Gönderen Konu: protherm leopard kombiye oda termostatı bağlama  (Okunma sayısı 13077 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 27000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
protherm leopard kombiye oda termostatı bağlama
« : Ekim 30, 2014, 21:38:53 »
baya bi otomobil dışı oldu ama kombiye termostatı bağladım fakat çalışmıyor , kombiye program ayarı gerekiyor sanırım . Anlayan bilen varsa bir yardım etsin lütfen

Toyota Club Türkiye

protherm leopard kombiye oda termostatı bağlama
« : Ekim 30, 2014, 21:38:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
Ynt: protherm leopard kombiye oda termostatı bağlama
« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2014, 09:25:07 »
kombide bir ayar yapmana gerek yok ancak kombinin altında yer alan çıkışlar var elektrik panosunda biri 24v biri 220 volt olması lazım, kombi ile oda termostatı arasında 3 lü bir kablo çekmen gerekiyor, daha sonra kombinin panosundaki 220v çıkışını bulup orada L - N ve toprak portlarına çektiğin kabloyu bağlayacaksın, kablonun diğer ucunda oda termostanının altındaki kablo girişlerini de aynı şekilde L - N ve toprak olarak aynı renklerde eşleştirip bağlayacaksın, daha sonra oda termostanından istediğin çalışma programlarını başlangıç saati kapanış saati ve sıcaklık olarak günlük yada haftalık ayarlayacaksın hepsi bu kadar

eğer elektrik ile ilgili bilgin yok ise KESİNLİK ile bu işleri yapma proterm (valiant ın alt markası) servisini çağır onlar ücretsiz bağlıyor diye biliyorum
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 31, 2014, 09:35:21 »
 Bu kadar net açıklamadan sonra herhalde herkes oda termostatı bağlamak isteyecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 31, 2014, 10:37:05 »
kombi poşetlerinin içinden diyagramlar çıkarsa rahatlıkla bağlanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 31, 2014, 10:45:40 »
Bu kadar net açıklamadan sonra herhalde herkes oda termostatı bağlamak isteyecektir.
Evinizde yalitim yoksa oda termostadinin hicbir faydasi yok aksine maddi olarak zarari var.yalitimsiz evlerde termostatik vana en guzel isinma ve tasarruf imkani.yalitiminiz varsa termostad bayagi faydali.Bir ara bayagi arastirmistim tercubeli arkadaslarin deneyimlerinden faydalanmistim.:)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ekim 31, 2014, 15:41:14 »
benim sıhhi tesisat yada yalıtım konusunda bir tecrübem yok ancak yazdıklarım kendi deneyimimdir :)

şunu ilave edeyim ben yaklaşık 15 yıldır oda termostatı kullanıyorum, evim en üst kat ve eski bir bina yalıtımı yoktu, termostatı taktından sonra yaklaşık %20 nispetinde faturamda düşük oldu yıllar itibarı ile son olarak 3 yıl öncede binamızı yalıtım yaptırdık ondan sonra sanırım bir %10 -15 daha fatura tutarım düştü, şunu da belirtmek lazım benim dairem güney cephede, arka daire ise kuzeye bakıyor ve aynı yalıtım olmasına rağmen ve tertostat kullanıma rağmen o dairenin faturası benim %25 üzerinde geliyor

eğer oda termostatınız yok ise kombi ayarlanmış olan su sıcaklık seviyesini kontrol eder ve daire içinde dolaşan su ısısı düştüğü an yeniden ısıtmaya başlar, tabi daire büyük ise bu çok sık gerçekleşir çünkü boruda dolanan su 2 - 3 oda geçtikten sonra soğur, burada esas olan su sıcaklığıdır oda ısısı baz alınmaz oda sıcak bile olsa su ısıtılmaya ve devrime devam eder

eğer oda termostatınız var ise  kombi yine ayarlanmış su sıcaklığı seviyesinde hatta suyu basar, ancak oda termostatı belli bir oda sıcaklığına ayarlı ise ve ısıtma sonucu sıcaklık odada istenilen düzeye geldi ise termostat kombiyi durdurur yani ısıtılmış bir oda için kombi hatta sıcak su basmaz, ancak oda ısısı düşünce tekrar kombi devreye girer

not: oda termostatınızı sık kullanılan bir odaya değil genelde evin merkezi olan bir noktasına ve mümkün ise peteklerden uzak bir noktaya konumlandırın

bireysel dairelerde oda termostatı daha verimli çalışıyor benim kanaatimce, ama merkezi sistemli yerlerde ise petek termostatları da iyi sonuc verecektir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 02, 2014, 20:06:49 »
sıkıntı şu kombi protherm leopard oda termostatı siemens manuel bir model zaten oda termostatı için ayrılmış olan kombiye kısa devre yaptıran bir kablo vardı onu çıkarıp yerine oda termostatını bağlamamız gerektiği yazıyordu kombinin elektrik şemasında bizde öyle yaptık termostatın üzerinde çalıştığını gösteren bir led var o yandı fakat kombi çalışmadı kabloları çıkarıp kısa devre yaptığımız zaman kombi çalışıyor oda termostatına bağlayıp termostatı oda sıcaklığının üstüne çıkardığımızda çalışması gerekirken çalışmıyor. bende parametre ve programlama gibi bir şey yapmamız lazım diye düşündüm programı Pr00 dan Pr01 e getirdim değişen bişey yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 56000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 02, 2014, 21:17:02 »
Ümit bildiğim kadarıyla bazı termostatlar pilli olabiliyor bazıları da üçüncü bir kablo ile gücü kombiden alabiliyor.

Kardeşimde Buderus bizde ise viessmann kombi var her ikisine de termostat bağladık. Kombilerde herhangi bir parametre değişikliği yapmadık.

Yetkili servisi çağırabilirsin fakat onlar da 50-60tl ücret isteyeceklerdir.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 02, 2014, 23:01:08 »
sıkıntı şu kombi protherm leopard oda termostatı siemens manuel bir model zaten oda termostatı için ayrılmış olan kombiye kısa devre yaptıran bir kablo vardı onu çıkarıp yerine oda termostatını bağlamamız gerektiği yazıyordu kombinin elektrik şemasında bizde öyle yaptık termostatın üzerinde çalıştığını gösteren bir led var o yandı fakat kombi çalışmadı kabloları çıkarıp kısa devre yaptığımız zaman kombi çalışıyor oda termostatına bağlayıp termostatı oda sıcaklığının üstüne çıkardığımızda çalışması gerekirken çalışmıyor. bende parametre ve programlama gibi bir şey yapmamız lazım diye düşündüm programı Pr00 dan Pr01 e getirdim değişen bişey yok

Hayır hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Aynen dediğiniz gibi takacaksınız. Sizdeki termostat basit bir tip, tıpkı kısa devre yapan o çıkardığınız kablo gibi çalışır. Belli bir sıcaklığa gelince devreyi açar yada kapatır. Ölçü aletiniz varsa eğer termostatın kablolarını ölçü aletinin direnç ölçe modunda bağlatın ve termostatı çevirin (sağa sola) devreyi açıp kapatıyormu bakın yani. eğerki direnç gösteriyorsa ölçü aletiniz beeepliyorsa çalışıyordur diğer türlü tek sorun sizin termostat bozuktur. Kombide birşey yapmanıza gerek yok

Ölçü aletiniz yoksa Pil ve küçük ampulle bile bunu test edebilirsiniz.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Kasım 03, 2014, 09:26:30 »
sorun şu da olabilir kombi içinde iki ayrı port var biri 24v biri 220v yalnış bağlanmış olmasın bir kontrol edin (kısa devre kablosunu)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 03, 2014, 10:01:36 »
Eğer Oda Termostadı elektronik devre kontaktörlü ise düşük Voltajlı porttan bağlanmalı,
Platin kontaktörlü ise 220 Voltajlı porttan bağlanmalıdır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 17, 2014, 00:18:52 »
herkese teşekkürler deneme yanılma yoluyla taktım çalıştırdım termostatı fakat termostat verimli çalışmıyor bence. şöyleki 24 derece evi serinleşiyor fakat bakıyorum kombi çalışmamış elimle termostatın derecesini arttırıyorum kombi çalışmaya başlıyor. dereceyi ölçemiyor sanırım  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Kasım 17, 2014, 08:48:12 »
Bu termosatların dereceleri ayarsız oluyor. Orada ayarladım sandığınız değerlere güvenmeyin. Kombi çalışacak şekilde ayarlayın, daha sonra baktınız oda sıcaklığı istediğiniz sıcaklığa geldi, gidip termostatı geriye doğru hafif hafif düşürün, bu işlemleri kombi çalışırken yapın. Geriye düşürürken tık deyip kombiyi kapattığı yer sizin istediğiniz sıcaklık değeridir, bundan sonrada ya işaret koyun o değere yada hiç bir daha ellemeyin sabit kalsın  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #13 : Kasım 17, 2014, 09:07:12 »
24 derece bir ev iç sıcaklığı için bence çok eğer bebek vs yok ise, genelde ideali 22 derecedir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 17, 2014, 09:31:49 »
termostadın derece ölçümleri doğruluğuda test ettirilmeli, en azından manuel civalı ile bakılmalı, kalibrasyonu tam olmalı, 2-3 derece sapma olabilir...

termostadı tam olarak kullanmaya başladığınızda, çalışan kombiyi sigortasından kapatın, 15-30 dk bekledikden sonra sigortadan tekrar açarak sigortayı kapatmadan önceki ayarladığınız sıcaklık programına bağlımı çalışıyor kontrol etdiniz,

bunu söylememdeki amaç 2007 yılında baykan güneş kombinin honeywel şeklinde el kumandasını(oda termostadı) kullanıyordum, bi sabah kan ter içinde uyandım, nedeni olarak denedikce farkettik ki; elektrik kesintisinde el kumandasındaki derece devrre dışı kalıyor ve kombi programı kendni resetleyerek 85 c de kendini tekrar çalıştırıyordu...

gündüz evde olan olmadığından el kumandasının programlamasını çok kullandım, akşam 17:00 da açıl, sabah 05:00 da kapan olarak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 21, 2014, 23:48:47 »
sizlerin önerisiyle baya düzelltim teşekkür ederim. Ama kombi protherm olunca sorun bitmiyor sıcak suyun sıcaklığı bir türlü sabit gelmiyor duş sırasında bir haşlanıyor bir donuyoruz. sizce sorun nedir yoksa servis çağırmak kaçınılmaz mı oldu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Kasım 21, 2014, 23:56:58 »
Sorun 3 yollu vana olabilir.

İkinci ihtimalde, sizin taktığınız oda termostatı kombiyi kapattığından üşüyor olabilirsiniz.. Banyo zamanı termostatı birde maximum sıcaklığa getirerek deneyin :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 22, 2014, 01:05:07 »
kombi çalışır durumda suyu sıcak yada soğuk vermesi kullanım suyu sıcaklık sensöründeki arızadan kaynaklanıyor alabilir... termostat bağlı değilken kullanım suyu açıldığındada aynı işlemi yapıyormu kontrol etmek gerekir...