0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yazlık lastikleri çelik janttan ayırma,Kışlık lastikleri saç janttan ayırma,Kışlıkları çelik janta takma,4 tekere balans,40,00 TL. Bana çok fazla gelmişti fakat şimdi görüyorum ki fiyatlar böyleymiş.
Keşke kışlıkları sac jantta kullanmaya devam etseydin hem görüntü olarak değişiklik olurdu hemde sana kolay olurdu bu 40 ₺ ₺ birikse birikse 5 yılda 200₺ ,hadi ben olsam sac jant alacağım para eder bu ama sende oda var paran cebinde kalırdı Usta Peki bu sensör olayı yaz kış jantı olayı olursa nasıl olacak ? Sac janta sensör takılmayacak o zaman? Yada onada taktığımızı farz etsek (800₺ ) bunları araca tanıtmayı her değişimde yapmak mı gerekecek?
Kışlıkları direk üstüne geçirmek lazım demek ki, daha iyi olur hem. Şaka bir yana demek ki sensörlü jant gerekecek. İşin ilginci bu sensörü daha önce getiren bazı markalar sonradan sorun oluyor diye getirmemeye başladılar, yollar ve lastikçilerin durumu ortada. Ama bu konuyu iyi araştırmak lazım, sağlıklı bir çözümü vardır. Bu arada balans ve lastik işleri yapan ustalarımızın da çağın gereklerini yakalamaları şart, işlerini gerçekten titizlikle yapanlar var ancak özensizleri de görüyorum maalesef.
0TL-500 kalori kendim değiştiriyorum.
İşini iyi yapmayana denk gelmiştik biz sensörün fiyatını onun için biliyorum acı son oldu Sistematik olarak düşünürsek, araçta 5 lastik sensörü hafızası varsa,her mevsim lastik değişiminde o lastik janttaki sensörün araca tanıtılması gerekir. Bu sefer bu uğraştırır kullanıcıyı. Kendi düşünceme göre bir sorum olacak,bir lastik her mevsim janttan çıkar tak yapılması lastiğe ve janta zararlı değil mi? Usta ne kadar işinin ehlide olsa onu çıkartması var,balans ayarı fln janta kurşun takılıyor her seferinde değişiyor o kurşun.
Şaka bir yana aslında daha mantıklı ve uxun dönemde ekonomik olur jant değişimi. Ayrıca saklaması da daha sağlıklı olur lastik için. Sadece lastiklerin üstüne ÖSol-ÖSağ-ASol-ASağ şeklinde tebeşir ile yazmak gerekir. Ha bir de Alper'in belirttiği 500kal. Bence zevklidir de.
Kesinlikle haklısınız bende elimden geldiği kadar sağlıklı bir şekilde saklamaya çalışıyorum ama jantlı olsa daha kolay olurdu. En azından jantlarım hunharca çizilmezdi elli kere dikkat et usta diyene kadar