Gönderen Konu: Kış lastikleri ses yapıyor  (Okunma sayısı 23156 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Kış lastikleri ses yapıyor
« : Kasım 01, 2014, 10:43:52 »
Arkadaşlar aracıma 3 ay kullanılmış kış lastiği aldım ,yazlıklara göre sesi fazla bu normalmi..

Toyota Club Türkiye

Kış lastikleri ses yapıyor
« : Kasım 01, 2014, 10:43:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Kış lastikleri ses yapıyor
« Yanıtla #1 : Kasım 01, 2014, 10:51:25 »
Normaldir. Kışlık lastikler yazlık lastiklere oranla genelde daha gürültülüdür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 01, 2014, 10:53:37 »
Hava sıcaklığı ile ilgili olabilirmi  havalar soğudukça düşeceğini yazmış biri başka bir forma...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 01, 2014, 11:17:26 »
evet, ama göreceli olarak. Yani soğuk havada yazlıkların sesi yükselir, kışlıkların biraz düşer.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 01, 2014, 11:19:54 »
Bilgi ve deneyiniz için teşekkürler .. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 01, 2014, 11:22:40 »
Arkadaşların söyledikleri doğru. Ekleme yapmam gerekirse kışlık lastiklerde hız yapıldığında seste yazlıklara göre daha fazla artış oluyor. Ve bazı kışlık lastiklerde yine hız yapıldığında titreme bariz yüksek olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 01, 2014, 20:41:14 »
hele yağmurlu havada belli bir hızdan sonra çıkardığı o vızıltı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 212000
  • Model Yılı: '04
  • 23 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 06, 2014, 23:17:04 »
hele yağmurlu havada belli bir hızdan sonra çıkardığı o vızıltı :)
Ben aracimi yeni aldigim icin kislik lastikde almak zorunda kaldim. Gittigim serviste bana sorduklari daha cok hangi yollarda kullandigimdi. Cevabim bol karli ve buzlu kasaba yollarinda oldu cunku yasadigim yer sert kis olan bir yer. Tavsiyesi dis zig zag araliklari acik genis lastik oldu ancak asfalt ve otobanda ses yapar dediler, eger otobani yogun olarak kullaniyorsaniz dis zig zag araliklari daha dar lastik kullanin ses daha dusuk olur dediler.
2004 Toyota Avensis Wagon, 4D4 Dizel 2.0, Manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 07, 2014, 00:46:05 »
215 55 17 yada 225 45 18 ölçüler için hangi lastik markasını önerirsiniz? ilk etapta yol sesinin az olması ve ardından da tabiki yol tutuşuda iyi olmalı.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 07, 2014, 08:04:21 »
Ben aracimi yeni aldigim icin kislik lastikde almak zorunda kaldim. Gittigim serviste bana sorduklari daha cok hangi yollarda kullandigimdi. Cevabim bol karli ve buzlu kasaba yollarinda oldu cunku yasadigim yer sert kis olan bir yer. Tavsiyesi dis zig zag araliklari acik genis lastik oldu ancak asfalt ve otobanda ses yapar dediler, eger otobani yogun olarak kullaniyorsaniz dis zig zag araliklari daha dar lastik kullanin ses daha dusuk olur dediler.
Bunu soran lastikçiye teşekkür etmek lazım.

215 55 17 yada 225 45 18 ölçüler için hangi lastik markasını önerirsiniz? ilk etapta yol sesinin az olması ve ardından da tabiki yol tutuşuda iyi olmalı.
Yazlık ya da kışlık için soruna ait konu başlığımız var Bahadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 07, 2014, 09:56:53 »
Aslında Kışlık lastik, diş deseni ve tırnak aralığının daha fazla oluşu nedeniyle farklı ses çıkartır,

Yumuşak Hamuru sayesinde yerdeki bozuk satıh (dişli asfalt veya otoban) titreşimlerinin ürettiği sesin çoğunuda emer.

Kaliteli Kışlık lastiklerin ürettikleri dB bir çok Yazlık lastikle aynıdır,

O zaman gürültü nedir? nereden geliyor? diye sorarsak,

"Gürültü, hoşumuza gitmeyen duyabildiğimiz seslerdir" şeklinde açıklamak gerekiyor.

Yani, Yazlık lastikte ŞŞŞŞŞ diye çıkan 70dB'lik sesi gürültü olarak kabul etmezken, Kışlık lastiğin RRRRR diye çıkardığı 70dB'lik sesi gürültü olarak yorumlamaktayız.

Kışlık lastiklerde doğal olarak kanal genişliklerinin geniş olma zorunluluğu vardır, "asfaltta kullanacaksanız alacağınız Kışlık lastiğin kanalları dar olmalıdır" diye bir ayrıma gitmek anlamsız olur, çünkü lastik üreticileri kanal genişlikleri ile desen çalışmalarını beraber yürütürler, lastiğin dönme sürecinde ürettiği akustiğe göre kanal ve desen şekillendirmeleri yapılır ve lastiğin üreteceği dB'li 70 seviyelerine getirerek yeni ürünü oluştururlar.

Tyre noise measurement & reduction

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 212000
  • Model Yılı: '04
  • 23 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 08, 2014, 01:43:10 »
Nokian, Nordman, Hankook diye en pahalisindan ucuzuna siralayabilirim. Turkiyedeki fiyatlarini bilmiyorum ama sert kis gecen bolgelerde siralama bu sekildedir. Continental firmasinin kislik ve yazlik lastikleride gayet iyidir. Digerlerine nazaran hesapli ve gayet kalitelidir.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 08, 2014, 02:01:11
Aslında Kışlık lastik, diş deseni ve tırnak aralığının daha fazla oluşu nedeniyle farklı ses çıkartır,

Yumuşak Hamuru sayesinde yerdeki bozuk satıh (dişli asfalt veya otoban) titreşimlerinin ürettiği sesin çoğunuda emer.

Kaliteli Kışlık lastiklerin ürettikleri dB bir çok Yazlık lastikle aynıdır,

O zaman gürültü nedir? nereden geliyor? diye sorarsak,

"Gürültü, hoşumuza gitmeyen duyabildiğimiz seslerdir" şeklinde açıklamak gerekiyor.

Yani, Yazlık lastikte ŞŞŞŞŞ diye çıkan 70dB'lik sesi gürültü olarak kabul etmezken, Kışlık lastiğin RRRRR diye çıkardığı 70dB'lik sesi gürültü olarak yorumlamaktayız.

Kışlık lastiklerde doğal olarak kanal genişliklerinin geniş olma zorunluluğu vardır, "asfaltta kullanacaksanız alacağınız Kışlık lastiğin kanalları dar olmalıdır" diye bir ayrıma gitmek anlamsız olur, çünkü lastik üreticileri kanal genişlikleri ile desen çalışmalarını beraber yürütürler, lastiğin dönme sürecinde ürettiği akustiğe göre kanal ve desen şekillendirmeleri yapılır ve lastiğin üreteceği dB'li 70 seviyelerine getirerek yeni ürünü oluştururlar.

Tyre noise measurement & reduction

Tekin Bey gayet iyi aciklamissiniz konuyu tesekkur ederim. Ben bugun 350km yol yaptim su an geldim mesajinizi okuyorum.Bulundugum kasabadan Vilnius a baskente toplam gidis gelis km. Yarisi otoban yarisi kasaba yollari ama burada yollar Turkiyeden daha kaliteli ve dumduz bir ulke. Yagmurlu bir gun oldugu icin tabiki ses var ama kis kar buz kabusunu 10 yildir yasadigim icin okadar dusunmemeye calisiyorum. Ilk once emniyet diye dusunuyorum. Tabiki yasadigimiz bolgelere gore istekler ve begeniler farkli oluyor.
2004 Toyota Avensis Wagon, 4D4 Dizel 2.0, Manuel