0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar lpg yi 2.10 dan aldım ve 37 tl ye 200 km yol yaptım bu nasıl oldu ki ?
Konuya burdan devam edelim motor yapılmadan önce 32 litre ile uzun yolda 420 430 km yapıyordum fakat motor yapıldığından beri aşırı yakıyor motor yeni yakıt artar fakat uzun yolda 250 km'de 65 tl km bölünürse km'de 38.4 kuruş yaktı hız 90 100 km sakin kullanım herşey yeni bakımlarını aksatmam lpg iki yerden aldım Erzincan İliç 2.580 Sivas Gürün 2.560 pazar. günü izne ayrıldım bugün lpg ayarı yaptırdım bujiler hava filtresi kablolar yeni ne yapılabilir aracın çekişi çalışması çok güzel önerilerinizi bekliyorum
Üstadım merhaba, ilk önce motor yapıldığı için usta arabanın açılması için lpg avansını açtırıyor. 1000km sonra subab ayarı istedi malum toplarken subabları kontrol etmemişti. Sizinde Subab ayarı isteyebilir ben ne yaptıysam fazla yakıtı düşüremedim subab çıktı. motor yaptırdığımda usta arabanın yakması lazım demişti, uzun yolda 25 krs yakmıstı. Sonra bende gittim lpg ayarı filan yaptırdım. sağır oldu galiba başta biraz yakması lazımmış.. benzinlide bu değerler anca yakıyor lpg düşmesine rağmen çok yüksek değerler... ayrıca tek nokta lpgyi ayarı Egsoz cubuguyla yapıyorlar ama randumanlı değil. Bilgisayar Değerleri düşürmeyle olacak iş değil. Memlekette ustam kulaktan dinleyerek yapıyor için piri olmuş hem çekiş hem cimrilik. Araba 18 krs yakıyor makineye bağlayınca çıkan değerler lpg ustaları inanmıyor.bende 2 ay önce lpg beynini değiştirdim makineye soktular ayar yaptılar 10 kere yaptırdım yok bilgisayarla olmuyor..
Merhaba bizim ilçede dün sürekli ayar yaptırdığım ustaya gittim cihaz arızalı Konya'da dedi oda dinleyerek yapıyordu bide cihaza bağlayıp lpg beynini kontrol ediyordu mükemmel ayar yapıyordu
Yaşar Bey, motorunuz yeni yapıldıysa bir süre fazla yakar. Aracınız karbiratörlü mü enjeksiyonlu mu? 1.6 mı 1.3 mü?
Hocam kurban bayramından önce yapıldı yazmayı unutmuşum 1.3 93 xl
Bendeki de karbiratörlü. LPG ayarını ben kendim yapıyorum. Bizim karbiratörlü araçların lpg ayarı iki de bir bozulmaz. LPG ustası arkadaşım söylemişti. Ben hiç LPG'ciye gitmem. Çünkü bir defa gittim. Bir daha gelme yanıma dedi. Aracın dizellerden daha iyi yakıyor dedi. LPG regülatörlerinin genelde diyafram ömrü 50 bin kmdir. Ama hiç değiştirmeyiz. Aracın rölantideki nefes alış verişi nasıl bir ona bakın Sarsıntılıysa ayara gidin...