Gönderen Konu: Araç kamerası tavsiye.  (Okunma sayısı 2962 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Araç kamerası tavsiye.
« : Kasım 03, 2014, 13:02:29 »
 Selam arkadaşlar, bildiğiniz gibi son dönemde araç içi kameralar oldukça yaygınlaştı, sitemizde de bu kameralardan kullanan üyelerimiz mevcut. Genel anlamda aralarındaki farkların görünmesi ve detayların ortaya çıkıp herkese faydalı olması için bu kameraların teknolojik özellikleri, fiyatları ve alınan yerler hakkında paylaşımları bu sayfa altında yapabiliriz.
 Örneğin;
 sadece araç kamerası mı, navigasyonlu bir araç kamerası mı? Gece görüşleri nasıldır, yüksek kaliteli çekimde hafıza ve pil kapasiteleri(şarjlı) nasıldır? Çakmaklıktan enerji alanların enerji tüketimleri nasıldır? Görüş açıları nedir vs...?

Toyota Club Türkiye

Araç kamerası tavsiye.
« : Kasım 03, 2014, 13:02:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç kamerası tavsiye.
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2014, 13:29:49 »
Ben 2 aydir bu ürünü kullanıyorum. Bundan oncede farkli 3 ürün kullandim.Cinde olsa 30-40 dolarlık ürünleri alamayacaksin.Batarya larindan çok sey beklemek lazim. ÇOK ince bir  kac dk idare edecek kadar oluyor.
Kamera kalitesi çözünürlüğü içindeki çipi onemli.Bunun icin 50 dolarin üstüne cikilmasi sart. Novatek çip kullanılıyor. 170 derece aciyla çekiyor . samsung lens yazıyor. Lens kalitesiz olsa 170 ile cekmez herhalde . önceki kameralarda 120 ve 140 dereceyle çektiği için bunun acısı gerçekten 170 civari dir.Cok genis aciyla çekiyor.  Öndeki araca sifir yanassaniz bile plakası cok altta degilse rahat okunuyor.Gece cekimi cok iyi . önceki kameralarla hic birsey gözükmüyor du.Bunda gayet net. GPS ile yada arka kamera ilede satın alinabiliyor.2 si birlikte olmuyormus .Bu cinliler bir acayip.
Dizaynı çok güzel. Nokia nin cep telefonuna benziyor. Cami kirarlar diye korkuyorum.Sadece cama tutma mekanizsmasi gecmeli .Onu pek sevmedim gibi.Bir yandan da guzel.sarj soketini söküp tek hareketle aparattan alabiliyorsunuz.
Almak isteyenler olursa alibaba dan aldim.Satici dürüst ilgili.
Alınabilir. Ürün yorumlaridan iyiydi.
Be gps le birlikte yaklasik 2-3 ay once 110 dolara aldim.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2014, 13:35:03 »
çipseti novatek olsun f-p ürünü isterseniz
g1w var 50 dolar hd video çekiyor gece çekimleri de oldukça iyi ben alacağım biraz durumum düzelsin tavan lambasına bağlayıp kamerayı da aynanın imiğine bağlayacağım aparatları var

örnek

http://www.ebay.com/itm/Full-HD-1080P-G1W-2-7-Car-Dash-DVR-Camera-Video-CAM-Recorder-H-264-Night-Vision-/310752336819

bu da aynaya bağlama aparatı

http://www.foxoffer.com/rearview-mount-for-g1wh-g1wc-g1w-gt550ws-ls300w-p-683.html#.VFdojWcsFHM
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2014, 14:16:01 »
Ali bey g1 w bundan önce arkadaş lara 2 tane getirdim. Birkac gun kullandim.Siz de birebir varmi bilmiyorum ama gece çekimi fena degil.Plastik ve malzeme vasat.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2014, 14:18:24 »
Ali bey g1 w bundan önce arkadaş lara 2 tane getirdim. Birkac gun kullandim.Siz de birebir varmi bilmiyorum ama gece çekimi fena degil.Plastik ve malzeme vasat.

abi 50 dolara göre iyi diyor herkes paran varsa zaten 200 lira verirsin en az
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2014, 14:26:15 »
 50 dolara göre fena degil.Gece kullanilmayacaksa gps li x3000 var.ali kardes bazidi bozuldu bazisinin çekimi hoşuma gitmedi.Ali babadan bu aldigim kameranın gps siz modeli 85 dolar.imkanlar zorlanma ihtimali varsa  bakilabilir.Zaten birde
 ls 650  var  70 dolar civarında.
Gece çekimi kamerası iyi olsun deniliyor sa en düsük fiyat g1 w 50 dolar.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 03, 2014, 14:58:04 »
A118 (B40) kullanıyorum. Full HD. Gayet memnunum. Örnek videolarını dropboxa yükledim. İndirip izleyebilirsiniz. Kontak kapatıldıktan sonra 5 dakika daha kayıt yapabiliyor. 32GB hafıza kartı desteği var. Aliexpress'ten almıştım.

https://www.dropbox.com/s/a7f2de5o0a85y1v/A118%20Gunduz.rar?dl=0
https://www.dropbox.com/s/ze9yn7kh1k9nf43/A118%20Gece.rar?dl=0

Kamerayı aynanın arkasına yağmuur sensörünün yanına yapıştırdım. Dışarıdan bakınca tırtıklı siyah kısmın arkasında kalıyor. Belli bile olmuyor kamera olduğu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 03, 2014, 14:58:28 »
bende ciddi ciddi düşünüyorum şu aralar ama bakalım.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 03, 2014, 15:02:35
50 dolara göre fena degil.Gece kullanilmayacaksa gps li x3000 var.ali kardes bazidi bozuldu bazisinin çekimi hoşuma gitmedi.Ali babadan bu aldigim kameranın gps siz modeli 85 dolar.imkanlar zorlanma ihtimali varsa  bakilabilir.Zaten birde
 ls 650  var  70 dolar civarında.
Gece çekimi kamerası iyi olsun deniliyor sa en düsük fiyat g1 w 50 dolar.

tuncay bey sizin kullandığınız ürün gece çekimde yapabiliyor mu yoksa sadece araç hareket halindeyken mi çekim yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 03, 2014, 15:13:22 »
Kontagi açtığınızda cekim yapmaya başlıyor. Taki kapatan a kadar . Gece çekimleri çok iyi.zifiri karanlikta bile yeterli.Menu su kullanımı kolay.Video cekerken bir tuşla fotoda cekebiliyorsunuz.
Ayrıca secenek lerden hareket algılama si var.Arac durur ken cekimi durdurup hareket ettiğinde tekrar çekime de basliyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 03, 2014, 15:39:45 »
Kontagi açtığınızda cekim yapmaya başlıyor. Taki kapatan a kadar . Gece çekimleri çok iyi.zifiri karanlikta bile yeterli.Menu su kullanımı kolay.Video cekerken bir tuşla fotoda cekebiliyorsunuz.
Ayrıca secenek lerden hareket algılama si var.Arac durur ken cekimi durdurup hareket ettiğinde tekrar çekime de basliyor.

benim daha sonrada babamın arabasının başına park halindeyken çarpıp haber etmeden kaçma durumları geldi de. hani benim için araç park halindeyken çekim yapabilen bir ürün lazım. tabi elektiriği nereden alacak öyle bir sıkıntıda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 03, 2014, 15:43:52 »
Aracın alarm siren çıkışına bağlasak olur aslında  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 03, 2014, 17:38:50 »
Subat ayindan beri gt680w gps.li kullaniyorum gündüz ve gece çekimlerinden cok memnunum.foxoffer sitesinden almıştım o zamanlar bana 240 tl civarına malolmustu.şu anda en iyi kameralar novatek 9650 chipset kullananlar.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 03, 2014, 17:49:12 »
benim daha sonrada babamın arabasının başına park halindeyken çarpıp haber etmeden kaçma durumları geldi de. hani benim için araç park halindeyken çekim yapabilen bir ürün lazım. tabi elektiriği nereden alacak öyle bir sıkıntıda var.
Bunun için stasyoner özellikli ekstra bir akü iyi olur. Tabi kameranın sürekli araçta durması bazı zararlıların ilgisini çekebilir, bu yüzden en azından lens bölümü portatif olsa iyi olabilir sanırım.

Önden çekim yaparken arka ekranda seyrüsefer yardımcılığı yapması da iyi olur bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 03, 2014, 17:59:04 »
şu anki aracıma değilde, bir ara corsaya  elektriği direk bağlatmıştım devamlı park halindede kayıt ediyordu 1 gecede aküyü bitirmedi ama 2 gece olunca aküyü bitiriyor. araç kamerasının faydaları saymakla bitmez corsayı kullanırken bir kaç maganda arabayı küçümsediler herhalde önümü kestiler ilk yaptığım iş kamera görüntülerini emniyete vermek oldu.
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2021 Corolla Vision
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '21
  • 18 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 03, 2014, 19:37:20 »
kesinlikle okaay marka almayın. ben aldım, bir hafta içerisinde güneşten dolayı ekranın olduğu plastik kısım eridi ve ekran dışarı çıktı, tuşların olduğu bölüm ikiye ayrıldı,bende siyah elektrik bandı ile yapıştırdım (güzel yanı ise hala çalışıyor :). )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 03, 2014, 19:44:37 »
Bunun için stasyoner özellikli ekstra bir akü iyi olur. Tabi kameranın sürekli araçta durması bazı zararlıların ilgisini çekebilir, bu yüzden en azından lens bölümü portatif olsa iyi olabilir sanırım.

Önden çekim yaparken arka ekranda seyrüsefer yardımcılığı yapması da iyi olur bence.

katılıyorum hakan hocam. bakalım bir araştırmaya girişeyim ben. daha önceden de bakmıştım novatek bu konuda çok başarılı. fiyatlar biraz uçuk ama belli ki bu marka bu işte iyi.