0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hele yağmurlu havada belli bir hızdan sonra çıkardığı o vızıltı
Ben aracimi yeni aldigim icin kislik lastikde almak zorunda kaldim. Gittigim serviste bana sorduklari daha cok hangi yollarda kullandigimdi. Cevabim bol karli ve buzlu kasaba yollarinda oldu cunku yasadigim yer sert kis olan bir yer. Tavsiyesi dis zig zag araliklari acik genis lastik oldu ancak asfalt ve otobanda ses yapar dediler, eger otobani yogun olarak kullaniyorsaniz dis zig zag araliklari daha dar lastik kullanin ses daha dusuk olur dediler.
215 55 17 yada 225 45 18 ölçüler için hangi lastik markasını önerirsiniz? ilk etapta yol sesinin az olması ve ardından da tabiki yol tutuşuda iyi olmalı.
Aslında Kışlık lastik, diş deseni ve tırnak aralığının daha fazla oluşu nedeniyle farklı ses çıkartır,Yumuşak Hamuru sayesinde yerdeki bozuk satıh (dişli asfalt veya otoban) titreşimlerinin ürettiği sesin çoğunuda emer.Kaliteli Kışlık lastiklerin ürettikleri dB bir çok Yazlık lastikle aynıdır,O zaman gürültü nedir? nereden geliyor? diye sorarsak,"Gürültü, hoşumuza gitmeyen duyabildiğimiz seslerdir" şeklinde açıklamak gerekiyor.Yani, Yazlık lastikte ŞŞŞŞŞ diye çıkan 70dB'lik sesi gürültü olarak kabul etmezken, Kışlık lastiğin RRRRR diye çıkardığı 70dB'lik sesi gürültü olarak yorumlamaktayız.Kışlık lastiklerde doğal olarak kanal genişliklerinin geniş olma zorunluluğu vardır, "asfaltta kullanacaksanız alacağınız Kışlık lastiğin kanalları dar olmalıdır" diye bir ayrıma gitmek anlamsız olur, çünkü lastik üreticileri kanal genişlikleri ile desen çalışmalarını beraber yürütürler, lastiğin dönme sürecinde ürettiği akustiğe göre kanal ve desen şekillendirmeleri yapılır ve lastiğin üreteceği dB'li 70 seviyelerine getirerek yeni ürünü oluştururlar.Tyre noise measurement & reduction