Merhaba arkadaşlar.
Uzun zamandır girmiyordum foruma bu vesile ile de girmiş oldum, iyi oldu. Geçtiğimiz cumartesi günü 2005 Corollam'ı Tem Oto'ya 130.000 bakımına götürdüm. Çok şükür tertemiz, alnımın akıyla yağ, filtre vs ile çıktım. Koltuk döşemelerim araç alındığından beri hiç temizlenmedi (ıslak bezle yüzeysel temizlemeler hariç. Aracımın da ilk sahibiyim bu arada). Aslında temizlenmesine gerek olmadı çünkü çok şükür herhangi bir şey dökülmedi şimdiye kadar. Kısacası üzerinde herhangi bir leke yok ama yılların tozu biriktiği için her oturuşta koltuklardan toz çıkıyordu. Arabanın camlarını hiç açmasam dahi 2 günde arabanın içi gözle görülür tozla kaplanıyordu.
Suat ustanın da tavsiyesiyle, yine maslak oto sanayide Car Concept denen bir detaylı oto temizlemeciye gittim. Gayet kibar bir şekilde sahibi olan şahıs tarafından karşılandım. Sadece koltuk döşemesi temizliği için gittiğim dükkandan iç-dış detaylı temizlik ile ayrıldım (adam malını çok iyi pazarlıyor) Lafı çok uzatmadan özet olarak bana vaadedilenler ve yapılanları aşağıya sıralıycam.
1- Ben: Araçın iç kısmını temizlerken, diğer firmaların kullandığı o iğrenç yapış yapış olan maddeden kullanmayacaksını değil mi?
Car Concept: Yo yo yo yo yo tabiki hayır. Biz öyle kalitesiz malzeme kullanmayız. Biz ..... nın bayisiyiz. Belçika (ya da onun gibi bişeydi) malı çok kaliteli. İnternet sitemize girip inceleyin. özel sıvılar bunlar ve çok pahalı..............
Sonuç: Aracımın içinde elimi nereye atsam yapış yapış.
2- Aracımı teslim almak için gittiğimde son silme işlerini yapıyorlardı. Camlar çok kötü silindi (yarısı silinmedi). Aracın dışı çok kötü silindi. Eksik kalan yerleri gösterdiğimde sert bir ifade ile; abi daha bitirmedik! Bitirdiklerinde göstermek istediğim yerlerin hiçbirine el sürülmemişti bile.
3- İncelemek için şoför koltuğuna oturduğumda tüm göğüsün nokta nokta izlerle kaplı olduğunu gördüm. O iğrenç yapış yapış maddenin üzerine camları silmek için sıktıkları sudan geldi ve orada kuruyup zor çıkan lekeler haline dönüştü. Ve ben bunu, hesapta bitirdiklerinden sonra gördüm.
4- Koltuğa oturmadan bir de ne göreyim; paspaslar benim paspaslarım değil. Saçmasapan, uyumsuz, adi bir paspas.
Ben: Şefim bu paspalar nedir?
Car Concept: Ya bizim arkadaşlar başka arabaya koymuşlar da SENİN paspasları. Biz de bunları yeni aldık.
Ben: Şefim bu paspaslar orijinal bile değil baksana uymuyor bile buraya!?
Car Concept: Yok bunlar orijinal.
Ben: Hayır bunlar orijinal değil. Görmüyormusun uymuyor buraya!? Ayrıca benim paspaslarım orijinaldi. Ben kendi paspaslarımı istiyorum. Bu nasıl bir saçmalıktır?!?!?! Bana neden kimse bir şey demedi?!?!?!

Nerede patronunuz?!
Patron: Ya sizin paspasları çocuklar yanlışlıkla başka arabaya koymuşlar. Şimdi olay şöyle olmuş.......
Ben: Hocam kusura bakma da beni ilgilendirmez ki. Ben kendi paspaslarımı istiyorum. Böyle saçmalık nerede görülmüş.
Patron: Hmmmmmmmmmm. O zaman SEN haftaya gelsen buraya ben o paspasları bir şekidle bulur getiririm buraya.
Ben: Hocam ben niye geliyim buraya sizin yaptığınız hata yüzünden. Benim evim ta gaziosmanpaşada.
Patron: Hmmmmmmmmmm. O zaman adresini ver ben getireyim sana.
Ben: Bu hiç hoş olmadı ama tamam.
5- Aracımın içinde muhtalif yerlerde pasta bulaşıkları var! Pasta aracın içine nasıl bulaşır sizce? Anahtarımın bile her yeri pasta beyaz beyaz. Aralara girmiş hep.
6- Ertesi günü aracımın sağ arka camı bozuldu. Bunu da onların bozduğuna inanıyorum. Cam indi bir daha kalkmadı. Pazar günü olmasına ragmen açık bir elektrikçi buldum da yaptırdım.
Böyle insanlar para kazanmayı haketmiyorlar benim gözümde. Hak ettiğinden fazlasını da helal etmiyorum buna ve bunun gibilere.
Daha çok ayrıntı var da çok uzar diye yazmadım.
SAKIN HA CAR CONCEPT DENEN YERİN ÖNÜNDEN BİLE GEÇMEYİN.