Gönderen Konu: 2000 model lunam amortisör de yağ var.  (Okunma sayısı 1492 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2000 model corolla 1.6 luna special
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '00
  • 4 kere teşekkür etti
2000 model lunam amortisör de yağ var.
« : Kasım 04, 2014, 02:01:40 »
ön sol çamurluk içine baktığımda yağ lekeleri vardı. altına baktıgımda körük ve amortisör altı yağ olmuş tozlar yapışmış sizce amortisör mü patlak yoksa başka bişe mi var araba ön takımdan ses tıkırtı falan yok.geçen sene aldığımda sahibi hepsini değiştiğini söyledi. araç baya stabil gidio sadece yüksek hızlarda titreme oluo şimdiden sağolun...

Toyota Club Türkiye

2000 model lunam amortisör de yağ var.
« : Kasım 04, 2014, 02:01:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Ynt: 2000 model lunam amortisör de yağ var.
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2014, 02:09:43 »
Hakan Bey forumda trafik kuralları dahilinde iletiler yazıyoruz. Lütfen yüksek hız ibaresini düzeltiniz.

Sorununuza gelince öyle çok da detaylı bilgim yok ama amortisör patlak olduğu zaman küt küt küt diye vuruntu yapar. Siz de böyle bir durumdan bahsetmemişiniz. Üzerinden geçmiş olduğunuz şeyler o lekelere sebep olmuş olabilir diye düşünüyorum.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2014, 02:19:58 »
Öncelikle geçmiş olsun derin bir çukura hızlı girmişsiniz veya sert bir darbe almış amortisör patlamış.
Anlattığınıza bakılırsa keçelerden yağ kaçırıyor. Keçelerin değişmesi gerekir ama iyi usta bulmanız lazım. Ya da amortisörü komple değiştirebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2014, 08:33:55 »
 Yağın kaynağının tespiti doğru olur. Diğer yandan kullanılan amortisör kalitesi de ömrü üzerinde etkilidir.
 En kaba test ile; aracın kaportasına zarar vermeden!, şüphelendiğiniz amortisörün üzerindeki çamurluktan aracı yere doğru bastırın bir kaç kez. İlk bastırmadan sonra kuvvet uygulamanız zorlaşıyor ise, araç ilk salınımdan sonra salınımını kendi durduruyor ise amortisör son deminde değildir büyük ihtimalle. Aslında bu testi profesyonel olarak yapan cihazlar mevcut. Eğer amortisör sorunlu ise, karşılıklı olarak, yani çift değişmesi gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2000 model corolla 1.6 luna special
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '00
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2014, 00:32:08 »
hakan bey dediğinizi yaptım ilk önce sağ tarafı baskı uyguladım 2 3 baskıda esnemeyi zorlaştırdı daha sonra şüphelendiğim sol tarafa yaptım gene aynı yani darbeyi sönümlüyor yetmedi sabah az işlerim vardı sürüşe çıktım bilhassa şüphe duydugum sol ön tarafı bozuk zeminlere soktum ses namına bişe yok darbeleri de emiyor. herhalde diğer arkadaşımızın dediği gibi yağlı bi zeminin üstünden geçtim şüphesi uyandı bnde takip edecez artık bi sorun olursa sizlere paylaşırım sağolun.. :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 05, 2014, 08:21:46 »
hakan bey dediğinizi yaptım ilk önce sağ tarafı baskı uyguladım 2 3 baskıda esnemeyi zorlaştırdı daha sonra şüphelendiğim sol tarafa yaptım gene aynı yani darbeyi sönümlüyor yetmedi sabah az işlerim vardı sürüşe çıktım bilhassa şüphe duydugum sol ön tarafı bozuk zeminlere soktum ses namına bişe yok darbeleri de emiyor. herhalde diğer arkadaşımızın dediği gibi yağlı bi zeminin üstünden geçtim şüphesi uyandı bnde takip edecez artık bi sorun olursa sizlere paylaşırım sağolun.. :saygi:
Titiz olmanız ve şüphelenmeniz bence doğru olan, sorun da yoksa en güzeli olmuş.