Gönderen Konu: Toyota Bayi İzlenimlerim  (Okunma sayısı 3617 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Toyota Bayi İzlenimlerim
« : Ekim 26, 2014, 20:56:18 »
herkese merhaba..
cumartesi günü sürekli olduğu gibi yine arabam bozuldu ve yolsa kaldım..tamirci geldi sanayiye çektik falan..3-4 saat sürdü tamir..ben de arkadaşımla bu sırada kafa dağıtmak için biraz sanayiden uzaklaştım..tabi bir yandan da renoya ve megane 2'ye sürekli sövmekle meşgulüm..adamlar bu arabayı kesin sanayideki ustalara para kazandırmak için yapmışlar..
neyse bu sinirle mezitlide toyota bayisinin önünden geçerken arkadaşa '' gel bi bakalım neler var'' dedim..girdik içeri bir satış temsilcisi karşıladı bizi gayet sıcak bir şekilde..hemen ilerde bir corolla vardı..1.6 advance..içine geçince konsol bir tuhaf geldi..daha doğrusu çok basık hissettim..arkadaşım da aynı tepkiyi verdi..genel olarak malzeme kalitesi fena değil ama kesinlikle 70 binli rakamları edecek bir araç değil..arkada diz mesafesi falan şahane,bagaj da aynı şekilde muhteşem..
hemen yanda bir auris vardı..bir de ona bakalım dedim..ama içine oturunca kafam neredeyse tavana değdi..belki sunroof yüzünden ama çok dar geldi bana içi..hemen çıktım zaten..
ve bir yandaki aşkım Avensis'e bindim..gerçekten şahane..koltukların rahatlığı,ferahlık,kalite..bagajı da devasa..o fiyata alınacak en iyi araç bence şu anda piyasada..ama ben almam..çünlü bu güzelim arabaya LPG denen illeti takmam..
15-20 dakikalık Toyota maceramı paylaşmak istedim..
saygılar..
Allah herkese önce sağlık versin..

Toyota Club Türkiye

Toyota Bayi İzlenimlerim
« : Ekim 26, 2014, 20:56:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Bayi İzlenimlerim
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2014, 21:08:31 »
Ben o Corolla daki basık konsola bayılıyorum desem. gt86 ya baya bir benzetmişler ve bence araca güzel bir hava katmış.
Piyasadaki birçok C sınıfı maalesef o fiyatlarda ve çoğu dediğiniz gibi haketmiyor o fiyatları.

Bence bir de Octavialara bakın. Bakmış da olabilirsiniz gerçi = )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 26, 2014, 21:11:12 »
aslında o konsol çok da rahatsız edici değil..yani zamanla alışılabilir..bir de yazmayı unuttum versoya da baktım..ama konsoldaki plastikler çok kalitesiz geldi bana..içlerinde en kötüsüyüd heralde..sert plastik çok fazlaydı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2014, 21:32:31 »
Abi tüm samimiyetimle söylüyorum umarım gönlünüzdeki arabayı en kısa zamanda Allah nasip eder .
Bende aracımı 10 ay içinde değiştirmeyi düşünüyorum ve boş zamanlarımda yavaş yavaş bayileri dolaşmayı başladım . Düne kadar vw gurubu araç almayı düşünüyordum ama kesinlikle vw almıcam daha aracı almadan müşteriye ilgileri yerlerde iken aracı aldıktan sonra en ufak sorunda yüzüme bakmazlar . Dün ise bizdeki connecti servise götürdüm götürmüşken focusu inceledim ilgi alaka süperdi 1.6 tdci sedan titanium + smart pakete aldığım fiyat 72500 tl ve bu son olur fiyatı değildi bende aracı şu an almıcağım için haliyle pazarlık yapmadım . Araca gelirsek sınıfına göre içi bana dar geldi ama gel gelelim iç malzeme kalitesi donanımı sınıfına göre çok iyi seviyede . Birde focusun makyajlı kasasının yıl sonuna kadar geleceğini ve makyajla birlikte 1.5 tdci 120 bg lik motor sunulacağını ve otomatik powershift şanzıman sunulacağını öğrendim bilginiz olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2014, 21:35:42 »
Abi tüm samimiyetimle söylüyorum umarım gönlünüzdeki arabayı en kısa zamanda Allah nasip eder .
Bende aracımı 10 ay içinde değiştirmeyi düşünüyorum ve boş zamanlarımda yavaş yavaş bayileri dolaşmayı başladım . Düne kadar vw gurubu araç almayı düşünüyordum ama kesinlikle vw almıcam daha aracı almadan müşteriye ilgileri yerlerde iken aracı aldıktan sonra en ufak sorunda yüzüme bakmazlar . Dün ise bizdeki connecti servise götürdüm götürmüşken focusu inceledim ilgi alaka süperdi 1.6 tdci sedan titanium + smart pakete aldığım fiyat 72500 tl ve bu son olur fiyatı değildi bende aracı şu an almıcağım için haliyle pazarlık yapmadım . Araca gelirsek sınıfına göre içi bana dar geldi ama gel gelelim iç malzeme kalitesi donanımı sınıfına göre çok iyi seviyede . Birde focusun makyajlı kasasının yıl sonuna kadar geleceğini ve makyajla birlikte 1.5 tdci 120 bg lik motor sunulacağını ve otomatik powershift şanzıman sunulacağını öğrendim bilginiz olsun .
O zaman Focus çok iddialı geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2014, 21:35:49 »
focusa ben de bakmıştım..gerçekten içi dar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2014, 21:54:49 »
O zaman Focus çok iddialı geliyor.

Aynen kardeşim bilgiler doğru ise satış rakamları baya artar .Focus benim aklımda bile yoktu hep vw golf ve passat arasındaydım ama arabanın iyi olması yetmiyor benim için servisin ilgi alakasıda önemli ve dün vw nin ilgi alakasından hiç memnun kalmadım . Sıra olayını biliyordum ama şartları kabul edilecek gibi değil sıraya giriyorsun fiyatı sabitlemek istersen yanaşmıyorlar ve netteki liste fiyatından en fazla 500 tl düşüyorlar böyle olunca ben bu şartlarda araç alamayacağımı en azından fiyatı sabitlemede yardımcı olabilmeleri için rica ettim ama olumsuz cevap aldım bende teşekkür edip çıktım .

focusa ben de bakmıştım..gerçekten içi dar..

Abi benim aklımda focus yoktu dediğim gibi connecti servise götürmem gerekti gitmişken inceledim ve şu an seçeneklerim arasında . İç hacim konusunda öyle böyle değil sınıfına göre baya dar ama tasarım ,donanım ve dillere destan yol tutuşu ve kendini kanıtlamış 1.6 tdci motor düşünüldüğünde ve fiyatı göz önünde bulundurulduğunda bana baya mantıklı geldi . Gerçi daha c4 ve 1.6 dizel astarayı incelicem öyle karar verecem ama focus benden iç hacim hariç sınıfı geçti . Ve satıcının dediği gibi makyajla birlikte 1.5 tdci 120 bg+powershift seçeneğini fiyatı abartmadan sunarlarsa tercihlerim arasında ilk sırada olacak .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2014, 21:57:20 »
Golf der susarim wv bayilerinde dogusta ozelikle ilgi alaka biraz eskik danismanlar satilan arac ozeliklerini bilmiyor
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2014, 22:00:12 »
Aynen kardeşim bilgiler doğru ise satış rakamları baya artar .Focus benim aklımda bile yoktu hep vw golf ve passat arasındaydım ama arabanın iyi olması yetmiyor benim için servisin ilgi alakasıda önemli ve dün vw nin ilgi alakasından hiç memnun kalmadım . Sıra olayını biliyordum ama şartları kabul edilecek gibi değil sıraya giriyorsun fiyatı sabitlemek istersen yanaşmıyorlar ve netteki liste fiyatından en fazla 500 tl düşüyorlar böyle olunca ben bu şartlarda araç alamayacağımı en azından fiyatı sabitlemede yardımcı olabilmeleri için rica ettim ama olumsuz cevap aldım bende teşekkür edip çıktım .

Abi benim aklımda focus yoktu dediğim gibi connecti servise götürmem gerekti gitmişken inceledim ve şu an seçeneklerim arasında . İç hacim konusunda öyle böyle değil sınıfına göre baya dar ama tasarım ,donanım ve dillere destan yol tutuşu ve kendini kanıtlamış 1.6 tdci motor düşünüldüğünde ve fiyatı göz önünde bulundurulduğunda bana baya mantıklı geldi . Gerçi daha c4 ve 1.6 dizel astarayı incelicem öyle karar verecem ama focus benden iç hacim hariç sınıfı geçti . Ve satıcının dediği gibi makyajla birlikte 1.5 tdci 120 bg+powershift seçeneğini fiyatı abartmadan sunarlarsa tercihlerim arasında ilk sırada olacak .
Bence alacaksaniz Focus alin. Golf bu sınıfta önemli bir yere sahip fakat Focus'taki donanımları ekleyince hem fiyat olarak hem de bekleme süresi olarak aptalca bir araç çıkıyor ortaya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2014, 22:33:17 »
Golf der susarim wv bayilerinde dogusta ozelikle ilgi alaka biraz eskik danismanlar satilan arac ozeliklerini bilmiyor

Okan bende öyle düşünüyordum beni vw genden vazgeçiren focus olmadı satış politikaları pek kafama yatmadı ve ilgi ve alakaları hiç hoşuma gitmedi sadece benimle ilgilenen satıcı mı öyle bilmiyorum ama satıcıda bir an önce gitse de kurtulsam düşüncesi vardı gibi geldi bana . Oysa ford da ilgi alaka süperdi ondan vw ni bedavaya verseler daha almam . Kimse yanlış anlamasın ben beni el üstünde tutsunlar bana kral muamelesi yapsınlar demiyorum ama en azından biraz güler yüzlü olabilirlerdi . Kaldı ki ben daha arabayı almadan böyle aldıktan sonra en ufak sorunda ne olacağını düşünmek bile istemiyorum . Ondan kendi kendime bir dsg şanzımana sahip vw alırım diye düşünürken dün vw almamaya karar verdim arabaları iyi ona lafım yok ama benim için sadece arabanın iyi olması yetmiyor benim bundan önce toyota tercih etmemin sebeplerinden biride gösterdikleri ilgi ve alaka idi .

Bence alacaksaniz Focus alin. Golf bu sınıfta önemli bir yere sahip fakat Focus'taki donanımları ekleyince hem fiyat olarak hem de bekleme süresi olarak aptalca bir araç çıkıyor ortaya.

Hayırlısı kardeşim . Golf için söylediklerine katılıyorum araba iyi ama satan kötü ve arabayı almakla iş bitmediğinden sadece aracın iyi olması benim için yetmiyor . Mesela dün connectin ufak tefek sorunları için gittim kendi hatam olan sorunları dahi garantiden ikiletmeden yapacaklarını söylediler ve salıya randevu verdiler . Salı günü focusu daha detaylı incelerim herhalde çünkü hatırı sayılır bir zamanımı orada geçireceğim . Hatta plaza da ne kadar araç varsa detaylı bir inceleme yapacağım yoksa zaman geçmez . :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 26, 2014, 23:03:29 »
focus'u mutlaka bir test edin. çok zevkli. iç mekân darlığı konusuna katılıyorum ama iri yarı biri değilseniz sıkıntı olmaz. yol tepkileri, süspansiyon ve özellikle pedal ayarları çok başarılı. yalnız focus'tan sonra c4'ü test etmek ayıp olur. bence zaman kaybı yaşamayın derim. tabii ki zevk sizin. ben bir defa c4 test etme hatasına düştüm, meşhur mcp şanzıman ile.

bir de focus hatchback modelinin bagaj amortisör sistemi sedandan daha iyi gibi gelmişti bana. bagaj hacimleri arasında zaten pek bir fark yok. dikkatli bir incelersiniz. focus'ta başka bir özellik de kullanıcılarının bile bilmediği ön ızgaranın belirli hızlar üstünde kapanıp aerodinamiğe katkı yapmasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 26, 2014, 23:06:11 »
herkese merhaba..
cumartesi günü sürekli olduğu gibi yine arabam bozuldu ve yolsa kaldım..tamirci geldi sanayiye çektik falan..3-4 saat sürdü tamir..ben de arkadaşımla bu sırada kafa dağıtmak için biraz sanayiden uzaklaştım..tabi bir yandan da renoya ve megane 2'ye sürekli sövmekle meşgulüm..adamlar bu arabayı kesin sanayideki ustalara para kazandırmak için yapmışlar..
neyse bu sinirle mezitlide toyota bayisinin önünden geçerken arkadaşa '' gel bi bakalım neler var'' dedim..girdik içeri bir satış temsilcisi karşıladı bizi gayet sıcak bir şekilde..hemen ilerde bir corolla vardı..1.6 advance..içine geçince konsol bir tuhaf geldi..daha doğrusu çok basık hissettim..arkadaşım da aynı tepkiyi verdi..genel olarak malzeme kalitesi fena değil ama kesinlikle 70 binli rakamları edecek bir araç değil..arkada diz mesafesi falan şahane,bagaj da aynı şekilde muhteşem..
hemen yanda bir auris vardı..bir de ona bakalım dedim..ama içine oturunca kafam neredeyse tavana değdi..belki sunroof yüzünden ama çok dar geldi bana içi..hemen çıktım zaten..
ve bir yandaki aşkım Avensis'e bindim..gerçekten şahane..koltukların rahatlığı,ferahlık,kalite..bagajı da devasa..o fiyata alınacak en iyi araç bence şu anda piyasada..ama ben almam..çünlü bu güzelim arabaya LPG denen illeti takmam..
saygılar..

eyvallah:))) ama şu varki sizi menun etmeyen yada içinizi ferahlatmayan o araç sanıyorum sizi hiç yolda bırakmaz:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 26, 2014, 23:07:11 »
focus'u mutlaka bir test edin. çok zevkli. iç mekân darlığı konusuna katılıyorum ama iri yarı biri değilseniz sıkıntı olmaz. yol tepkileri, süspansiyon ve özellikle pedal ayarları çok başarılı. yalnız focus'tan sonra c4'ü test etmek ayıp olur. bence zaman kaybı yaşamayın derim. tabii ki zevk sizin. ben bir defa c4 test etme hatasına düştüm, meşhur mcp şanzıman ile.

bir de focus hatchback modelinin bagaj amortisör sistemi sedandan daha iyi gibi gelmişti bana. bagaj hacimleri arasında zaten pek bir fark yok. dikkatli bir incelersiniz. focus'ta başka bir özellik de kullanıcılarının bile bilmediği ön ızgaranın belirli hızlar üstünde kapanıp aerodinamiğe katkı yapmasıdır.
Biraz basık bir iç mekanı var. Ben tıfıl bir insan olduğumdan her türlü rahat edebiliyorum [emoji4]

Turbo motorlarda aktif ön ızgara standart. Ama 2013 üretimi TDCI'larda yok nedense.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 26, 2014, 23:10:44 »
herkese merhaba..
saygılar..

Corollanın konsoluna hayran kaldığım için şuan ona sahibiz :) eski protonlar vardı,konsoluna bakın şuanki corolla ile aynı. LPG nin illet olduğu kanısına nerden vardınız ki? LPG candır bence :)
Dipnot:" bizdekide benzinli hala" :)

Avensis eksikleri olan bir araç bence,tamam rahat konfor iyi ama düz araba.teknolojisi fazla gelişmiş değil.
Focus dar özelliklede arkası çok dar
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 27, 2014, 07:24:39 »
Arabama LPG taktığımdan beri başım dertten kurtulmadı...yok ateşleme yok beyin derken belki 3-4 defa yolda kaldım..ateşleme bobinlerinin kaç kere yandığını hatırlamıyorum bile.benzin pompası arızalandı yolda kaldım..rezillik diz boyu yani..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 27, 2014, 10:40:59 »
Arabama LPG taktığımdan beri başım dertten kurtulmadı...yok ateşleme yok beyin derken belki 3-4 defa yolda kaldım..ateşleme bobinlerinin kaç kere yandığını hatırlamıyorum bile.benzin pompası arızalandı yolda kaldım..rezillik diz boyu yani..

bu bahsettiğiniz ara renault dimi:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #16 : Ekim 27, 2014, 10:48:25 »

Bende Focusun tartışmasız c4 ten iyi olduğunu düşünüyorum ama zamanım bol önümde 10 ay var boş zamanım oldukça sadece c4 dü değil hiç aklımda olmayan araçları dahi gidip inceliyeceğim ve beğendiklerimi aracı almaya 1 ay kala sırası ile test edeceğim . C4 ü seçeneklerim arasına katmamın sebebi benim 6-6.5 lt yaktığım güzergahta ve aynı şartlarda 4.5 lt yakıt yakması .

Geçmiş olsun abi umarım sorunu bir an önce giderirler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 27, 2014, 10:50:19 »

bu bahsettiğiniz ara renault dimi:)

Büyük ihtimal Renault
Bizim önceki aracınız R19 du, araç biraz manyaktı. Canı istiyor çalışmıyor canı istiyor çalışıyor. Sıcak motor 5dk kapatınca olduğu yerde kalıyordu. Bide gaz ayarı tutmuyor jigle var onu çek sonra kapat :)
Bizi bir dönem çok yolda bıraktı sonra pes ettik,bizim lpg olmamasının sebebi babamın bu tarz durumlardan bıkması. Ama emin olun toyota motoru sıkıntı çıkartmaz lpg de :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • son aşkım VERSO MY LAST LOVE THE VERSO
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 7500
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 27, 2014, 10:59:00 »
1,5 aylık toyota verso premium kullanıcısı olarak verso hakkındaki malzeme kalitesi düşüncelerinize katılmıyorum. Göze farklı gelen tasarımı var ama alışınca aşık olunacak bir araç
Efe67

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 27, 2014, 11:13:09 »
1992 model Mercedes  turbo diesel alıp 2022 kadar kullanmak lazım.Konfor ,kalite,güvenlik,ferahlık hepsi var.... 70 000 verip bu araçlara binmektende temiz 92-94 Mercedes evladır. Bu arada araba kızartma yağı ile bile çalışır :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...