Gönderen Konu: EFSANE KASA LPG YAKIT TÜKETİMİ  (Okunma sayısı 14694 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 178000
  • Model Yılı: '98
  • 5 kere teşekkür etti
EFSANE KASA LPG YAKIT TÜKETİMİ
« : Ekim 29, 2014, 10:59:05 »
Aracım 98 model Corolla xei special..

araç şehir içi : 11 lt (lpg)( trafik lambası ve rampalı yollarda)   / sehir dışı : 9,2 lt (lpg) (100-120 km hızda)

yakıt değerlerim normal mi yorumlarınızı bekliyorum...

Toyota Club Türkiye

EFSANE KASA LPG YAKIT TÜKETİMİ
« : Ekim 29, 2014, 10:59:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: EFSANE KASA LPG YAKIT TÜKETİMİ
« Yanıtla #1 : Ekim 29, 2014, 12:10:18 »
Sıralı sistem mi tek nokta mı ?. Arabayı agresif mi kullanıyorsunuz yoksa sakin mi ?. Ortalamaya bakarsak iyi gibi, ama daha aşağısı olabilir.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 29, 2014, 12:16:21 »
aracımda sıralı sistem lpg var.. kısmen sakin kullanıyorum denebilir ama şehir içinde rampalı ve trafik lambalarının yoğun olduğu yerlerde kullanıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 29, 2014, 12:39:30 »
Arabanızın yakıt tüketimi fazla. Efsane şehir içi 10 litre şehirdışı 7.5 litre yakıyor.ideal olanı bu. Dediğim ölçüler tek nokta tüplüler için. Sıralı sistemde biraz daha az yakması beklenir.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 30, 2014, 08:52:31 »
Hava filtresi değişimi yapınız yakıta katkısı olacaktır.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 30, 2014, 16:44:52 »
teşekkür ediyorum cevaplarınız için..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 05, 2014, 13:26:42 »
Arkadaşlar yakıt tüketimini lütfen TL olarak değil Litre olarak yazın.  En sonunda millet güncel akaryakıt fiyatlarıyla hesaplamasını yapar zaten.
Yakıt tüketimini hesaplarken lütfen benim yazdığım gibi detaylı bir şekilde açıklayın.
Aracım 1995 model 1.6 XEI (LPG ve Klimalı)
LPG tankını fulledim, Simit tank
Uzun yola çıktım ortalama hızım 85-95 Km/h arasında değişti.
Araçta 2 kişiydik. Gece yola çıktık ve Klimayı hiç açmadım. Lastikler kış lastiği değildi.
301 Km yol gittikten sonra aracı benzin istasyonuna çektim ve LPG yi tekrar doldurttum.
tam 20,8 Litre LPG aldı.
En sonunda TL hesabı yapacak olursak. (LPG 2,40 TL)
1 Kilometrede 0,165 TL, yani yaklaşık 17 kuruş yakmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 05, 2014, 14:36:02 »
Ersin bey zaten litreler söylenmiş :).

Ki sizin araba bedavaya gitmiş hangi tarihte gittiniz yolculuk düzlüktemiydi ?, hava şartları nasıldı ?.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 06, 2014, 10:28:56 »
25 Ağustos'ta gittim. Hava da güzeldi yağmur yoktu. Yollar bomboştu. Sakarya-Afyonkarahisar arası duble yolda bu değeri ölçtüm. Afyonkarahisar'da istasyonda LPG'yi fullerken totalizatörde 20,8 litre ve 52 TL yazıyordu. Bu noktadan sonra yine ortalama 90 km/h hızla 316 km yol gidip Denizli'de tekrar LPG tankını fulledim. Bu sefer 21,5 litre LPG aldı depo. Sürekli aynı değeri tutturmak çok zor, hiç hesap etmediğimiz çok fazla faktör var. Rüzgar, asfalt kalitesi, lastiklerin durumu. araçtaki insan sayısı. Benim lastiklerim iyi durumda değildi, kabak lastikler sürtünmeyi azalttığı için daha az yakıt tüketirsiniz. Ama kendinizi riske atmış olursunuz. Aracım orjinal ve aerodinamik yapısını bozacak hiçbir müdahele yapmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 95 Model 1.6 XEİ
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 200000
  • 23 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 06, 2014, 10:53:34 »
Süper bi yakıt tüketimi ancak dediğiniz hızlarda hele de otobanda gitmek biraz sabır gerektirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 06, 2014, 21:47:23 »
farklı pompalardan ve hatta pompacıdan bile değişiyor fulletirken arabayı..

yanlış anlamayın tüketminizde hata var demiyorum haklı olabilirsiniz ama dediğim gibi etkileyen çok faktör var fulletirken..

benim yazdığım değerler tek seferlik ölçüm değildi. 2 -3 hafta ölçüm şehir içi.. şehir dışı da en az 4-5 kez yola gittiğimde denedim..

Mesaj Birleştirildi: Kasım 06, 2014, 21:49:08
bu arada yorum yapanların araçları genelde beyaz.. BEYAZ BAMBAŞKADIR TOYOTADA:) :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 06, 2014, 22:05:17 »
arkadaşlar lpg yi 2.10 dan aldım ve

37 tl ye 200 km yol yaptım  :huh:

bu nasıl oldu ki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 95 Model 1.6 XEİ
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 200000
  • 23 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 09, 2014, 00:21:34 »
arkadaşlar lpg yi 2.10 dan aldım ve

37 tl ye 200 km yol yaptım  :huh:

bu nasıl oldu ki ?

Lpgyi çok uygun fiyattan aldığınız için tüketim değeriniz çok uygun olmuş.hesaplarsanız 1 litre lpg ile 11 km gitmişsiniz.bu değerleri uzun yolda yakaladıysanız normal bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 09, 2014, 19:36:57 »
Konuya burdan devam edelim motor yapılmadan önce 32 litre ile uzun yolda 420 430 km yapıyordum fakat motor yapıldığından beri aşırı yakıyor motor yeni yakıt artar fakat uzun yolda 250 km'de 65 tl km bölünürse km'de 38.4 kuruş yaktı hız 90 100 km sakin kullanım herşey yeni bakımlarını aksatmam lpg iki yerden aldım Erzincan İliç 2.580 Sivas Gürün 2.560 pazar.  günü izne ayrıldım bugün lpg ayarı yaptırdım bujiler hava filtresi   kablolar yeni ne yapılabilir aracın çekişi çalışması çok güzel önerilerinizi bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 09, 2014, 20:22:51 »
Konuya burdan devam edelim motor yapılmadan önce 32 litre ile uzun yolda 420 430 km yapıyordum fakat motor yapıldığından beri aşırı yakıyor motor yeni yakıt artar fakat uzun yolda 250 km'de 65 tl km bölünürse km'de 38.4 kuruş yaktı hız 90 100 km sakin kullanım herşey yeni bakımlarını aksatmam lpg iki yerden aldım Erzincan İliç 2.580 Sivas Gürün 2.560 pazar.  günü izne ayrıldım bugün lpg ayarı yaptırdım bujiler hava filtresi   kablolar yeni ne yapılabilir aracın çekişi çalışması çok güzel önerilerinizi bekliyorum
Üstadım merhaba,  ilk önce motor yapıldığı için usta arabanın açılması için lpg avansını açtırıyor. 1000km sonra subab ayarı istedi malum toplarken subabları kontrol etmemişti. Sizinde Subab ayarı isteyebilir  ben ne yaptıysam fazla yakıtı düşüremedim subab çıktı. motor yaptırdığımda usta arabanın yakması lazım  demişti, uzun yolda 25 krs yakmıstı. Sonra bende gittim lpg ayarı filan yaptırdım. sağır oldu galiba başta biraz yakması lazımmış.. benzinlide bu değerler anca yakıyor lpg düşmesine rağmen çok yüksek değerler... ayrıca tek nokta lpgyi ayarı Egsoz cubuguyla yapıyorlar ama randumanlı değil. Bilgisayar Değerleri düşürmeyle olacak iş değil. Memlekette ustam kulaktan dinleyerek yapıyor için piri olmuş hem çekiş hem cimrilik. Araba 18 krs yakıyor makineye bağlayınca çıkan değerler lpg ustaları inanmıyor.bende 2 ay önce lpg beynini değiştirdim makineye soktular ayar yaptılar 10 kere yaptırdım yok bilgisayarla olmuyor..
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 09, 2014, 22:54:14 »
Üstadım merhaba,  ilk önce motor yapıldığı için usta arabanın açılması için lpg avansını açtırıyor. 1000km sonra subab ayarı istedi malum toplarken subabları kontrol etmemişti. Sizinde Subab ayarı isteyebilir  ben ne yaptıysam fazla yakıtı düşüremedim subab çıktı. motor yaptırdığımda usta arabanın yakması lazım  demişti, uzun yolda 25 krs yakmıstı. Sonra bende gittim lpg ayarı filan yaptırdım. sağır oldu galiba başta biraz yakması lazımmış.. benzinlide bu değerler anca yakıyor lpg düşmesine rağmen çok yüksek değerler... ayrıca tek nokta lpgyi ayarı Egsoz cubuguyla yapıyorlar ama randumanlı değil. Bilgisayar Değerleri düşürmeyle olacak iş değil. Memlekette ustam kulaktan dinleyerek yapıyor için piri olmuş hem çekiş hem cimrilik. Araba 18 krs yakıyor makineye bağlayınca çıkan değerler lpg ustaları inanmıyor.bende 2 ay önce lpg beynini değiştirdim makineye soktular ayar yaptılar 10 kere yaptırdım yok bilgisayarla olmuyor..
Merhaba bizim ilçede dün sürekli ayar yaptırdığım  ustaya gittim  cihaz arızalı Konya'da dedi oda dinleyerek yapıyordu bide cihaza bağlayıp lpg beynini kontrol ediyordu mükemmel ayar yapıyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 09, 2014, 23:06:45 »
Merhaba bizim ilçede dün sürekli ayar yaptırdığım  ustaya gittim  cihaz arızalı Konya'da dedi oda dinleyerek yapıyordu bide cihaza bağlayıp lpg beynini kontrol ediyordu mükemmel ayar yapıyordu

Yaşar Bey, motorunuz yeni yapıldıysa bir süre fazla yakar. Aracınız karbiratörlü mü enjeksiyonlu mu? 1.6 mı 1.3 mü?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 09, 2014, 23:09:29 »
Yaşar Bey, motorunuz yeni yapıldıysa bir süre fazla yakar. Aracınız karbiratörlü mü enjeksiyonlu mu? 1.6 mı 1.3 mü?
Hocam kurban bayramından önce yapıldı yazmayı unutmuşum 1.3 93 xl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 09, 2014, 23:21:41 »
Hocam kurban bayramından önce yapıldı yazmayı unutmuşum 1.3 93 xl

Bendeki de karbiratörlü. LPG ayarını ben kendim yapıyorum. Bizim karbiratörlü araçların lpg ayarı iki de bir bozulmaz. LPG ustası arkadaşım söylemişti. Ben hiç LPG'ciye gitmem. Çünkü bir defa gittim. Bir daha gelme yanıma dedi. Aracın dizellerden daha iyi yakıyor dedi.  LPG regülatörlerinin genelde diyafram ömrü 50 bin kmdir. Ama hiç değiştirmeyiz. Aracın rölantideki nefes alış verişi nasıl bir ona bakın ;) Sarsıntılıysa ayara gidin... ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 09, 2014, 23:44:11 »
Bendeki de karbiratörlü. LPG ayarını ben kendim yapıyorum. Bizim karbiratörlü araçların lpg ayarı iki de bir bozulmaz. LPG ustası arkadaşım söylemişti. Ben hiç LPG'ciye gitmem. Çünkü bir defa gittim. Bir daha gelme yanıma dedi. Aracın dizellerden daha iyi yakıyor dedi.  LPG regülatörlerinin genelde diyafram ömrü 50 bin kmdir. Ama hiç değiştirmeyiz. Aracın rölantideki nefes alış verişi nasıl bir ona bakın ;) Sarsıntılıysa ayara gidin... ;)
Motor yapıldığında 1000 km civarı benzinde kullandım öncede şimdide lpg benzin hiçbirinde sıkıntı yaşamadım çok sağlıklı çalışıyor motor sesinde değişme yok devir saatini kontrol ediyorum dalgalanma falanda yapmıyor ayar yapıldımı hiç ellemem önceki regülatör Atiker idi değişeli 30000 km civarı oldu galiba  :)