0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şimdi araç mmt ise kalibrasyon yapıldı mı.yapıldı ise sorun dişlide.çıkan yağ kaç litre yağ eksik miydi.yani bu sorular önemli..
el frenini çekin gaza basın araç gitmek istemez devir saati yükseliyorsa kaçırıyordur.bu sanayi metodu.balata değişmesi gereekir ki km niz için gayet normal bir durum.Mesaj Birleştirildi: Ekim 28, 2014, 20:00:24mutlaka kalibrasyon yaptırın deneyin.olmassa balata.
komple şanzıman yağını değiştirmek iyi değil diyorlar,sadece eksildiği kadar eklemek gerekirmiş
kullanılmış yağı neden şanzımanda tutulsun ki ?
bilemiyorum sadece çok duydum,hatta bir ara bende düşünmüştüm eski ara cımın şanzıman yağını komple yenilemeyi,sorun çıkartır boşver ekleme yap dedilerbilen varsa teknik olarak nedenini bende öğrenmiş olurum
Arkadaşım istersen şanzumancı ismet var Bursa da götür anlat sorunu çözer sanırım..
Arkadaşlar 2008 model mmt şanzıman aracım 112.000 kmde ve 110.000 bakımını geçen hafta Bursa akkoyunlu da yaptırdım. İlave olarak şanzıman yağını da değiştirdim. Daha önce soğuk havalarda ve araç soğukken 2. vites den 3. vitese geçişte nadiren de olsa bir rank lama sesi geliyordu, araç ısındığında bu ses kayboluyordu. Bakımı yaptırdıktan sonra bu ses artdı ve ısınma suresı uzadı. Bahsettiğim sorun sadece 2. vitesten 3.vitese geçişte oluyor diğer tüm vites aralıkları sorunsuz. M modda yuksek devir ve düşük devirde, E modda ekonomık ve spor modda ikisinde de denedım aynı ses mevcut. Fakat aracı uzun süre kullandıktan sonra bu ses kayboluyor. Bahsetmiş olduğum sesi kendimce yorumlayacak olursam (Aktarma yapan hareketli bir dişli var, aralıkları dar ve sabit genişlikte, vites değiştirdikçe diğer bir dişliye aktarılıyor kuvvet, yalnız 2. vitesten 3. vitese aktarılırken oradaki dişlinin dişleri kırık veya genişlemiş, orada bir boşluk oluşuyor. Kuvveti oraya aktarırken; boşluk bitip, çarkın dişlisine dayandığında bir çarpışma oluyor ve ranklama sesi geliyor.) Bu tamamen benim hayal ettiğim ve yorumladığım bir şey ne kadar doğru bilemiyorum Bu sorunu yaşayan veya sistem hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorum bekliyorum...