Gönderen Konu: 2004 AVENSİS YAKIT DURUMU  (Okunma sayısı 1068 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 85 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
2004 AVENSİS YAKIT DURUMU
« : Kasım 06, 2014, 10:59:17 »
selam arkadaşlar
2004 model avensis, comfort, benzin/lpg li aracımın yakıtı hakkında bilgi almama yardımcı olursanız sevinirim.
aracımın komple motoru yapılalı 2 ay gibi bir süre oldu. marka ismi vermek doğrumu bilmiyorum. ilk ben lpg taktırdım atiker marka. kurban bayramında yakıt durumu nasıl diye kontrol edeyim dedim lpg yakıt deposunu fulledim. depo 43 lt. lik ama 38 lt lpg aldı ve 410 km yol yaptım. şehir içi ve dışı karışık. lpg fiyatı Adana da 2,59 du. ekim ayının 30 da yine kontrol edelim dedim depoyu doldurttum 39,380 lt lpg aldı ve lpg 2,590 tl. idi. 233 km yol şehir içi dışı karışık yapmışım. dün yani 5 ekimde depo boşalmadan tekrar yakıt aldım ve 26,670 lt yakıt aldı ve lpg fiyatı düştüğü için lpg 2,370 tl. bu verilere göre aracımın yakıt durumu hakkında bilgi verilirse memnun olurum.

Toyota Club Türkiye

2004 AVENSİS YAKIT DURUMU
« : Kasım 06, 2014, 10:59:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 AVENSİS YAKIT DURUMU
« Yanıtla #1 : Kasım 06, 2014, 11:21:26 »
Kayıtları parça parça tutmuşsunuz ama anladığım kadarıyla totalde 39 litre lpg ile 643km yol yapmışsınız. Bu da 100km ortalama da 6/lt lpg tüketimi yapar bu rakam çok iyi görünüyor eldeki verilere göre. Ancak size tavsiyem depoyu tamammen fulleyip km 'yi sıfırlayıp takip etmeniz. Parasal olarak takibin pek faydası yok çünkü lpg fiyatları oynayabiliyor sadece kafa karıştırır, hesabınızı litre üzerinden yapın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 85 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 06, 2014, 12:38:30 »
Kayıtları parça parça tutmuşsunuz ama anladığım kadarıyla totalde 39 litre lpg ile 643km yol yapmışsınız. Bu da 100km ortalama da 6/lt lpg tüketimi yapar bu rakam çok iyi görünüyor eldeki verilere göre. Ancak size tavsiyem depoyu tamammen fulleyip km 'yi sıfırlayıp takip etmeniz. Parasal olarak takibin pek faydası yok çünkü lpg fiyatları oynayabiliyor sadece kafa karıştırır, hesabınızı litre üzerinden yapın.
teşekkür ederim aytaç bey.
verileri aldığımda tekrar bilgilendirme yaparım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 221000
  • Model Yılı: '08
  • 97 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 06, 2014, 17:58:17 »
Bu işte bir yalnızlık var bence. Bırakın 6 lt  lpg ile 100km gitmeyi. Bu km yi benzinde yapmak bile zor Avensis için. Belki sürekli uzun yolda olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 06, 2014, 18:46:34 »
Fatih bey sağlıklı bi ölçüm için tam depo dolum yapınca km sayacınıcı sıfırlayın ve bittiğinde km yi not edin.. Mümkünse aynı benzinlik ve aynı pompa olsun.. Yakıtı aldığınız fiyat yerine her seferinde aldığınız litreyi yazın böylece 100 km de kaç litre yaktığınızı bulursunuz. 1 lt gazın fiyatı değişse bile sarfiyatınızdan güncel değeri öğrenebilirsiniz.

Ama kesin kural tam depo doldurup tam depo boşaltıp gaz almaktır.. En sağlam ölçüm için kolay gelsin..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 85 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 06, 2014, 21:15:42 »
Fatih bey sağlıklı bi ölçüm için tam depo dolum yapınca km sayacınıcı sıfırlayın ve bittiğinde km yi not edin.. Mümkünse aynı benzinlik ve aynı pompa olsun.. Yakıtı aldığınız fiyat yerine her seferinde aldığınız litreyi yazın böylece 100 km de kaç litre yaktığınızı bulursunuz. 1 lt gazın fiyatı değişse bile sarfiyatınızdan güncel değeri öğrenebilirsiniz.

Ama kesin kural tam depo doldurup tam depo boşaltıp gaz almaktır.. En sağlam ölçüm için kolay gelsin..
teşekkür ederim Kerem bey. bir sonraki depo dolumunda değerleri paylaşacam.