Gönderen Konu: Orjinal tamponum tamir mi edilsin yan sanayi tampon mu takılsın?  (Okunma sayısı 8990 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '09
  • 2 kere teşekkür edildi
        Merhabalar iyi günler;
 Dün evime yakın kavşakta küçük çaplı bir kaza geçirdim. Çok enteresandır DUR tabelasını görmeyen arkadaş trafik işaretleme ekip aracının şoförüydü. Sağ olsunlar soğukkanlı karşıladılar beni çünkü ben bayağı öfkeli indim araçtan. Hemen kaza tespit tutanağı dolduruldu. Şoförün tutanaktaki ifadesini aynen aktarıyorum " DUR tabelasını farketmeyerek, gelen aracıda görmeyerek sağ arka köşeden çarptım. " imza falan filan.

İsmini vermek istemediğim sigorta şirketinin Toyota yetkili servisi ile anlaşması olduğunu öğrendim ve soluğu serviste aldım. Servis çalışanının bana söylediği ilk şey geçmiş olsun sigorta ise yan sanayi parçalar ile tamir edilir onay veriyorsanız dosyanızı açacağım oldu. Fotoğraf ekliyorum. 2009 Corolla comfort 1.4 d4d mmt. Başlıkta da belirtmiş olduğum gibi tampon yan sanayi parça ile değişmeli mi? Yada tamir edilip kullanılmalı mı?

Kafam çok karıştı. Stop lambasının farkını verip orijinal alacağım ama tamponda kararsız kaldım. Malum tampon esnek bir malzeme üzerine çelik macun çektikten sonra boya yapılıyor sonra en ufak esneme de boya ve macun bırakıyor. Yan sanayi tampon da yanaşmaya bilir arası açık kalabilir. Gerçi servis elemanının ifadesi uymaması durumunda yeniden tampon istedikleri yönünde oldu yani uymaz ise beğenmezsek yeni tampon isteme hakkımız var. Sizlerin görüşlerini alarak karar vereyim istedim. Yarın servise kararımı bildireceğim. Şimdiden teşekkür ederim.
Beşinci Mevsim

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Orjinal tamponum tamir mi edilsin yan sanayi tampon mu takılsın?
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2014, 17:05:24 »
Geçmiş olsun, tutanakta karşı taraf %100 kusurlu çıkacak gibi, onun sigortası karşılayacak. Ancak sizin poliçenizde "yetkili servis onarımı ve  orjinal parça kullanımı" açıklaması yok mu?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2014, 17:18:42 »
Teşekkür ederim sağolun . Sigorta poliçesi karşı tarafa ait oluyor bildiğiniz üzere yani karşı tarafın sigorta poliçesi bizim aracımızı yaptırıyor. Böyle zamanlarda insan kasko yaptırmadığına pişman oluyor. Karşı tarafın sigortası da ancak yan sanayi ürün karşılıyor gerçi tamamı bu şekilde diye biliyorum. Eğer yan sanayi piyasa da yoksa o zaman orijinal parça temin ediliyor.
Beşinci Mevsim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 05, 2014, 17:22:53 »
Teşekkür ederim sağolun . Sigorta poliçesi karşı tarafa ait oluyor bildiğiniz üzere yani karşı tarafın sigorta poliçesi bizim aracımızı yaptırıyor. Böyle zamanlarda insan kasko yaptırmadığına pişman oluyor. Karşı tarafın sigortası da ancak yan sanayi ürün karşılıyor gerçi tamamı bu şekilde diye biliyorum. Eğer yan sanayi piyasa da yoksa o zaman orijinal parça temin ediliyor.

karşı taraf %100 kusurlu çıkarsa elbette karşılar, demek istediğim sizin kaskodan yaptırıp rücu etmekti ancak sizin de kaskonuz yokmuş :(
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • *_ KuRaL_2 _*
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '07
  • 120 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2014, 17:26:59 »
Geçmiş olsun öncelikle allah daha büyüğünden sakınsın cümlemizi.

sonrasında yan sanayi her üründe ve her sektörde bildiğiniz üzere orjinal parçayı tutmuyor. çabuk deforme olma erken kararma bozulma vs vs. bence orjinal alabiliyorsanız almanızı öneririm. far ve tampon içinde aynı düşüncedeyim. maddiyata bağlıdır ama imkan varsa   orjinal daha sağlıklıdır.
Toyota Avensis  (2007)
110bg Gümüş Gri
Benzin + Lpg
Güzel Dostlar, Güzel İnsanlar Güzel Sohbetler; www.toyotaclubtr.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 05, 2014, 18:21:03 »
Bu sigortaların alayini ***

Oncelikle cok gecmis olsun abi. Direnin abi benim gibi arayin kafalarini sisirin. Hatta aracin deger kaybi icin dava acin. Orjinal parcaya kurus odemeden taktirin.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 05, 2014, 18:24:58 »
Teşekkür ederim. Yani aslında büyük parçalar yada hasar fazla olmuş olsa bende dediğiniz gibi yapmayı düşünürdüm ama hem hasar küçük hemde orijinal parça ile tahmini olarak 100-200 TL civarı bir masraf çıkar gibi onuda cepten karşılarım kafam ağrımaz diye düşündüm.
Beşinci Mevsim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 05, 2014, 18:35:52 »

Öncelikle geçmiş olsun.
Yan sanayi parça yoksa orjinal taktırılıyor.
Ama bu seferde kanunen belli bir yüzde sizden talep edebiliyorlar.

Bu hak kanunlar ile milli servetimizin orjinal adındaki parçalar için yurt dışına çıkmaması için çıkartılmış.
Peki haklı iken cebinden para çıka  madur ne olacak? :nija:
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2014, 19:17:27 »
Karşı tarafa durumu bildirin ve orjinal parça farkını onlara ödettirin. Çünkü %100 suçlu onlar ve sigortaları sizin magduriyetinizi karşılaşmıyor.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 11, 2014, 12:47:44 »
Hiçbirşeyin farkını vermek zorunda değilsin. Aracın için dosya açtır. Exper gelsin orjinal parça istediğini belirt.
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 18841
  • Model Yılı: '14
  • 57 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 11, 2014, 12:56:56 »
Geçmiş olsun allah beterinden saklasın.Sigorta şirketleri yan sanayi ürün kullanıyor orjinal parçaya girmiyor.bir ay önce kaza yaptım  parçaların hepsi yan sanayi geleceğini orjinal olmayacağı yönünde rapor verdiler.Neden orjinal değil dediğimde zarar ettiklerini ifade ettiler.
E160 1.6 Advance Multidrive S..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 11, 2014, 13:16:20 »
Öncelikle geçmiş olsun .Yan sanayi işine girmeyin derim niye derseniz daha önce başıma farklı bir araçta geldi .Plastik kalitesi kötü olduğundan sanırım ilk boyandığında güzel görünse de zamanla alenen ben buradayım diyor .Fazla bir hasar görünmüyor ya tamir edilmesini tercih edin yada orijinal yaptırmaya çalışın bence o bölge yapılsın ve lokal boyansın orjianal boyası çatlamadı ise
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gitti 1.4 Auris geldi 1.33 Corolla
  • Model Yılı: '12
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 11, 2014, 16:39:21 »
Tolga bey geçmiş olsun. Kaskonuz olsaydı iş çok kolay halledilebilirdi, ama sadece sigorta olunca, yan sanayi musibetiyle yüzleşiyoruz. Bu konuda da Yücel beye katılıyorum. Yan sanayi önce "gıcır gıcır", "tıpa tıp uyuyormuş" gibi olsa da zamanla muhakkak "sırıtıyor". Elbette kimileri yan sanayi kullanmayı tercih edebilir. Ama zamanla yan sanayi parçalar, arabada göze batıyor, farkediliyor.
Eğer dediğiniz gibi 100-200'e işin içinden çıkabiliyorsanız ve 100-200 TL sizi zorlamayacaksa çok da başınızı ağrıtmayın derim. Ama diğer taraftan da, hakkınızı aramak en doğrusu tabiki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 21, 2014, 19:59:00 »
İlginize teşekkür ederim.  Aracım bu gün yapıldı az evvel servisten teslim aldım.  Orjinal tampon tamir edildi.  Experin temin etmiş olduğu stop yerine piyasadan makul bir fiyata çıkma orjinal stop buldum ve montaj edildi. İşçilik çok iyi olmasada piyasa ustalarından kat kat iyi ufak bir pürüz mevcut ama genel olarak güzel. Fotoğraf paylasmak istiyorum müsait zamanda. Tekrar teşekkür ederim iyi akşamlar. 
Beşinci Mevsim