Arkadaşlar herkese merhaba. aracın teybini sökmek için vites kapağını çıkarttığımda altından mavi bir soket çıktı. bu soket sizce neyin soketi olabilir?
Koltuk ısıtma ve far yıkamanın konnektör grubu.
ahmet bey hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. ayrıca resim ekleme işini sadece imageshack uzerinden mi yapabiliyoruz? çünkü sizin bilgilerinize çok ihtiyacım olacak gibi
Fotograf (resim degil) eklemek için biraz aktif olmanız gerekiyor.
Eğer böyle bir soket varsa o zaman sonradan koltuk ısıtma da takılabilir mi sorusu geliyor akla. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
bende teyple ugraştım bir kaç sefer mavi sokete rastlamadım yahu zaten ülkemiz şartlarında koltuk ısıtmaya cokta gerek yok gibi:)
yeni konu açmadan buradan devam edeyim. Biraz önce konsolu folyo ile kaplamak için küllük bölgesini söktüm (t27 Avensis) Arka tarafta boşta duran 3 tane soket var, ne olduğunu bilmiyorum acaba teybe geri görüş kamerası bağlamak için gerekli soketler mi?
2x5 soket limitörün soketine benziyor. Bende limitör çalışmamıştı belki soketin diğer ucu budur.??
Mesaj Birleştirildi: 10 Şub, 2015 15:18
Bu da bende bulunmayan Start-Stop sisteminin boş yeri. Sonradan bu sistemi eklemek mümkün mü?
Sonradan eklenemiyor, start-stop sisteminde bildiğim kadarı ile egzoz sistemine varıncaya kadar yapısal değişiklik söz konusu.
Burak forumda kablo diagramlarını vermiştim gerçi hepsi değil ama belki oralardan birşey çıkar.
Start-stop sistemi mi, start stop tuşu mu?
Start-stop sistemi mi, start stop tuşu mu?
Elegant Extra modellerinde bulunan Start-Stop tuşunu kastetmiştim. Işıklarda beklerken motoru durdurup, sonrasında çalıştıran sistem zaten yok
Murat hocam oradaki diyagramları inceledim, çok fazla anlayamamakla birlikte bu soketlerin olduğunu sanmıyorum. Daha çok ecu ile ilgili şeyler diye düşündüm
Büyük ihtimal ile koltuk ısıtma olabilir.
Mesaj Birleştirildi: 10 Şub, 2015 16:01
[attach=1]
Eğer böyle bir soket varsa o zaman sonradan koltuk ısıtma da takılabilir mi sorusu geliyor akla. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
Levent Bey, sonradan takılabilen kılıfları kullanabilirsiniz. Ebayde "heated cooled seat cushions" diye aratırsanız hem ısıtmalı hem soğutmalı bir çok ürünle karşılaşabilirsiniz. Masaj özelliği olandan, çok kaliteli deri kılıflar da bulmak mümkün.
@Levent KALKANDELEN (32748)
Büyük ihtimal ile koltuk ısıtma olabilir.
Mesaj Birleştirildi: 10 Şub, 2015 16:01
[attach=1]
Teşekkür ederim Ahmet bey koltuk ısıtma olabilir fakat orada birbirinden farklı 3 tane soket var. Koltuk ısıtma olsaydı aynı soketten 2 tane olması gerekirdi. Yanlış mı düşünüyorum acaba?
Biraz önce arabayla bir yere gittim. Airbag lambası yanıyordu. Küllüğün üzerindeki airbag göstergesini çıkardığım için yandığını düşündüm. Göstergeyi taktım airbag ışığı sönmedi. Ayrıca sarı VSC-TRC ışığı ve arıza lambası yanmamasına rağmen VSC-TRC çalışmıyor.
Fotograflarda bir soket boşta gözüküyor.
Kontagı birkaç kez aç kapa yaparsanız arıza tekrarlamadıgından sönecek ve historyal deffect olarak ılık yanmadan hafızada kalacaktır.
VSC nin ise ışıkları yanmıyor ise devrededir. Anormal durumda ışıkları yanarak sizi uyarır.
Fotograflarda bir soket boşta gözüküyor.
Kontagı birkaç kez aç kapa yaparsanız arıza tekrarlamadıgından sönecek ve historyal deffect olarak ılık yanmadan hafızada kalacaktır.
VSC nin ise ışıkları yanmıyor ise devrededir. Anormal durumda ışıkları yanarak sizi uyarır.
Aslında 3 soket var. Birisi küçük beyaz, biri büyük beyaz diğeri de küçük siyah.
Kontağı açıp kapatmayı denemedim. Birazdan denemeye gidiyorum.
Önceden sarı kayma ışığı yanarak kütür kütür frenleyip toplardı arabayı. Bugün VSC'ye güvenerek biraz hızlı girdim viraja, sarı kayma ışığı yanmadı savruldu araba.
Acaba çalışmıyor mu diye kalkışlarda patinaj çektim yine sarı ışık yanmadı. Airbag sistemi ile bağlantılı bir şey olabilir veya sigortası atmış da olabilir.
Tekrar teşekkürler Ahmet bey.
Mesaj Birleştirildi: 10 Şub, 2015 19:05
Airbag lambası söndü Ahmet bey, VSC-TRC sistemi de artık çalışıyor. Airbag ile VSC sistemi birbirine bağlantılı sistemler sanırım. Teşekkür ederim tekrardan
Airbag ve VSC farklı sistemler.
Muhtemelen onunda kablolarından birisi elleçlenmiş o nedenle yanmıştır.
Lambalar söndü ama bu arızalar hafızaya kayıtlı duruyor bilginiz olsun.
ahmet abi böyle direk net nokta yapıyor ya çok hoşuma gidiyor. bilmek var bilemek var.