corolla e12 aracıma saglam bır tesısat baglattım fakat syle bır sorun oldu aku yetersız kalıyor aracıma baglayabılecegım maksımum amper kactır uzman arkadaslar bılgılendırırse sevınırım aracım 2005 model sedan
Yaptiginiz tesisat hakkinda bilgi veririmisiniz bende yaptirmayi dusunuyodum da
mb qart 2 takım 16 cm mıd
raınbow hammer 12 bas cıft bobın
helıx dark blue 1000.1 bas anfısı
helıx dark blue4 mıd anfı
1.5 farad kapasıtor
eq 6500 eko
Mesaj Birleştirildi: 31 Ekm, 2014 07:14
Okan kardesim bulabilirsen tavsiye ederim bole bi sistem arabanin gene herseyi degisti
Yanlış bilmiyor isem 72 amper akü takabilirsiniz eğer yerine uyarsa birde bu taksici aküsü dedikleri daha uzun ömürlü aküler var onlardan da olabilir. Bir dönem tesisat ile ilgilenen bir arkadaşım normal aküye ek ses sitemine motosiklet aküsü de bağlatmış tı ama nasıl bağlanır şarjı nerden olur oralarını bilmiyorum. İyi bir tesisatçı yada oto elektrikçisi size yardımcı olacaktır diye düşünüyorum
Paralel veya seri baglanan aküler aynı volt ve amperde olmalıdır.
Yoksa paralelde güçlü olan zayıfın üzerinden akım geçirerek deşarj oluyor.
Seride ise akü zayıf olana göre şarj okuyor güçlü akü hiçbir zaman tam verimde çalışmıyor.
Bazı araçlarda çift akü olabilir. Ayrıca aracı çalıştıran akü daha çok traksiyoner, sizin şu anda ihtiyaç duyduğunuz ise daha çok stasyoner özellikte.
Genel yapılan bir hatayı da belirteyim; 100Ah bir akü 10 saat boyunca 10A veriyor ise bu akü 5 saat boyunca 20A vermez. Ya da 20A ile deşarj olduğunda 5 saatten daha kısa sürede akü anma kapasitesi altına düşer. Yani nominal akımdan daha yüksek değerler ile yapılan deşarjlarda akü anma kapasitesi de düşer.
Exide'ın akülerini de bir araştırabilirsin bu arada.
Yuvaya sığdırabildiğince yüksek amperde akü alabilirsin

72 amper sonrası biraz zor gibi. Anlık yüksek akım veren akülere bakabilirsin.
ben aslını söyleyim 1000w amfi ile çalışacaksan hiç boşuna aküye para verme. en çok 10 dakika dinleyeceksin nasıl olsa.
Olayi cozduk arkadaslar bana dinamoyubozar dedndi ikinci aku fakat isinin ehli bi ustayla gorustum bagaja ikinci bi aku baglaninca sikinti yasamazsin denildi net olarak aracina zarar gelmez diye solendi bizde o sekil yapicaz yorum ve bilgi verenlerin ellerine saglik sagolun
Olayi cozduk arkadaslar bana dinamoyubozar dedndi ikinci aku fakat isinin ehli bi ustayla gorustum bagaja ikinci bi aku baglaninca sikinti yasamazsin denildi net olarak aracina zarar gelmez diye solendi bizde o sekil yapicaz yorum ve bilgi verenlerin ellerine saglik sagolun
Sizin sistem biraz pahali galiba ben orta yolu biseyler bakiyodum hayirli olsun
1. ikinci akü kullanırken izolatör ile araç kapanınca ikinci aküyü devreden çıkarın.
2. genelde kullanıcılar "yetersizlik" sezdiğinde daha büyük ampersaatli akülere yöneliyorlar. Müzik tesisatı için bu aslında çok doğru bir uygulama değil. Daha düşük iç dirençli akülere yönelilmesi lazım.
Sizin sistem biraz pahali galiba ben orta yolu biseyler bakiyodum hayirli olsun 
Eh biraz kardesim oldumu guzel olsun dedik ilk seviyeden sonra buna gectim
Mesaj Birleştirildi: 03 Ksm, 2014 11:07
1. ikinci akü kullanırken izolatör ile araç kapanınca ikinci aküyü devreden çıkarın.
2. genelde kullanıcılar "yetersizlik" sezdiğinde daha büyük ampersaatli akülere yöneliyorlar. Müzik tesisatı için bu aslında çok doğru bir uygulama değil. Daha düşük iç dirençli akülere yönelilmesi lazım.
Alper bey sizi bekliyodum ayrintili bilgi almak icin suanda uzerinde orjinali olan 60 amper var onde arkaya 72 cokmu olur
2 akü doldurmak yakıtı da arttırır.
izolatör kullanmayacaksanız ikisini birden değiştirip aynı aküden iki tane almak en iyisi olur.
+ örneğin üzerinde 60Ah yazan iki akü aynı özellikte olmayabilir. Stasyoner ile traksiyonerin iç yapıları(levha adet ve kalınlığı) ve dolayısı ile dirençleri, şarj, deşarj karakterleri farklıdır.
Ayrıca bagaja akü koyacaksan jel tip seçmek daha mantıklı olabilir.