0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
T27 2011 Avensis kullanıyorum kış lastiği olarak 17 jant Petlas pt741 var. Bu lastiği karda kullanıp performansı hakkında yorum yapabilecek avensis kullanıcılarının tecrubelerini merak ediyorum. Bugün 2 cm lik yeni yağmış ve yağmaya devam eden karda çok az egimdeki bir yokuşta ayrıca sokak arasında çok düşük hızda bana pek güven vermedi hiç beklemediğim şekilde önden kaydı araba. Anlık bişey deyip aynı yerden tekrar geçtim daha temkinli yine kaydı, önden kayınca gaza fazla bastım dedim bir daha denedim yine kaydı. Buz yoktu yağan kar ilk karDı. Canım çok sıkıldı arabadan mi benden mi lastikten mi olur 🤔🤔🤔
Ankara tuz golüne kadar yollarda kar felan yok. Gündüz geldim, trafikte yok. Yazi aratmadi yol sartlari. Continental kisliklar. 60-65 arasında göstergede neden fark olur ki, benimde aklima geldi ama mantigini anlayamadim.
Herkese merhaba,Şu günlerde satmak istediği Yaris 2001 1,33 aracımda ilk çıktığı Mayıs 2015 ten beri "Kış Latiği" sertifikalı yaz lastiği Michelin Crossclimate 185/60/15 84 H kullanmaktayım. Hatta yeni alacağım arabamı da bayiden teslim alır almaz üzerindeki Turanzaları konsinye bırakacağım bayiye gidip hemen aynı lastiğin 205/55/16 94 V ebadını taktıracağım. Normalde yük endeksi 91 fakat Michelin'nin yumuşak yapısından ve yollarımızın düzgün olmamasından dolayı daha dirençli 94 yük endeksine sahip olanları tercih edeceğim.Kullandığım bu dönemde 2 kere yoğun kar yağışı yaşadım ve karlı zeminde gerçekten çok iyi performansa sahip. Kış lastiği hiç kullanmadım ama 20-25 cm karla kapla açık garajımdan patinaja düşmeden çıktım ve yolda hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bu lastiği ekstra güzelliği 5-6 ayda bir lastik değiştirme, onları saklama ve her seferinde sökme takma zahmetini ortadan kaldırması. Ayrıca C sınıfı yakıt verimliliğine A sınıfı ıslak zemin performansına ve 68 db gibi çok iyi bir ses düzeyine sahip olması.Kış lastiği almak isteyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum. Tek seferde işi çözdüm ve çok memnunum.Saygılarımla.
Uzun süre boyunca araştırıp, Sava Eskimo diye bir lastik aldım. Good year'ın markasıymış. Good year bayilerinde mevcut. 2 hafta önce Kar fırtınalı bir sabah havasında, buzlu ve kar kalınlığı 10-15 cm olan bolu - kartalkaya yolundan hiç sıkıntı çekmeden çıktık. Araçta 3 kişiydik. Özellikle buzlu yolda çok iyidi. TRC açık gittik. Patinaj veya virajda kayma yaşamadık. Anti patinaj uyarısı bile devreye girmedi. CVT şanzımanın da etkisi vardı tabi ki. Fren mesafesi eğimli inişte kuru zemindeki gibi tepki verdi.Ucuz ve kaliteli. Bayi sahibi arkadaşımız, dağa çıkarken Good year değil sava kullandığını söyledi. Aradaki fiyat farkı lastik başına 50 TL.
Daha önce benzer konularda paylaşıldı. Araştırmayı deneyebilirsiniz.Kendi yorumum ilk 1 sene çok güzel, 2. kıştan itibaren performans ciddi şekilde düşüyor. Özellikle ıslak zeminde yanal kaymalar çok ciddi problem ve çok belirsiz zamanlarda olabiliyor.
Arkadaşlar merhaba bu sene kış lastiği şehirlerarası yolculukta zorunlu hale geliyormuş şehir icinde de valiliklerin kararına bırakılmış, yani yine bir polimik oluşacak eninde sonunda da bu lastikler zorunlu olacak gibi gözüküyor, araştırdığımda kalite fiyat olarak petlas mantıklı geldi,sizlerin düşüncesi nedir petlas kullananlarında yorumlarını alabilirmiyim