Gönderen Konu: p0016 arıza kodu lütfen yardım lütfen..  (Okunma sayısı 7133 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür etti
p0016 arıza kodu lütfen yardım lütfen..
« : Kasım 05, 2014, 22:14:11 »
öncelikle herkese merhaba ;
aracım 2006 Toyota Corolla terra benzinli lpg de var daha öncesinde sibap yaktı ve kapak söküldü silindir kapak contası siboplar orjinal değişti rektifiye yapıldı. ancak aracımın bu işlemden önce  de sonra da bir kronik sorunu var hala da düzelmedi.

ilk çalıştırdığımda pat pat egzostan ses çıkartarak  çalışıyor motor da sallıyor araç kalktıktan sonra motor ısınana kadar giderken çok gaz vermezsem vuruntu yapıyor.  bazen giderken durduğumda rölanti göstergesi öyle oynuyor ki stop edecek duruma geliyor bazen aracım stop  ediyor.

araç iyice ısındıktan sonra motor normal çalışıyor vuruntu olmuyor ve rölanti göstergesi sabitliyor. aracı makinaya bağladık krank devir sensörü eksantrik devir sensör uyuşmazlığ arızasıı çıktı(p0016 arıza kodu) daha sonra dediler ki sentesi doğru yapılmamış tekrar sentesi yapıldı ancak aynı sıkıntı hala devam ediyor ne yapacağımı şaşırdım herkes kafasına göre konuşuyor. buna benzer bir arıza yaşayan çözümü bilen var mı  tavsiyeniz var mı lütfen yardım edin. şimdiden çok teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

p0016 arıza kodu lütfen yardım lütfen..
« : Kasım 05, 2014, 22:14:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: p0016 arıza kodu lütfen yardım lütfen..
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2014, 22:30:01 »
2 saat sonra bakacagım.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #2 : Kasım 06, 2014, 00:10:08 »
Sorununuz anlattıklarınıza hitaben olasılıklar;

*VVT-İ dişlilerinde arıza var. zamanlama değişmiyor.
*VVT-İ dişlilerini kumanda eden OCV valf arızalı dişlieri kumanda edemiyor. (bu biraz zayıf çünkü bu oldugunda dişliler başlangıç pozisyonuna dönüyor)
*Zayıf ihtimalde kam mili konum sensörü arızası olabilir.

Bunlarda sorun yok ise motor ECUna doğru yolculuk var.
Bilgisayar ile aktif test yaparken kamların açısı değişiyor mu kontrol etmek lazım.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 06, 2014, 07:38:01 »
Buyrun abi:
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 15, 2014, 17:57:53 »
Ahmet bey öncelikle ilginiz için teşekkürler dün arızza tespiti sonucu yağ kontrol valfi çıktı bundan kaynaklandığı söyleniyor. çünkü aracın beyninde on of yaptıkları zaman bu cihazın görev yapmadığını farketti ustalar of yaptığında araç stop etmesi gerekir diyorlar ama araç stop etmiyor. dolayısıyla bu yağ kontrol valfi ne işe yarar sizce benim anlattığım sıkıntıyla örtüşüyor mu bilginiz varsa bilgilendirir misiniz ?

Mesaj Birleştirildi: Kasım 15, 2014, 17:59:50
Sorununuz anlattıklarınıza hitaben olasılıklar;

*VVT-İ dişlilerinde arıza var. zamanlama değişmiyor.
*VVT-İ dişlilerini kumanda eden OCV valf arızalı dişlieri kumanda edemiyor. (bu biraz zayıf çünkü bu oldugunda dişliler başlangıç pozisyonuna dönüyor)
*Zayıf ihtimalde kam mili konum sensörü arızası olabilir.

Bunlarda sorun yok ise motor ECUna doğru yolculuk var.
Bilgisayar ile aktif test yaparken kamların açısı değişiyor mu kontrol etmek lazım.

Ahmet bey öncelikle ilginiz için teşekkürler dün arızza tespiti sonucu yağ kontrol valfi çıktı bundan kaynaklandığı söyleniyor. çünkü aracın beyninde on of yaptıkları zaman bu cihazın görev yapmadığını farketti ustalar of yaptığında araç stop etmesi gerekir diyorlar ama araç stop etmiyor. dolayısıyla bu yağ kontrol valfi ne işe yarar sizce benim anlattığım sıkıntıyla örtüşüyor mu bilginiz varsa bilgilendirir misiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #5 : Kasım 15, 2014, 18:19:15 »
Bir önceki mesajında bahsettigim OCV valfi bu işe yarıyor. (Oil Control Valve)

Mutlaka orada bir o motordan vardır. Degiştirmek 10 dakika sürer. Deneme yapabilirsiniz.
Sorununuzun bu kadar basit olmasına sevindim. (Biraz masraf varmış)
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2014, 20:57:46 »
Aynı arıza kodunu almadım fakat yağ kontrol valfi olayı benim de başıma gelmişti.

Araç "sabahları geç çalışıyor" diye "nedir, ne değildir ?" diyerek bilgisayara bağladığımızda yağ kontrol valfi hatası vermişti. Bahsettiğiniz gibi ON-OFF yaptığımızda araç stop etmiyordu.
Ustam "ON-OFF yaptığımızda aracın stop etmesi gerek" demişti. Fakat parçanın arızalı olması herhangi bir etki yapmıyordu. Ne rölantide dengesizlik, ne gaz yememe ne de vuruntu. Bilgisayara bağlamadan önce haberimiz bile yoktu yani.

Geç çalışma sorunu da LPG sistemiyle alakalıymış, enjektör veya regülatörde kir birikmiş. Yüksek devirlerde hep benzine alırdım, LPG ile kullanmazdım. LPG'de yüksek devirde kullanınca geç çalışma problemi de geçti gitti.

Benim işime yaramadı ama yağ kontrol valfinin fiyatını sorduğumda 250,00 TL gibi bir fiyat almıştım.
Yağ kontrol valfinin arızalanmasındaki sebepler, kirli yağ kullanımı gibi sebeplermiş.

Hata raporu;

1.6 VVT-i