0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi tüm samimiyetimle söylüyorum umarım gönlünüzdeki arabayı en kısa zamanda Allah nasip eder . Bende aracımı 10 ay içinde değiştirmeyi düşünüyorum ve boş zamanlarımda yavaş yavaş bayileri dolaşmayı başladım . Düne kadar vw gurubu araç almayı düşünüyordum ama kesinlikle vw almıcam daha aracı almadan müşteriye ilgileri yerlerde iken aracı aldıktan sonra en ufak sorunda yüzüme bakmazlar . Dün ise bizdeki connecti servise götürdüm götürmüşken focusu inceledim ilgi alaka süperdi 1.6 tdci sedan titanium + smart pakete aldığım fiyat 72500 tl ve bu son olur fiyatı değildi bende aracı şu an almıcağım için haliyle pazarlık yapmadım . Araca gelirsek sınıfına göre içi bana dar geldi ama gel gelelim iç malzeme kalitesi donanımı sınıfına göre çok iyi seviyede . Birde focusun makyajlı kasasının yıl sonuna kadar geleceğini ve makyajla birlikte 1.5 tdci 120 bg lik motor sunulacağını ve otomatik powershift şanzıman sunulacağını öğrendim bilginiz olsun .
O zaman Focus çok iddialı geliyor.
focusa ben de bakmıştım..gerçekten içi dar..
Aynen kardeşim bilgiler doğru ise satış rakamları baya artar .Focus benim aklımda bile yoktu hep vw golf ve passat arasındaydım ama arabanın iyi olması yetmiyor benim için servisin ilgi alakasıda önemli ve dün vw nin ilgi alakasından hiç memnun kalmadım . Sıra olayını biliyordum ama şartları kabul edilecek gibi değil sıraya giriyorsun fiyatı sabitlemek istersen yanaşmıyorlar ve netteki liste fiyatından en fazla 500 tl düşüyorlar böyle olunca ben bu şartlarda araç alamayacağımı en azından fiyatı sabitlemede yardımcı olabilmeleri için rica ettim ama olumsuz cevap aldım bende teşekkür edip çıktım . Abi benim aklımda focus yoktu dediğim gibi connecti servise götürmem gerekti gitmişken inceledim ve şu an seçeneklerim arasında . İç hacim konusunda öyle böyle değil sınıfına göre baya dar ama tasarım ,donanım ve dillere destan yol tutuşu ve kendini kanıtlamış 1.6 tdci motor düşünüldüğünde ve fiyatı göz önünde bulundurulduğunda bana baya mantıklı geldi . Gerçi daha c4 ve 1.6 dizel astarayı incelicem öyle karar verecem ama focus benden iç hacim hariç sınıfı geçti . Ve satıcının dediği gibi makyajla birlikte 1.5 tdci 120 bg+powershift seçeneğini fiyatı abartmadan sunarlarsa tercihlerim arasında ilk sırada olacak .
Golf der susarim wv bayilerinde dogusta ozelikle ilgi alaka biraz eskik danismanlar satilan arac ozeliklerini bilmiyor
Bence alacaksaniz Focus alin. Golf bu sınıfta önemli bir yere sahip fakat Focus'taki donanımları ekleyince hem fiyat olarak hem de bekleme süresi olarak aptalca bir araç çıkıyor ortaya.
herkese merhaba..cumartesi günü sürekli olduğu gibi yine arabam bozuldu ve yolsa kaldım..tamirci geldi sanayiye çektik falan..3-4 saat sürdü tamir..ben de arkadaşımla bu sırada kafa dağıtmak için biraz sanayiden uzaklaştım..tabi bir yandan da renoya ve megane 2'ye sürekli sövmekle meşgulüm..adamlar bu arabayı kesin sanayideki ustalara para kazandırmak için yapmışlar..neyse bu sinirle mezitlide toyota bayisinin önünden geçerken arkadaşa '' gel bi bakalım neler var'' dedim..girdik içeri bir satış temsilcisi karşıladı bizi gayet sıcak bir şekilde..hemen ilerde bir corolla vardı..1.6 advance..içine geçince konsol bir tuhaf geldi..daha doğrusu çok basık hissettim..arkadaşım da aynı tepkiyi verdi..genel olarak malzeme kalitesi fena değil ama kesinlikle 70 binli rakamları edecek bir araç değil..arkada diz mesafesi falan şahane,bagaj da aynı şekilde muhteşem..hemen yanda bir auris vardı..bir de ona bakalım dedim..ama içine oturunca kafam neredeyse tavana değdi..belki sunroof yüzünden ama çok dar geldi bana içi..hemen çıktım zaten..ve bir yandaki aşkım Avensis'e bindim..gerçekten şahane..koltukların rahatlığı,ferahlık,kalite..bagajı da devasa..o fiyata alınacak en iyi araç bence şu anda piyasada..ama ben almam..çünlü bu güzelim arabaya LPG denen illeti takmam..15-20 dakikalık Toyota maceramı paylaşmak istedim..saygılar..
focus'u mutlaka bir test edin. çok zevkli. iç mekân darlığı konusuna katılıyorum ama iri yarı biri değilseniz sıkıntı olmaz. yol tepkileri, süspansiyon ve özellikle pedal ayarları çok başarılı. yalnız focus'tan sonra c4'ü test etmek ayıp olur. bence zaman kaybı yaşamayın derim. tabii ki zevk sizin. ben bir defa c4 test etme hatasına düştüm, meşhur mcp şanzıman ile. bir de focus hatchback modelinin bagaj amortisör sistemi sedandan daha iyi gibi gelmişti bana. bagaj hacimleri arasında zaten pek bir fark yok. dikkatli bir incelersiniz. focus'ta başka bir özellik de kullanıcılarının bile bilmediği ön ızgaranın belirli hızlar üstünde kapanıp aerodinamiğe katkı yapmasıdır.
Arabama LPG taktığımdan beri başım dertten kurtulmadı...yok ateşleme yok beyin derken belki 3-4 defa yolda kaldım..ateşleme bobinlerinin kaç kere yandığını hatırlamıyorum bile.benzin pompası arızalandı yolda kaldım..rezillik diz boyu yani..
bu bahsettiğiniz ara renault dimi:)