0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Akünüzü standartın dışında yüksek amperli ile degiştirdiniz mi?
Alternatör bilya sesi de olabilir. Kayışlar çok sıkı olursa da gevşek olsa da ses verir bunları göz ardı etmeyin bence...
Bugün yine geldi o ses. Kayıştan şüphelenip hemen su döktüm fayda etmedi. Gaza baktıkça artan ıslık sesi gibi bir ses. Neden olabilir aracın altını sürtmedim de. Motor suyuna baktım 1 serçe parmaği kadar azalmış Max seviyesinde idi en Son. Yağda hiç azalma yok
Motorla ilgili bir kısımda da işte nerede bazen 2500 devirde tıkırtı zırıltı sesi geliyor, o nedenle v kayış ve bilyalarından ya da diğer bilyalardan şüphelenmiyor değilim 85 bin oldu zira. 95bine gelsin iyi bir bakım yaptıracağım da bu sesle v kayış ve bilya değişimi için bakımı bile beklemeyebilşrim.Zaten kısa mesafe sürüşlerim çoğaldığından beri serçe parmağı kadar su azaltıyor 2 3 ayda 1.
Aşağıdakilerden birisi olabilir.- Klima kompresörü kasnak rulmanı- V kayışı gergi kasnağı rulmanı- Triger kayışlı ise 2 adet rulmanı vardır onlardan birisi- V kayışının kendisi- Alternatör rulmanları- Alternatör kayışının kendisiTahminimi yapmamı isterseniz V kayışının kendisidir.Arabanın km çok ise yukarıdakilerin hepsini değiştirin ses kesinlikle kesilir.Bakım tablosuna bakarak da gerekli km lerde değişimleri yapmak yeterli olur.Km lerinde gerekli işlemler yapıldı ise işlem yapılmayan kalemler tespit edilip incelenmeli. Bana kalırsa V kayışının kendisi. Dediğinize göre WD - 40 kullanmışsınız bu kayışı bozmuş olabilir. Tıpkı az bozuk rulman gibi hıyırtı yapabilir eskiyen kayış.
Mutlu Bey,Aslında bir video çekebilseniz ve buraya aktarabilseniz...? Su azaltıyorsa aklıma su pompası da geliyor o da ses yapar
Direkt etken olmaya bilir. Ama zaman içinde sürekli yükte olan dinamodan olabilir.Veya su kaçırması var demiştin, su kayış üzerine geliyor ve kaymasına neden oluyorda olabilir.
Bir de hazır üstadları bir arada bulmuşken düşük devirde aracı zorladığınızda motor boğulur ya. Bu ses neye benzer?
Avans vurması sesi mi? Tam tersi değil mi sıcaklığa göre motor soğutma sıvısı seviyesi? Dediğim gibi, hava filtresini de bir kontrol et bence, olmazsa gergilerden şüphelenilebilir. Sonunda ne çıkacak bakalım?
Uludağ buluşmasında bakmak lazım eğer gelebilirsen Mutlu.