Gönderen Konu: Küçük köpekbalığı Ocak’ta Türkiye’de  (Okunma sayısı 3133 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Küçük köpekbalığı Ocak’ta Türkiye’de
« : Kasım 13, 2008, 09:43:51 »

Yeni Lancer ve Evo ile birlikte tasarımında radikal bir değişikliğe giderek dünya sıralamasındaki yerini yükseltmeyi amaçlayan Japon Mitsubishi, tamamen yeniden tasarladığı yeni Colt’u Ocak 2009’da Türkiye’de satışa sunacak.

Küçük köpekbalığı Ocak’ta Türkiye’de ’Köpekbalığı şehre iniyor’ sloganıyla tanıtılan Lancer ve Evo’ya benzer bir ön görünüşe sahip olan yeni Colt hakkında da şimdiden küçük köpekbalığı yorumları yapılmaya başlandı. Colt, "jet uçaklarının" hava emiş sisteminden esinlenerek tasarlanan ön ızgarası ve A sütununun önünde yer alan tamamen yeni gövde panelleri ile dikkat çekici bir tasarıma sahip. 5 kapılı modelde yenilenen arka kasa (sarmalanmış ve daha ince bir arka aydınlatması, daha alçak stop lambaları, yeni arka kapak sabitleyici, yeni tasarlanmış tampon), araca yeni bir karakter kazandırırken, aracın daha alçak ve geniş görünmesini sağlıyor. 3 kapılı modelin arka kasasında ise tampon ve koyu renkli far yuvaları dikkat çekiyor.

Yeni Nesil Colt Türkiye’de 1.3 lt. benzinli motor, düz ve otomatik vites seçenekleriyle satışa sunulacak. Colt’da bulunan 95 beygir gücündeki 1.3 lt’lik motor, 125 Nm tork üretiyor. Koltuk döşemeleri yenilenen araçta aynı zamanda kontrol paneli (direksiyon simidi, dijital bilgi ekranı, iç mekan aydınlatması, müzik sistemi ve havalandırma ayarları) yeniden tasarlandı. Fren destek sistemi, hız sabitleme sistemi (Cruise Control), Ani Fren Sinyal Sistemi, "Eve Kadar Takip" aydınlatması, Ipod/MP3 player bağlamak için AUX girişli audio unitesi ve vites değiştirme göstergesi gibi yeni geliştirilen özellikler de yeni tasarımın birer parçası oldu.

Alıntı... http://www.otomobilgazetesi.com/otomobil.php?id=5900

Toyota Club Türkiye

« : Kasım 13, 2008, 09:43:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Küçük köpekbalığı Ocak’ta Türkiye’de
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2009, 01:38:35 »
Küçük köpekbalığı biraz aptal görünüyor bence.. Ama büyüğu gayet güzeldi. Mitsubishi'ler kalitelerine rağmen şekil olarak  pek beğenilmezdi "Carisma da eksik olan tek şey karizma" diyorlardı. Bu köpekbalığı konsepti bence bu imajı değiştirebilir. zaten araba biraz "kötü" görününce aslında iyi görünüyor.. :) Agresif mi diyorlar.. ne diyorlar.. ondan işte.. Örneğin Peugeot 406'yı çok başarılı buluyorum bu konuda.. Zaten Peugeot oldum olası biraz "kötü" görünür.. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2009, 09:03:52 »
valla ağabey köpekbalığını test ettim, sürüşü çok ta hoşuma gitmedi. Açıkçası 1.8'i merak ediyorum ama onu da test ettirmiyorlar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2009, 09:08:44 »
... zaten araba biraz "kötü" görününce aslında iyi görünüyor.. :) Agresif mi diyorlar.. ne diyorlar.. ondan işte.. Örneğin Peugeot 406'yı çok başarılı buluyorum bu konuda.. Zaten Peugeot oldum olası biraz "kötü" görünür.. :)

Katılıyorum, BMW ve Pegueot bu konuda oldukça başarılı.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2009, 09:20:34 »
  Bmw eskisi gibi değil bence. Eskiden daha kendine özgü idi ama şimdi, çok alımlı değiller bence. Hele eski 7 serisi hala güncelinden çok daha güzel duruyor ve modifiye ilede çok değişik şeyler yapılabiliyor eskisine bence. Bu konuda çıtayı Audi ileri taşıdı hem iç kalite ve işçilik olarak, hemde dış tasarım. İtalya ise hala tasarımda öncü bence. İşin içine sanat katıyorlar.
 Peugeot 206 yı ve Ford Focus II nin içini ve dışını tasarımlayanlar arasında Türkler vardı bildiğim kadarı ile. Focus'un iç tarasımını bir bayan yapmıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 12, 2009, 17:59:12 »
bmw konusunda damarıma basıyorsunuz yaa, olmaz ki yaa, her modeli güzel o markanın, her motoru şaheser, her bir çizgisi özel.. sadece bmwyi anımsatıyor diye angel eye yaptım, gizli bir projem var yapınca burdan paylaşacağım, o da bmwden özentilik.. nasıl bir bağımlıysam.. bu arada hakan abi eski 7 konusunda aşırı haklısın, sanırım e38 kasadan bahsediyorsun, bir yay bir alpina tampon ve bir jant ile araç yıllara da yollara da meydan okur hale geliyor, yenisinden daha ağır duran bir araç, yenisi biraz oyuncak gibi, aynı şey 3 serisi sedan için de geçerli, yeni modelin dizaynı tu kaka ama eskisi al garajda dursun.. (gerçekçi olmak lazım, bağımlılık da bir yere kadar )

şunun güzelliğine bir bakın, hiç bir kıza karşı bu arabaya karşı hissettiklerimi hissedemiyorum :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 12, 2009, 18:15:17 »
...
şunun güzelliğine bir bakın, hiç bir kıza karşı bu arabaya karşı hissettiklerimi hissedemiyorum :)

Türkay, hatırladığım kadarıyla kız arkadaşın da yazdıklarını okuyordu :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Şubat 12, 2009, 18:17:25 »
Türkay, hatırladığım kadarıyla kız arkadaşın da yazdıklarını okuyordu :D
malesef abi malesef :) bunları okuyunca verceği tepki can acıtabilir ama naapalım o da biliyordu sanırım bendeki BMW sevgisinin boyutunu :) işin kötüsü kendisi de BMW çok sever ama bu e38 modelini hiç sevmiyor, kaba bir mafya arabası diyerek karalayıp bi köşeye atıyor içimi acıtıyor (ne diyorum ben ya :) )
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Şubat 12, 2009, 23:43:06 »
bmw konusunda damarıma basıyorsunuz yaa, olmaz ki yaa, her modeli güzel o markanın, her motoru şaheser, her bir çizgisi özel.. sadece bmwyi anımsatıyor diye angel eye yaptım, gizli bir projem var yapınca burdan paylaşacağım, o da bmwden özentilik.. nasıl bir bağımlıysam.. bu arada hakan abi eski 7 konusunda aşırı haklısın, sanırım e38 kasadan bahsediyorsun, bir yay bir alpina tampon ve bir jant ile araç yıllara da yollara da meydan okur hale geliyor, yenisinden daha ağır duran bir araç, yenisi biraz oyuncak gibi, aynı şey 3 serisi sedan için de geçerli, yeni modelin dizaynı tu kaka ama eskisi al garajda dursun.. (gerçekçi olmak lazım, bağımlılık da bir yere kadar )

bende bmw hastasıyımdır ama hocam sakin böbrek panjur yapma rabana benim aklıma gizli proje deyince o geldi nedense

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 12, 2009, 23:44:17 »
bende bmw hastasıyımdır ama hocam sakin böbrek panjur yapma rabana benim aklıma gizli proje deyince o geldi nedense

yook yook yook hayır asla öyle birşey yapmam :) sorentolar gibi :) yook asla :) çok başka bir proje, çok farklı, küçük bir detay sadece ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 13, 2009, 02:29:32 »
yook yook yook hayır asla öyle birşey yapmam :) sorentolar gibi :) yook asla :) çok başka bir proje, çok farklı, küçük bir detay sadece ;)
düşüneyim bi bulursam yazarım köpekbalığı anten mi yoksa :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Şubat 13, 2009, 07:38:09 »
düşüneyim bi bulursam yazarım köpekbalığı anten mi yoksa :)
sanmıyorum bulacağını yaa, öyle herkesin yaptığı şahinci işi birşey değil, küçük bi detay, inşallah yapabilirim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 13, 2009, 08:24:56 »
  Z4 yan sinyaller güzeldir mesela.
 Bu arada bu 7 serisine gömük jant ve fosforlu yeşile, maviye kaçan renk bir arada çok güzel gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Şubat 13, 2009, 09:10:15 »
  Z4 yan sinyaller güzeldir mesela.
 Bu arada bu 7 serisine gömük jant ve fosforlu yeşile, maviye kaçan renk bir arada çok güzel gidiyor.
hakan abi izmirde 30.000ytlye vardı bir tane 7.40li, o aracı çok istemiştim ama vergiden ve yakıttan çok korktum, düz vites 7.28li yakalarsam uygun fiyata alcam gözüm gibi bakcam abi, e38 kasa 7 serisine bayılıyorum..çok sade bir modifiye, içe gömük (offsetli) 19" jant, 275 taban (gözlerimle gördüm bunu yapan var :) ) lastikler, alpina tampon, aynalı cam filmi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 13, 2009, 13:43:16 »
BMW 5 serisi bence gelmiş geçmiş (yaygın olarak satılan) tüm otomobiller içinde en iyi mühendisliğe sahip  otomobildir desem çok büyük bir laf etmiş olmam. En azından kesin ilk 3'e girer. BMW nin akıllı bir politikası var: arabanın şeklini şemalini genelde fazla değiştirmiyor. Böylece eski modeller bile yeni gibi görünüyor.. 7 serisinin eski modellerini ise zaten direkt "kolleksiyonluk klasik otomobil" olarak görmek lazım. Büyük kasa BMW'ler gerçekten çok yakışıklı araçlar..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac