0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lastik alma arefesindeyim. Continental cpc7 ve Continental ultra contact arasında kararsız kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim.Not: araç auris 2014
Merhaba,2015 corollamda goodyear efficientgrip (205-55-16) kullanmıştım. Pek memnun kalmadım. Daha önce de continental premiumcontact 6 kullanmıştım. Onunda garanti süresinde firma ile sıkıntı yaşadığım için bir daha tercih etmedim. Arkadaşımın yoğun tavsiyesi üzerine 2020 Corollama 2 gün önce Falken 225/45 R17 94W XL Ziex ZE310 Ecorun Yaz Lastiği aldım. Almadan önce kullanan başka arkadaşlarımın da yorumlarını aldım. Islak zemin performansı , sessiz oluşu ve fiyat performans üçgenine artı olarak 2 sene üzeri kullanan arkadaşımın ilk seneye göre bariz bir performans düşüşü yaşamamış olması eklenince almaya karar verdim. Şehir içinde kullanıyorum, henüz uzun yol tecrübem olmadı.
Merhaba, öncelikle lastikleriniz hayırlı olsun.. Ben de yıllar evvel bu forumdaki dostların tavsiyesi ile aynı lastiğin 205-55-16 ölçülerini almıştım Aurisime..Fiyat ve etiket değerlerine baktığımda gerçek bir f/p lastiği görünüyordu. Ses 70/71db, ıslak zemin performansı A idi.. Hem gerçek yol deneyimi hem de uzun dönemde çok memnun kalmıştım.Yakın dönemde bende lastik değiştirdim tabi ki direk Falken'e baktım ancak şu an lastik ölçülerim farklı ve etiket değerleri aynı değildi. Islak zemin performansı C görünüyordu.Uzun lafın kısası, gerçek kullanıcılardan marka model tavsiyesi almak tabi ki çok önemli ancak aynı lastiğin farklı ebatlarının performansları değişik olabiliyor. Bunu göz önünde bulundurmak lazım.. Misal, ben falken ziex310'u 205/55/16 kullananlara tavsiye ederim ama 225/50/18 kullanlara tavsiye etmem..
Merhabalar,5 yaz geçiren 225/45/17 Dunlop yaz lastiklerini yaz bitiminde değiştirmeyi düşünüyorum.Önceki mesajlara da baktım, herkesin farklı bir tercihi olmuş.Fiyatın yüksek olması problem değil, sadece lüzumsuz pahalı olmasın yeterli.Bir de yol tutuşu yerine sessizlik benim de tercihim olur, 5 yıl kullanabileceğim bir yaz lastik seti almayı düşünüyorum.Genelde Continental , Michelin, Falken önerilmiş.Lastikçimlerinden biri Continental diğeri Bridgestone önerdi.Tavsiyelerinizi beklerim.İyi forumlar.