha koruyucudur.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 06, 2014, 13:52:43 »
Aslında sıralı tüp var. Benzinde rahat çalışması lazım ama o sorunu yapıyor. Bi usta gaz kelebeğini temizle dedi. Temizleme spreyini araç çalışırken sıkacağım bakalım ne olacak :)
Çalışan kazanır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 06, 2014, 13:55:04 »
Aslında sıralı tüp var. Benzinde rahat çalışması lazım ama o sorunu yapıyor. Bi usta gaz kelebeğini temizle dedi. Temizleme spreyini araç çalışırken sıkacağım bakalım ne olacak :)

Gaz kelebeğini temizleyeceksiniz söküp hem ön hem arka tarafının iyice temizlerseniz daha iyi sonuç alırsınız. Nasıl temizleneceği ile ilgili forumda görsel uygulamalar da mevcut, bu konuda forumda arama yapabilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 06, 2014, 13:57:55 »
Daha önce başıma geldi efsane kasada araç boğularak çalışır bunun  2-3 nedeni var.Birincisi LPG emilatörü yani buharlaştırıcı gaz kaçağı olur bu emme manifoltuna dolar siz ilk çalıştırmada araç benzinle çalışır ama manifolta dolan gaz da yanmaya çalıştığından araç boğulur. Bu yanan kadar araçta gaz yememe boğulma alt devirler de silkeleme görünür  .Taki araç gaza geçip manifolttaki faz gaz yanana kadar gün içinde bir daha sıkıntı yaşamazsınız.

İkinci sorun isin Atiker gibi uyduruk lpg sistemi varsa aracınızda yakıt verileri anormal olduğundan aracınız beyninde yakıt karışım ayarlarını bozduğundan dolayı aracınız benzinde çalışırken boğulma gaz yememe gibi anormallikler gösterir bunun da çözümü aracın beyin ayarlarını sıfırlayıp daha sonra araca tekrar gaz ayarı yaptırmaktır.Bu nu şöylede anlayabilirsiniz aracınızın akü eksi kutup başını sökün 5 dakika bekleyi geri takın ve aracınızı benzinde çalıştırın sorun yoksa bu ikinci yazdııgım sorun var demektir ama araç gene aynıysa ilk yazdığım sorun var demektir .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 06, 2014, 14:02:44 »
İkinci olay mantıklı, benim tüp de atiker :) Bu sorun yoktu, son zamanlarda başladı özellikle buji ve kablo değişiminden sonra. Parçalar yan sanayi değil japon. Kutup başını söküp tüp kendini sıfırlayınca tekrar servise gidip tüp ayarı yaptırmak gerekir mi ?
Çalışan kazanır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 06, 2014, 14:12:57 »
Daha önce başıma geldi efsane kasada araç boğularak çalışır bunun  2-3 nedeni var.Birincisi LPG emilatörü yani buharlaştırıcı gaz kaçağı olur bu emme manifoltuna dolar siz ilk çalıştırmada araç benzinle çalışır ama manifolta dolan gaz da yanmaya çalıştığından araç boğulur. Bu yanan kadar araçta gaz yememe boğulma alt devirler de silkeleme görünür  .Taki araç gaza geçip manifolttaki faz gaz yanana kadar gün içinde bir daha sıkıntı yaşamazsınız.

İkinci sorun isin Atiker gibi uyduruk lpg sistemi varsa aracınızda yakıt verileri anormal olduğundan aracınız beyninde yakıt karışım ayarlarını bozduğundan dolayı aracınız benzinde çalışırken boğulma gaz yememe gibi anormallikler gösterir bunun da çözümü aracın beyin ayarlarını sıfırlayıp daha sonra araca tekrar gaz ayarı yaptırmaktır.Bu nu şöylede anlayabilirsiniz aracınızın akü eksi kutup başını sökün 5 dakika bekleyi geri takın ve aracınızı benzinde çalıştırın sorun yoksa bu ikinci yazdııgım sorun var demektir ama araç gene aynıysa ilk yazdığım sorun var demektir .

peki yücel bey... bu söylediklerinizin sadece soğuk havalarda gerçekleşiyor olması bir tesadüf müdür? sıcak havalarda böyle bir sıkıntımız kalmıyor çünkü.
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 09, 2014, 12:11:15 »
Arabanızda ateşleme problemi var abdullah bey. Benzin kokusuda benzinin yanmadığının göstergesi bu da enjektörlerin lpgden dolayı işlevini yitirmeye başladığını buna bağlı olarak geç çalışmaya başlar. Uzun yola çıktığınızda würth enjektör temizleyicisi atın araba açılır çalışma problemi düzelir..
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 14, 2014, 09:05:35 »
Dün arkadaşın tavsiye ettiği ustaya baktırdım. Uzun uğraşlar sonunda sorunun bobinde olduğunu söyledi. Elinde orjinal çıkma bobin varmış taktı, tüpten benzine geçme ve stop sorunu halloldu ama sabahları yine gaz vermeden düzen almıyor.
Bobin önemli parça, acaba diyorum Samsun toyota servisine gidip bir de oraya mı baktırsam. Sonuçta bakmaya para yok diye biliyorum :lol:  Eğer bütçeme uyarsa da bobini oradan almak niyetindeyim ne de olsa önemli bir parça.
Çalışan kazanır!