0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar Yaklaşık olarak bir hafta önce satın almış olduğum sıfır Avensis e.extranın ön kısmından 3 tane rahatsız edici ses geliyor.Bir tanesi sol diz hizasında bulunan gözlük bölgesinden geliyor. Çünkü bu parçayı avucumla kavrayıp yumuşak bir şekilde bastırinca ses gidiyor. Bir ses de direksiyondan geliyor. Direksiyonu iki elimle tutup öne doğru bastırınca ses geçiyor. Diğer sesin nereden geldiğini ise bulamadım. Bazen sanki göğsün içinden geliyormuş gibi bazen de sanki dıştan silecekten geliyormuş gibi... ama anlayamadım kaynağını... En çok direksiyondan gelen ses beni tedirgin ettiriyor. Acaba servise bu şikayetleri bildirirsem o parçaları sökerler mi? Açıkçası söktürmek de istemiyorum. Çünkü çok kaba iş yapıyorlar servistekiler... sizce ne yapmam gerekiyor?Buna benzer konuyu okudum ama o avensislerin göğüs yapısı degisik olduğu için bu başlığı açtım
Sıfır araçtan nasıl bu tür sesler geliyor hayret doğrusu.
Yaklaşık 6 aydır ayni araci kullaniyorum. Benzer bir sorunla karşılaşmadım. Ben 2.el aldim hem 22 bin km'de. Serviste ön park sensörü falan taktırdinız mi? Ön konsolu söküp düzgün montaj yapamamiş olabilirler. Birde bu sesleri nasıl bir yolda ve kaç km hızda alıyorsunuz?
Servise gidip yaptırmanız gerekecek. Başka çare yok.
Servis daha da beter yapmaz demi orayı. Ben Diyarbakırdayım buranin servisi hiç iyi değil. Çok yoğun... aynı eski ssk hastaneleri gibi[emoji2]
Teşekkürler Osman Bey Aslında çok aşırı bir ses değildir. Ama ben takıntılıyim [emoji56] Onu mutlaka halletmem lazım. Aslında köyde olsaydım ben onu hallederdim. Ama insan şehirde arabanın orasıyla burasiyla uğraşmaya çekiniyor. Yoksa ben onu nazikçe açar hallederdim.
Benimde 2008 corollamdan yerini saptayamadıgım tıkırtılar geliyor sinir oluyorum.Dişli asfalta girdiğim zaman sesler ufak ufak başlıyor.Birde şoför emniyet kemerinin oldugu yerdende tiz bir ses geliyor uzun yolda cok sinir bozucu bir hal alıyor.
Toyota ların cogunda emniyet kemeri yükseklik ayarlı bağlantı noktasından ses geliyor. Az birsey aşağı yukarı hareket ettirirseniz ses kesiliyor.Diger göğüsten geldiği ni düşündüğünüz ses varsa hic karismayin.Ancak Torpido veya baska cep şekilde olan yerlere ic taraftan sünger kaplayarak sesler kesilebilir.
Peki buna ne tür bir işlem yapmayi/yaptırmayı düşünüyorsunuz Yunus bey?
Valla genelde Elleme diyorlar ama çok sinir bozucu... çok güvendiğin bir ustaya baktirabilirsin aslında ama.. öyle titiz bakacak birini bulmak zor...
Sesin nereden geldiğini bulsam bir şeyler yapmayı planlarım da sesi tespit edemiyorum ki hocam.-1 yeri tespit ettim sadece ne yapabilirim bilmiyorum fotograftaki işaretlediğim yeri elimle tutunca ses kesiliyor bırakınca geri geliyor
Ön park sensörü sorusunu tampon için sormadılar sanıyorum. Ön park sensörü takılırken göstergeler o bahsettiğiniz gözlük kabı vs birçok yer sökülüyor. Onların geri montajında problem olmuş olabilir sesin kaynağı da o olabilir. Siz yine de bunu servise bildirin. İllaki birşeyler söylerle bi çözüm bulurlar.Konuyla alakasız ama hemen dikkatimi çekti. orta kol dayamanızı ileriye doğru çekmişiniz. Standart bi özellik değil nerede nasıl yaptırdınız acaba?