Gönderen Konu: E12 teyp uzun uğraşlar  (Okunma sayısı 4350 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
E12 teyp uzun uğraşlar
« : Kasım 02, 2014, 20:26:41 »
Multimeida teype geçtiğimden beri yol bilgisayarından oldum.Bunun üzerine aracın orjinal teypini söktüm ön taraftaki LCD ekrana 20 li flat filim şeklinde kablo gidiyordu.Bende bu kabloyu değiştirip 20 li normal flat kablo kullanmya karar verdim ve teyp ve LCD display üzerindeki soketleri söktüm bunun için sağlam alet edevat lazım (sıcak hava üflemeli havye,kalem havye pompa pasta lehim tiner vs vs ) kabloyu 80 cm uzattım böylece teypin gövdesini vites kolunun ön tarafında alt kısımda boş bir alan vardı oraya gizleyip displayı da küllüğün üzerinde bulunan kapaklı gözün içerisine koyucaktım.İnce işçilikler sonucu yaklaşık 4 saatte displayın kablosunu 80 cm uzattım ama displayda ışık yanmasına rağmen görüntü gelmedi  :argh: bunun üzerine yanlış bağlatı veya kısa devre yaptığımı düşünüp lehimleri tek tek gözden geçirdim.Değişen sonuç yok  :olu: Dedim teyp öldü 1 saat kadar boş boş bakıp teypi eski haline çevirmeyi düşündüm.1.5 saatte teypi eski haline çevirdim ve start verdim her şey normale döndü.Bende bir huy vardır bir şey yapıyorsam eski haine getirebilmeliyim.Bunun üzerine teypi komple torpido gözüne koymaya karar verdim sığmadı.Daha sonra teypi küçültme arayışına girdim zaten bana sadece yol bilgisayarı kısmı lazımdı ve benim teypte fazladan koyulmuş olan Track CD okuyan kısımı ayırmaya karar verdim  :tamam: Başarılı bir şekilde ayırdım vidalıydı zaten ve teyp torpidoya sığdı kapak rahatça  kapanabiliyordu artık.İstediğim zaman CD okuyucuyu 10 dk yerine takabilirim.Bu arada CD kısmı olmasada radio yol bilgisayarı ve CD changer tarafı normal bir şekilde çalışıyor.Yukarıda yazdıklarımı yapmam benim 10 saatimi aldı.Tecrübe böyle kazanılıyor.Aşağıda bir kaç resim mevcut bir dahaki hafta sonu kısmetse teypi torpidoya koyucam ve yaptığım hesaba göre 15 tane kablo çekmem gerekicek tek kablo içerisinde 16 lı kablolardan kullanmayı düşünüyorum ve teypin arka tarafındaki erkek soketine göre dişi pinli soketler ayarlıycam.
Not: Bu işlere eliniz ne kadar yatkın olursa olsun sabırlı değilseniz teypi dağıtmayı aklınızdan dahi geçirmeyin.

Toyota Club Türkiye

E12 teyp uzun uğraşlar
« : Kasım 02, 2014, 20:26:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 teyp uzun uğraşlar
« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2014, 21:05:35 »
Vaay tolga abi degisik bi proje icindesin bakiyorum.Onumuzdeki hafta yardim etmeye gelebilirim yanina :D
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 02, 2014, 21:07:43 »
Vaay tolga abi degisik bi proje icindesin bakiyorum.Onumuzdeki hafta yardim etmeye gelebilirim yanina :D
Malzemeleri bir ayarlıyayım yardıma ihtiyacım olucaktır Emre :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 02, 2014, 21:18:04 »
Öncelikle Allah kolaylık versin. Yeni teybinizi nereden ve kaça aldınız, memnun musunuz? Direksiyondan kumanda edilebiliyor mu? Çalışır durumdaki birkaç fotosunu da paylaşabilir misiniz? Ben de almak istiyorum...
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 02, 2014, 21:42:17 »
Öncelikle Allah kolaylık versin. Yeni teybinizi nereden ve kaça aldınız, memnun musunuz? Direksiyondan kumanda edilebiliyor mu? Çalışır durumdaki birkaç fotosunu da paylaşabilir misiniz? Ben de almak istiyorum...
Yeni teybi sahibinden aldım navimex 9953 direksiyon kumandası bende yok ama çalışır çünki menülerinde her araca göre direksiyon kumandasını kendiniz tanımlıyabiliyorsunuz.Teyp güzel sırf eski teyp gibi yuvaya otursun diye aldm bunu yoksa direk PIONEER alıcaktım. Navigsayonu çok hoşuma gitti görüntüsü iyi ses idare eder seviyede eski teypten farkı yok.Kendi uzaktan  kumandası adi bişi büyük. Teyp üzerindeki tuşlara bastığınızda eskiden VCD ler vardı ya çin malı tak tuk ses çıkartırdı sert butonları vardı bu teypte öyle dokunmatiği güzel radyosu fena değil usb okuma hızı iyi geri vites kamerası iyi soketler bire bir uyumlu eskiyi sök yeniyi tak.Fiyatı 800 TL daha bir sürü özelliği varda aklıma gelenler bunlar iyisiyle kötüsüyle çalışır aşağıda bir video linki veriyorum navimex teyplerin bütün hepsinin menüsü aynı VW göre olanın da toyotaya olanın da mercedese olanında sadece dışı şekli farklı.
https://www.youtube.com/watch?v=2_Mbx1usTJw

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 02, 2014, 21:47:11 »
Tolga abi bunu dahada küçültmeliyiz. anakart ve ekran ve sağ buton kalacak şekilde :) Acaba yakıt bilgileri hangi soketten geliyor.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 02, 2014, 21:59:43 »
Tolga abi bunu dahada küçültmeliyiz. anakart ve ekran ve sağ buton kalacak şekilde :) Acaba yakıt bilgileri hangi soketten geliyor.
:) Seni bekliyordum İlke :) Bunu daha fazla küçültemezsin ana kart üzerinde birleşiyor display tuş takımı ve yol bilgisayarının chipi.Yol bilgisayarı ile ilgili bütün veriler dış sıcaklık saat gibi CN703 adlı 20 pinli soketten akıyor.Google ye yaz W58814 diye görsellere  gir orada görücen açıklamalı soket bilgilerini.

http://board.toyota-forum.de/showthread.php/117988-Suche-Pinbelegung-f%C3%BCr-Toyota-Corolla-Autoradio-W58814-speziell-LineOut

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 02, 2014, 22:37:52 »
:) Seni bekliyordum İlke :) Bunu daha fazla küçültemezsin ana kart üzerinde birleşiyor display tuş takımı ve yol bilgisayarının chipi.Yol bilgisayarı ile ilgili bütün veriler dış sıcaklık saat gibi CN703 adlı 20 pinli soketten akıyor.Google ye yaz W58814 diye görsellere  gir orada görücen açıklamalı soket bilgilerini.

http://board.toyota-forum.de/showthread.php/117988-Suche-Pinbelegung-f%C3%BCr-Toyota-Corolla-Autoradio-W58814-speziell-LineOut

Bakıyorum kurcalıyorum abi :) Yalnız bir yerde resim görmüştüm adam ekranı vites çercevesine motajlamıştı ben ondan küçüştme olayından bahsettim.

Teypten aux alsam bana yeter şimdilik abi :)
Burdaki arkadaş almış ama bu kablolar teybemi giriyor yoksa teypten hoparlöre çıkan kablomu?

http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fi1343.photobucket.com%2Falbums%2Fo795%2Fglennlosentes%2FDIY%252520-%252520AUX%252520VIOS%2FIMG_4913.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.yarisworld.com%2Fforums%2Fshowthread.php%3Fp%3D716245&h=764&w=1024&tbnid=wCoU9RfwbKOujM%3A&zoom=1&docid=eTmK0uT-fT1rKM&ei=s5VWVIHLO9OO7AbNvICIBw&tbm=isch&ved=0CCYQMygeMB44ZA&iact=rc&uact=3&dur=410&page=7&start=126&ndsp=28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 02, 2014, 23:02:00 »
Yalnız bir yerde resim görmüştüm adam ekranı vites çercevesine motajlamıştı ben ondan küçüştme olayından bahsettim.
Evet, rüyalarıma giriyor o kombinasyon.  :D

İşin aslı konuya girince TOLGA abiden de öyle birşeyler bekliyordum.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 02, 2014, 23:17:05 »
Bakıyorum kurcalıyorum abi :) Yalnız bir yerde resim görmüştüm adam ekranı vites çercevesine motajlamıştı ben ondan küçüştme olayından bahsettim.

Teypten aux alsam bana yeter şimdilik abi :)
Burdaki arkadaş almış ama bu kablolar teybemi giriyor yoksa teypten hoparlöre çıkan kablomu?

http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fi1343.photobucket.com%2Falbums%2Fo795%2Fglennlosentes%2FDIY%252520-%252520AUX%252520VIOS%2FIMG_4913.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.yarisworld.com%2Fforums%2Fshowthread.php%3Fp%3D716245&h=764&w=1024&tbnid=wCoU9RfwbKOujM%3A&zoom=1&docid=eTmK0uT-fT1rKM&ei=s5VWVIHLO9OO7AbNvICIBw&tbm=isch&ved=0CCYQMygeMB44ZA&iact=rc&uact=3&dur=410&page=7&start=126&ndsp=28
Bahsettiğin konuyuda ben açıp resimi ben paylaşmıştım muhtemelen teyp o çakmaklığın altında ve az ilerisinde vitesin oradaki kapağı kaldır ileri doğru bak büyük bir boşluk görüceksin. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58322.20
Şu senin teypinin içinin aynısı cd sürücüden gelen filim flat kablonun bağlandığı soketin altından 3 tane uç alıcan L+ R+ bir de ortak şase aşağıdaki gibi ben yapmıştım oldu.http://www.instructables.com/id/Corolla-2007-ipod-radio-aux-input-hack/step2/The-radio-dissasembly/

Mesaj Birleştirildi: Kasım 02, 2014, 23:22:10
Evet, rüyalarıma giriyor o kombinasyon.  :D

İşin aslı konuya girince TOLGA abiden de öyle birşeyler bekliyordum.
Ben bu işi bir şekilde yapıcam rahat uyuyamıyorum benim gibi  biri araba ile uğraşıcak diye kız arkadaşına hafta sonuda mesaiye gidiyorum  yalanı atıyorsa iş gerçekten ciddidir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 02, 2014, 23:33:30 »
Bahsettiğin konuyuda ben açıp resimi ben paylaşmıştım muhtemelen teyp o çakmaklığın altında ve az ilerisinde vitesin oradaki kapağı kaldır ileri doğru bak büyük bir boşluk görüceksin. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58322.20
Şu senin teypinin içinin aynısı cd sürücüden gelen filim flat kablonun bağlandığı soketin altından 3 tane uç alıcan L+ R+ bir de ortak şase aşağıdaki gibi ben yapmıştım oldu.http://www.instructables.com/id/Corolla-2007-ipod-radio-aux-input-hack/step2/The-radio-dissasembly/

Mesaj Birleştirildi: Kasım 02, 2014, 23:22:10
Ben bu işi bir şekilde yapıcam rahat uyuyamıyorum benim gibi  biri araba ile uğraşıcak diye kız arkadaşına hafta sonuda mesaiye gidiyorum  yalanı atıyorsa iş gerçekten ciddidir :)
Doğrudur abi dediğin şekildedir büyük ihtimal. Şu auxu arabayı işyerime götürdüğüm bir gün yapmalıyım. olmuyor yoksa :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 03, 2014, 00:29:08 »
Malzemeleri bir ayarlıyayım yardıma ihtiyacım olucaktır Emre :)
Tamamdır tolga abı elimden geldiğince bıseyler yaparım :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T SR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 173000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 03, 2014, 03:18:09 »
Ben yapamayacak olsamda fikir hepimizin hayali olan fikir , konuyu bakıp helal olsun beee demek için takip edicem :D İnşallah istediğiniz gibi güzel bi şekilde olur , bende ilkenin dediği şeyi görmüştüm saatin oldugu yerin altına teybin ekranını koyup çalıştıran birisi vardi diye hatırlıyorum .
Makina Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 09, 2014, 15:38:06 »
Dün gece orjinal teypi torpidoya koyup baglantilari tamamladim işlem tam anlamiyla basarili videoyu aksama foruma koyucam teypin soketlerini eski kasa pclerin ide veya pata olarak belirtilen hdd soketlerinden kullanarak yaptim yapilis asamasi ile ilgili fotograflar cekemedim ama orjinalligi bozmadan istedigim zaman eski haline 1 saat icerisinde donebilecek tarzda gerceklestirdim.

Sinan Özenle beraber yol bilgisayarımızı denemeye çıktık hem araç kullanp hem video çekmek zor oldu kusura bakmayın ışık yansımasından pek bir şey görünmüyor.
20141109 133934