Gönderen Konu: Ziebart Ses Yalıtım Hakkında  (Okunma sayısı 3134 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ziebart Ses Yalıtım Hakkında
« : Kasım 14, 2008, 09:34:21 »
Hepinizin malumu corolla kabin içerisine biraz fazlaca yol ve lastik sesi almaktadır.Bu durumdan kurtulmanın tek yolu yalıtım yaptırmak gibi görünüyor.Ziebart bu konuda öne çıkan marka.

Ziebartdan bu işlemi yaptıran veya konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar tecrübelerini bizimle paylaşırsa sevinirim.Zira ben de yaptırmayı düşünüyorum.Aracım 2008 corolla ve ses beni aşırı derecede rahatsız etmekte.450 ytl gibi bir para verip bu dertten kurtulmak istiyorum açıkçası.Ama neticeden pek emin olamadığım için biraz tereddüt ediyorum.

Bilgisi olan lütfen paylaşır mı?
2008 Toyota Corolla Comfort.

Toyota Club Türkiye

Ziebart Ses Yalıtım Hakkında
« : Kasım 14, 2008, 09:34:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
Ynt: Ziebart Ses Yalıtım Hakkında
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2008, 10:22:30 »
Bende bu konuyu merak ediyorum, ses yalıtımı ne ölçüde başarılı bilmiyorum ancak Ziebart fiyatları gerçekten çok abartılı.
Yeni Nesil Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant VSC - 2009

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2008, 11:31:36 »
    bu konular daha önce tartışılmıştı..genel kanı şudur ki desibel tartışmalarından öte verdiğiniz paraya değmediği..ömür boyu garanti veriyolar ama kesilen ses % 10 gibi..yok kapı içleri yok bagaj kenarı...sizi tatmin etmeyeceğini düşünüyorum.
    yapabileceğiniz sadece ki eğer deneme şansınız varsa daha iyidir..sesssiz lastik takmak. kısmen de olsa bu sizi tatmin edecektir derim.

Gördüğüm kadarıyla araç içi ses alma konforun bi parçası olarak çoğunlukla alman arabalarında tatminkardır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2008, 13:45:08 »
Günümüz otomobil teknolojisinde yakıt ekonomisi sağlamak amacıyla daha ince sac ve daha az ses emici malzeme kullanılması, yolculuk sırasında aracın kabinine daha çok yol ve tekerlek gürültüsü girmesine neden olmaktadır.

Ziebart Ses Yalıtım Sistemi bu gürültüyü marka ve modele bağlı olarak hem %60 oranına kadar
azaltır, hem de gövde altındaki tüm yüzeyleri yoldan gelen çamur, kum ve çakılın darbe
ve aşındırmasına karşı mükemmel bir şekilde korur.

Otomobilin altında gözle görülen tüm yüzeyler, patentli Ziebart Ses Yalıtım Maddesi ile kaplanır.
Ses emici özellikte minareler ve lifler içeren bu kalın ve süper dayanıklı kaplama, hem yol ve tekerlek sesini emerek kabine giren gürültüyü engeller,  hem de gövde altındaki büyük sac panellerin titreşiminden doğan uğultuyu azaltır.

Ayrıca bagaj yan panellerine içerden uygulan özel ses emici plâkalar, yol ve tekerlek gürültülerinin bagaj içinde yankılanmasını önler. Ziebart Ses Yalıtım Sitemi, az bir ücretle Her Yıl Yenilenebilen Ömür Boyu Garanti ile sunulur ve otomobili ikinci el olarak satın alan kişiye de aynen devredilir.

ÖZELLİKLERİ ve YARARLARI:

• Ziebart Ses Yalıtım Sistemi, esnek, aşınmaya dayanıklı, yol ve tekerlek gürültüsünü azaltıcı güçlü bir kaplamadır.

• Ziebart Ses Yalıtım Sistemi, otomobilin tüm altına, tekerlek yuvalarının içlerine ve bagaj yan panellerine uygulanır.

• Ziebart Ses Yalıtım Sistemi, uzmanlarca eğitilmiş sertifikalı teknisyenler tarafından özel aletler kullanılarak profesyonel bir şekilde uygulanır.

• Bağımsız laboratuar deneylerinde, Ziebart Ses Yalıtım Sisteminin, yolcu kabinindeki tekerlek ve yol gürültüsünü, otomobilin marka ve modeline bağlı olarak % 60 oranına kadar azalttığı belirlenmiştir.

• Ziebart Ses Yalıtım Sistemi, aynı zamanda otomobilin altını darbe ve aşınmalara karşı da çok iyi korur.

• Ziebart Ses Yalıtım Sistemi, az bir ücretle Her Yıl Yenilenebilen Ömür Boyu Garanti ile uygulanır ve verilen bir garanti belgesi ile sağlanan tüm haklar otomobil satıldığında yeni sahibine aynen devredilir.

Alıntı... http://www.ziebart.com.tr/sesyalitimigecissayfasi.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2008, 15:27:09 »
google da aratırsak başka marka ve forumlarda yapılmış ziebart izolasyonun uygulama sonucunu daha rahat görebiliriz. bu metin sadece reklama dayalı..% 60 ı bırakın 50 olsun ben bugün yaptırırım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2008, 17:16:22 »
  Ben olsam malzeme alıp istediğim gibi kendim yaparım aracın garanti süresi bittiktien sonra ama davlumbaz içini garantisinin ne kadar önemi olur oda tartışılır. Farklı düşüncelerde bakmak lazım ama Ziebart pahalı ve Ömür Boyu Garanti koşullarına göre her sene tekrar bir meblağ ödemek gerekiyor ilk seferden az da olsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Kasım 14, 2008, 20:25:44 »
    sesssiz lastik takmak. kısmen de olsa bu sizi tatmin edecektir derim.

Aracın üzerinde Alman üretimi Michelin var zaten hocam.Yani lastik konusunda bir sıkıntı yok.Evet diğer forumlarda bu konu tartışılmış ama corollaya uygulayan veya bu konuda bilgisi olan hiç kimse yazmamış.Ya ziebart corollaya hiç ses yalıtımı yapmamış yada yaptıran arkadaşlar bu konuyu internet ortamında dile getirmemiş.
2008 Toyota Corolla Comfort.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Kasım 14, 2008, 21:14:08 »
bizim bi abi yer döşemelerinin altına halı fleks kaplatmıştı o bile yetti. ziebart tan bahsediyorsunuz bence tereddüt etmeyin.

ANGELLLL...