Gönderen Konu: Toyota alarm Yardım.. ?  (Okunma sayısı 2123 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Toyota alarm Yardım.. ?
« : Kasım 13, 2008, 21:34:37 »
Arkadaşlar merhaba foruma yeni katıldım. sormak istediğim bir kaç soru var buradaki tecrübeli arkadaşlara.? arabam 1999 corolla terra 1.3 otm aracımda alarm var fakat bende önceki sahibi alarmın kumandasını ve anahtarını kaybetmiş o yuzden yedek anahtarla arabayı kullanıyorum:) arabayı çalıstırınca aracın kapıları otomatik kapatıyor alarmın ışıgı camın kenarında var.. aracımın anahtarını bir anahtarcıya goturdum ve aynısını istedim bana 120 YTL fiyat çekti. :o alarm için konusamadım bile anahtarın iiçinde cipp var dedi :D (çip demek istediğini bir kaç saniye sonra çözdüm) o yuzden pahalıya geliyormus. vs. internetten ( http://urun.gittigidiyor.com/Cyclone-Sustali-Anahtarli-Oto-Alarm-Seti-341153_W0QQidZZ12525061 ve http://urun.gittigidiyor.com/OTO-ALARM-SISTEMI-INWELLS-SUSTALI-KUMANDALI_W0QQidZZ12628635) sustalı anahtarlı alarmları buldum beğedim fakat bu alarmı kullanan ve bu alarmı uygulayabilecek kimseler varmıdır.

1. sizce hangi alarm nasıldır. hangisi Toyotama yakışırmı ?
2. sustalı anahtarına cipp :) takılabilirmi ve aracıma uygun olurmu
3. en önemlisi bu bana kaç liraya çıkar. :)
4. montajda Eğer önerbileceğiniz bir yer varsa sevinirim. fiyat konusunda yardımcı olacak.

bu sistemi denemiş arkadaşlardan yadım bekliyorum şimdiden çok teşekkürler...
!br@h!m

Toyota Club Türkiye

Toyota alarm Yardım.. ?
« : Kasım 13, 2008, 21:34:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota alarm Yardım.. ?
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2008, 21:44:16 »
 aracınızın orijinal ham anahtarı 60 ytl
10 ytl diş çekme 10-15 ytl civarı da serviste anahtarın immobiliser sistemine tanıtılması ücreti alnır. sahip olduğunuz alarm sisteminin satıcılarından da 15-20 ytl'ye bi de kumanda alırsınız 100 ytl civarı bi rakama başınız ağrımadan orijinal yedek anahtar ve alarm kumandasına sahip olursunuz.
 sustalı falan tipli şeylere hiç girmeyin zaten onun da maliyeti epey fazla olur çünkü çipin sustalı anahtara monte edilebilmesi için önce bunu yapacak kişi servisten çipli bi anahtar alması gerekir. + bi dünya işçilik yapması gerekir. hem orijinali gibi sağlıklı olmaz hemde daha fazla maliyet açar benden söylemesi.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2008, 00:20:58 »
sustalı anahtarları tavsiye etmiyorum he manahtarı kesiyorlar hemde sustası bozulabiliyor en iyisi normal anahtar kumandası kullanmak bence.Veya anahtarınız kumandalı ise orjinal alarm takıp kumandasız ve sustasız orjina lbir şekilde kullanmak...
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2008, 08:06:19 »
  Eğer fiyatlar bu ise bence üzerine biraz daha ekleseniz yeni alarm taktırırsınız araca. :) Çok iyi alarmlar var (özellik olarak) ancak bence ilk dikkat edilmesi gereken şey servislerinin fazlalığı olmalı. Desi'nin sitesine bir bakın bence fikir edinmek için. Önemli olanda işçiliği yapanın titiz iş yapması. Benimde arada gittiğim bir Desi servisi var eğer ihtiyacınız olursa size tavsiye ederim.
 Not: Alarmların yedek parçaları gerçketen hemen hemen alarm fiyatına geliyor ve birde işçilik kısmı var işin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2008, 16:06:35 »
immobilizer olmasa her şey güzel olucaktı ama emre arkdaşımız biraz aklımı karıstırdı sustalı anahtar konusunda, tavsiyesine onem veriyorum sanırım. yeniden sıfır alarm taktırmak ve sustalı olmaması en dogrusu. sustalı anahtar güzel ve  sık duracagını dusunmustum bir an fiyatıda uygun gelmişti ama orjinal anahtarı kesip monte etmek sağlıklı olmayacaktır. teşekkür çok yardımcı oldunuz.
!br@h!m