Gönderen Konu: Nur Topu Gibi Bir Cezam Oldu  (Okunma sayısı 4212 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
Nur Topu Gibi Bir Cezam Oldu
« : Ekim 31, 2014, 13:32:41 »
15/10/2014 tarihinde, saat 02:03'te, Sivrihisar (Eskişehir) - Polatlı (Ankara) arasında polis bana "Dur" demiş ve ben de durmamışım??? Ceza sebebi olarak da şu not düşülmüş: "Kontrol noktasında polisin "DUR" ikazına uymamak." Toplam ceza tutarı ise 172,00 TL.

İşin garip tarafı ben böyle bir ikaz hatırlamıyorum. "Dur" deseler durmam mı? Hadi durmadım diyelim... Neden peşime takılıp durdurmadılar ya da ileriye haber edip çevirttirmediler... Ya hırsız olsam, terörist olsam, vs. Bu işte bir dengesizlik var... Zaten hızım da en fazla 90 km'dir. Çünkü giderken yavaş seyretmiştim. Dolayısıyla "Dur" çeken polisi es geçmem çok düşük bir olasılık...

Cezaya itiraz etmeyi düşünüyorum... Bunun için de tecrübeli sürücülere şunu sormak istiyorum: "Cezayı ödeyip mi itiraz edeyim, yoksa ödemeden mi itiraz edeyim? Ne dersiniz?"
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Toyota Club Türkiye

Nur Topu Gibi Bir Cezam Oldu
« : Ekim 31, 2014, 13:32:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Nur Topu Gibi Bir Cezam Oldu
« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2014, 13:45:08 »
İtiraz edin,çevirme yapan araçlarda ön ve arkada kamera var gerekirse kontrol edilmeli. Kafalarına göre ceza kesiyorlardı önceden yine mi başlamış acaba
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 31, 2014, 13:48:19 »
Geçmiş olsun öncelikle. İlk defa duydum bahsettiğiniz ceza türünü.

Yanılmıyorsam 15 gün içinde itiraz süreniz var. Cezayı ödemeden mahkemeye dilekçe (internette örneği var ) nüfus cüzdan fotokopisi , ruhsat fotokopisi, ve tutanakla birlikte başvuruyorsunuz.

Emniyete de mahkemeye başvurduğunuza dair bilgi gidiyor diye biliyorum. Kazanırsanız  da ceza düşüyor...

Ben park cezası için bütün evrakları hazırlamış ancak dayanağım mantıklı olmadığından vazgeçmiştim. Biraz ordan biliyorum. Bilgi gitme olayını da zabıt katibi arkadaşım söylemişti.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 31, 2014, 13:51:58 »
Geçmiş olsun, böyle bir ceza var ancak size dur denildiğini düşünmüyorsanız cezayı ödemeden itiraz edin, o polisleri kamera vs. bulmak lazım biraz uzun bir iş. Bu ceza tutanağı evinize mi geldi yoksa EGM'den mi öğrendiniz?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 31, 2014, 13:56:31 »
Geçmiş olsun, böyle bir ceza var ancak size dur denildiğini düşünmüyorsanız cezayı ödemeden itiraz edin, o polisleri kamera vs. bulmak lazım biraz uzun bir iş. Bu ceza tutanağı evinize mi geldi yoksa EGM'den mi öğrendiniz?

Eve geldi...
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 31, 2014, 14:01:43 »
@Zühtü Zilayaz (30607) Prosedürün şu şekilde olması lazım;

İtiraz işlemleri Trafik Mahkemeleri’ne yapılıyor, Türkiye’nin tamamında mevcut olmadığı için  bu işe, görevlendirilen nöbetçi  Sulh Ceza Mahkemesi bakıyor,

Gerekli evraklar:

1. Dava dilekçesi

2. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Fotokopisi

3. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Tebligatı Fotokopisi

4. Ruhsat Fotokopisi

5. Kimlik ve Ehliyet Fotokopisi

Evraklarınızı Sulh Ceza Mahkemesi’nin kalemine teslim edeceksiniz, trafik cezasının ve tebligat kağıdının aslı sizde kalacak, dilekçenizde yazdıklarınıza göre bir karar verilecek, herhangi bir duruşma olmayacak, mahkeme sonucu tebligatla adresinize gelecek.

Mahkemeye vereceğiniz cezalar için ödeme yapmanıza gerek yok, mahkemenin yoğunluğuna göre karar süreci 2-3 aya kadar bile uzayabilir, karar size tebliğ edildikten sonra, sonuç olumsuz olsa bile, mahkeme karar tebliğinden itibaren 15 gün içinde cezanızı 3/4 oranında indirimli ödeyebilirsiniz, herhangi bir hak kaybınız olmaz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 31, 2014, 14:02:45 »
  Çok geçmiş olsun.
 Bilgi emniyet'in yanında, vergi dairesine de gitmesi lazım bence. 7
 İyi bir savunma hazırlamak lazım. En kötü ihtimal aynı noktada, aynı sebepten başkalarının da bu işleme tabi tutulup tutulmadığı ortaya çıkabilir.
 Bu arada rastgele çevirme yapmak da ayrıca tartışılabilecek bir uygulama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3431 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 31, 2014, 14:08:46 »
Geçmiş olsun.
Zorla kamera aldırtacaklar bize.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 31, 2014, 14:22:57 »

Geçmiş olsun.
Aslında zorla demeyelimde gereksinim haline geldi,öyle kazalar olabiliyor ki bizde hata olmasa bile biz suçlu olabiliyoruz. Delil yok.
Ceza tutanağında nerde saat kaçta olduğu yazıyordur,sizde kayıt olmasa bile çevirme yapan araçta olur. Onunla karşılaştırşacak sadece. Ama prosedürü olunca işin, 1 yıla kadar uzayabilir
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 31, 2014, 20:24:49 »
Nurtopu deyince baya yüksek bi meblağ sandım. Herhalde en güzel nurtopu gibi olan cezayı ben yedim 5,150 tl'çık :)

Eğer cezayı gerçekten hak etmediğinizi düşünüyorsanız düşün peşine. 172 lira 172 liradır...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 31, 2014, 20:59:11 »
Zühtü Abi geçmiş olsun, o TOPU fazla sektirmeden cezanızı ödeseniz daha iyi olur :)

O dediğiniz yolda ortlama hız ölçümü yapılmakta, muhtemelen cezayı ondan yediniz vede size gelen evrakta SEHVEN yanlış yazıldı  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 837 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 31, 2014, 23:03:48 »
Zühtü Bey, aşağıdaki konunun süreç hakkında faydası olacaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_70702178/tm.htm
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 31, 2014, 23:33:50 »
Geçmiş olsun.

paraya kıydım aldım

Mesaj Birleştirildi: Ekim 31, 2014, 23:34:51
Nurtopu deyince baya yüksek bi meblağ sandım. Herhalde en güzel nurtopu gibi olan cezayı ben yedim 5,150 tl'çık :)

Eğer cezayı gerçekten hak etmediğinizi düşünüyorsanız düşün peşine. 172 lira 172 liradır...

merak ettim o ceza da nesi
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 31, 2014, 23:42:31 »
ağustos ayında tatile giderken denizli yakınarında sabah 6 gibi çevirmeye takıldım yolun ortasına bir trafik polisi dur işareti yaptı yolun kenarındada 2 3 trafik ekibi vardı ben yavaşlayıp galiba radara girdik deyip elimi evraklara attım .polis memuru arkadaş kapıyı açtı yalnız mıyız dedi yolculuk nereye dedi sonrada ön koltuktaki kişişel eşyalarımı arkaya koyup benide götür deyip oturdu.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 01, 2014, 00:31:16 »
ağustos ayında tatile giderken denizli yakınarında sabah 6 gibi çevirmeye takıldım yolun ortasına bir trafik polisi dur işareti yaptı yolun kenarındada 2 3 trafik ekibi vardı ben yavaşlayıp galiba radara girdik deyip elimi evraklara attım .polis memuru arkadaş kapıyı açtı yalnız mıyız dedi yolculuk nereye dedi sonrada ön koltuktaki kişişel eşyalarımı arkaya koyup benide götür deyip oturdu.
Güzel aniymiş nerede radar var soylemistir belllki size sizde rahat rahat gitmisinizdir :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 01, 2014, 09:48:09 »
Geçmiş olsun prosedür hakkında bilgim yok eskiden aracın plakasını göremeyip rastgele yazdıkları gibi olmasın arkadaşada ceza yazmışlar maliyeye gitti böyle bi araç yok demişler

Mesaj Birleştirildi: Kasım 01, 2014, 09:49:27

Tonaj cezasımı   :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 01, 2014, 11:30:20 »

Anlaşılan polis zevk sahibiymiş . Ağzının tadını biliyor = )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 01, 2014, 11:50:15 »
Gecmis olsun itiraz/ dava süresi 7 gün olmalı.
2012 toyota auris diesel mmt comfort extra ve şimdilik trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 01, 2014, 20:05:12 »
Geçmiş olsun prosedür hakkında bilgim yok eskiden aracın plakasını göremeyip rastgele yazdıkları gibi olmasın arkadaşada ceza yazmışlar maliyeye gitti böyle bi araç yok demişler

Mesaj Birleştirildi: Kasım 01, 2014, 09:49:27
Tonaj cezasımı   :hoş:
Aynen öyle tonaj cezası. Net 42 tonla yakalandım...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 02, 2014, 17:48:18 »
Dilekçemi hazırladım. Allah izin verirse yarın başvurumu yapacağım. Dilekçe metni şöyle:

SULH CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ'NE
                                                            MALKARA

İtiraz Eden: Zühtü ZİLAYAZ - Müstecep Mahallesi, Okul Lojmanı, Malkara / TEKİRDAĞ
İtiraza Konu Trafik Tutanağının Tanzim Tarihi: 15/10/2014
İtiraza Konu Trafik Tutanağının Tarafıma Tebellüğ Tarihi: 31/10/2014
İtiraz Konusu: Sivrihisar Bölge Trafik Denetleme Amirliği'nin 15/10/2014 tarihli, GY seri ve 545968 sıra no'lu, M. YILDIRIM (Sicili: 172699) ve G. ASARKAYA (Sicili: 299527) tarafından tanzim edilen trafik ceza tutanağında yazılı idari para cezasının iptali hakkında.

İTİRAZA KONU OLAY ve AÇIKLAMALARIM

1. 59 LZ 814 tescil plakasına kayıtlı hususi binek taşıtı aracımın, Karayolları Trafik Kanunu'nun 47/1-A maddesi hükmüne istinaden "Kontrol noktasında polisin Dur ikazına uymamak." suçunun işlendiği gerekçesiyle gıyabımda kesilen ekte sunulu 15/10/2014 tarihli, toplam 172,00 TL'lik ceza tutanağı 15/10/2014 tarihinde düzenlenip 31/10/2014 tarihinde PTT tarafından tarafıma tebliğ edilmiştir.

2. Yukarıda bilgileri yazılı trafik ceza tutanağı, aracımın tescil plâkasına göre 15/10/2014 tarihinde gıyabımda trafik polis memurları M. YILDIRIM (Sicili: 172699) ve G. ASARKAYA (Sicili: 299527) tarafından düzenlenmiş ve tarafıma on altı (16) gün sonra yani 31/10/2014 tarihinde PTT tarafından tebliğ edilmiştir.

3. Söz konusu trafik polis memurlarının bu cezayı bana yazarken tespitleri nasıl gerçekleşti bilmiyorum. Fotoğrafla mı tespit ettiler, video kaydıyla mı tespit ettiler, yoksa şahitler huzurunda tutanak mı tuttular? İşin açıkçası bunları bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum.  Fotoğraf ve/veya video ve/veya şahit beyanı ile ise bunların ibraz edilmesini, dinlenmesini, izlenmesini talep ediyorum.

4. İlgili tarihte İstanbul-Muş arasında aracımla yolculuk yapıyordum. İki polis kontrol noktası hatırlıyorum. Bir tanesi yukarıda belirttiğim ceza tutanağının düzenlendiği Sivrihisar-Polatlı arasındaki kontrol noktası, ötekisi ise Elazığ'dan Bingöl-Muş istikametine olan dönüşün bulunduğu mevkideki kontrol noktasıdır. Belirttiğim ikinci kontrol noktasında sürücü belgem istendi, kontrol edildi ve "iyi yolculukla" dilenerek uğurlandım. Cezanın yazıldığı ilk kontrol noktasında ise şunları hatırlıyorum: Ortalık karanlıktı, bir polis memuru aracımın içine fener tuttu ve "geç" diye işaret etti; ben de yoluma devam ettim. Eğer ben "Dur!" ikazına uymadıysam neden takip etmediler veya ileriki bir mevkiye bilgi gönderip aracımı durdurmadılar? Burası bir muamma... Ayrıca görevli memurun aracımın içine fener tutması da ahlakî açıdan hiç uygun bir davranış değil. Çünkü araçta yalnız değildim, eşim ve iki çocuğum vardı. Ancak tabi ki bu başka bir konu...

5. Ceza karar tutanağını teslim aldığım tarih, 31/10/2014 tarihidir. Ben bu suçu işlemedim ve tebligatta gecikme vardır.

6. "TRAFİK PARA CEZALARININ TAHSİLİNDE VE TAKİBİNDE UYGULANACAK ESAS VE USULLER İLE KULLANILACAK BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİK’İN:  “Tescil Plakasına Göre Düzenlenen Tutanaklar İçin Yapılacak İşlemler” başlıklı 10. maddesi gayet açıktır:

Madde 10 - (Değişik madde: 22.04.2003 – 25087 s. R.G/Yön.) Karayolları Trafik Kanununun 116 ncı maddesi hükümleri gereğince, görevlilerce yetki    sınırları içerisinde tescil plakasına göre düzenlenen tutanaklar;

a) Aracın kayıtlı olduğu kuruluştan arşiv kayıtlarına göre araç sahibi veya işleteni tespit edilerek (birden fazla ise ilk sıradaki) tutanağın boş kalan yerleri doldurularak ilgiliye 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca tebliğ edilir ve tutanağın bir nüshası takip ve tahsil için ilgili mal sandığına gönderilir. Tebligat işlemine yedi iş günü içinde başlanır. Yapılan tebligatta bu şekilde uygulanan cezalar için, tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde yetkili mahkemeye itiraz edebilecekleri belirtilir. İtiraz, ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur. Ancak itiraz üzerine verilen kararlar kesindir.

b) Tescil plakasına göre tutanak düzenlenen araçlar, tutanağın düzenlendiği yerin dışında başka bir tescil kuruluşuna kayıtlı olup bilgisayar sorgulamasında adresi tespit edilemiyorsa adres tespiti için tutanağın iki nüshası ilgili tescil kuruluşuna yedi iş günü içerisinde gönderilir. Tescil kaydına göre araç sahibi veya işleteninin adresleri arşiv kayıtlarından tespit edilir ve 7201 Sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca 7 iş günü içerisinde tebliğ işlemlerine başlanarak tebligat yapılır, tutanağın bir sureti de takip ve tahsili için ilgili mal sandığına gönderilir.

c) 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 26/1-2, 31/b, 36/Son ve 49 uncu maddeleri hükümlerine uymayan araçları kullanan sürücülerin aynı zamanda araç sahibi olmamaları halinde araç tescil belgesindeki araç sahibine ait bilgiler esas alınarak, araç sahipleri adına tescil plakasına göre olay yerinde ceza tutanağı düzenlenir. Bu şekilde araç sahipleri adına tanzim edilen tutanaklar, görev hitamında bağlı oldukları kuruluşun ilgili birimine teslim edilir,(a) veya (b) bendi hükümleri uyarınca işlem yapılır.

d) Tescil plakasına göre tutanak düzenlenen araç sahibinin sürücü olması ve bu fiili işlediğinin tespiti halinde, ceza puanlamasına esas olmak üzere "Ceza Puanı" verilir.
Karayolları Trafik Kanununca tescil plakasına göre düzenlenen ve Tebligat Kanunun hükümleri uyarınca tebliğ edilemeyen ceza tutanakları, ilgili mal sandıklarına takip ve tahsili için gönderilir.”

Hükmü amirdir.

Söz konusu bu madde hükmü gereğince, düzenlenen trafik ceza tutanağının muhataba    yani tarafıma tebliğ edilmesi işlemine 7 (yedi) gün içinde başlanması gerekmektedir.

Ancak ekte sunulu tutanakta da görüleceği üzere kural ihlalinin yapıldığı iddia edilen tarih ile tebligat tarihi arasında uzun bir zaman bulunmaktadır. Tebligatın ilgili yönetmelik hükmüne göre yapılmadığı da aşikârdır.

Tutanak 15/10/2014 tarihinde düzenlenmiştir ve açık yönetmelik hükmüne göre tebligat işlemlerinin en geç 22/10/2014 tarihine kadar (tutanağın düzenlendiği tarihten sonraki 7. gün) yapılmış olması gerekirken, tutanağın tarafıma 16 (on altı) gün sonra tebliğ edilmesi usûl ve yasaya aykırılık teşkil etmektedir.

7. Öte yandan, söz konusu ceza tutanağında belirtilmiş olan "Kontrol noktasında polisin Dur ikazına uymamak." suçu tarafımdan işlenmemiştir. Tutanağın düzenlendiği tarih tebliğ tarihinden on altı (16) gün öncesi olmakla Anayasa’dan kaynaklanan savunma hakkım da bir nevi kısıtlanmış bulunmaktadır. Söz konusu yönetmeliğe aykırı olarak yapılan tebligat, itiraz etmemdeki haklılık gerekçelerimi de ortadan kaldıracak bir sürede yapılmıştır.

8. Bütün bu açıkladığım nedenlerle ve söz konusu yönetmelik`in 10/a maddesi de göz önüne alınarak, delil ve belgeye dayandırılmadan gıyabımda kesilen ve tebliğ edilen itiraza konu trafik tutanağında yazılı para cezasının iptaline karar verilmesi gerekmektedir.

Sonuç ve Talep: Yukarıda arz ve izah etmeye çalıştığım nedenlerle, itirazımın kabulü ile düzenlenen trafik ceza tutanağında yazılı para cezasının iptaline karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

03/11/2014
Zühtü ZİLAYAZ

EKLER:
1)   Sivrihisar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'nin 15/10/2014 tarihli, GY seri ve 545968 sora no'lu trafik idari para cezası karar tutanağının fotokopisi.
2)   Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Tebligatı fotokopisi.
3)   59 LZ 814 plâkalı hususi olarak kullandığım binek aracıma ait iki adet ruhsat fotokopisi.
4)   Nüfus Cüzdanı fotokopisi.
5)   Sürücü Belgesi fotokopisi.

Sakıncalı gördüğünüz, çıkarılmasını veya eklenmesini önereceğiniz bölümler varsa fikirlerinizi yazarsanız sevinirm...
CVT