Gönderen Konu: E12 Corolla Yeni Aldım ve Bakım  (Okunma sayısı 1633 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 142
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür edildi
E12 Corolla Yeni Aldım ve Bakım
« : Ekim 26, 2014, 16:55:44 »
Herkese selamlar,
Yeni aldığım 2006 d4d sol aracıma cıddı bir bakım yapılması gerekiyor.Gaza yüklenince araç tekleme yapıyo debriyajının değışmesi geriyor bunun dışında fark edilen bir sorunu yoktur.Bakım konusunda hassas olduğum için güzel bir bakım yaptırmaya karar verdim.İST/Maltepede oturuyorum bostancıda Rİ-CAR Toyota servisine iyi yorumlar okudum aradığımda debriyaj için valeo markasının tavsiye ettiler.Fakat aractırmama göre aisin die bi markayı tavsiye ediyor herkes biraz daha pahalıymış ama arasında bi fark yok fazla para verme abi diye bi tavsiye aldım Rİ-Car dan.Simdi sizlere aracıma yapmayı planladığım bakım planını açıklıyorum ve eksık kaldığım yapılması gereken daha başka şeyler varmıdır tavsiyelerinizi bekliyorum.

1- EGR İptali ( mekanik ve elektronik olarak )
2- Emme Manifold Temizliği ve Carbon Clean i yorumlarınıza göre yaptırıcam.
3- Makinalı Katalizör Temizliği (sökülüp makinada ilaçlı sıcak su ile devirdaim yapılarak temizleniyo )
4- Debriyaj değişimi (Valeo veya Aisın ) , V Kayışı, şanzıman Yağı, Fren Hidrolik yağı değişimi,Antifiriz (Castrol kırmızı yüksek performans), Yağ (Mobil ESP 5-30) ve klasik filtreler mazot dahil.
5- Rot-Balans Ayarı
6- Detaylı Temizlik
7- Debriyaja bastığımda gıcırdıyo ne yapabileceğim hakkında bir fikrim yok yağlama olayı gibi bişey vardır diye düşünüyorum.
Bu işlemlerden sonra artık gönül rahatlığı ile binilir diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

Toyota Club Türkiye

E12 Corolla Yeni Aldım ve Bakım
« : Ekim 26, 2014, 16:55:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 Corolla Yeni Aldım ve Bakım
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2014, 17:07:59 »
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Evet Aisin önerilen bi marka ,Forumdaki Tem Otomotiv Ufuk Sönmez de size yardımcı olabilir. Hem parça hemde servis imkanları vardır.
Bu işlemler sırasında periyodik bakım yapılacak mı? Yürüyen aksamın durumunu biliyor musunuz?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 26, 2014, 17:58:05 »
Tabiki yağ filtre vs değişecek 140.000 de değişmiş yağın durumu fln iyi gözüküyor daha rengi kahverengileşmemiş ama genede değiştiricem 142.xxx km de şu an 146 da fln gene değiştiririm 150 de bidaha sonda 5.000 de bir veya 6 ayda bir yağ ve filtre bakımı.2. el olduğundan motor yağlarınında temizleme özelliği var ilerleyan km lerde bu işlemin faydasını göreceğim.Motor temizleyici katkı kullanmaktansa bu sık yağ değiştirme işlemi ile içim daha rahat oluyor. Yürüyen ile ilgili bir skıntısı gözükmüyor tabi genel kontroller gene yapılır değişmesi gereken şeyler var ise gereken yapılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2014, 17:58:44 »
Tem oto ya gidin
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2014, 18:03:46 »
Tem oto nerede kullandığı parçalar nasıl yoksa dışarıdan kendim mi alıp gidim ? Sadece İşçilik veririm parçadan kar koyuyorlar çünkü haklı olarak fakat dışardan aldığımızda haliyle daha uyguna geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2014, 19:08:41 »
Tem oto nerede kullandığı parçalar nasıl yoksa dışarıdan kendim mi alıp gidim ? Sadece İşçilik veririm parçadan kar koyuyorlar çünkü haklı olarak fakat dışardan aldığımızda haliyle daha uyguna geliyor.
Maslak sanayide tem oto yetkili servis degil ayrica herkes parcadan kar koyar kimse kimsenin babasinin oglu degil  forumda cogu kisi gidiyor memnunlar forumun parcacisi , bende yakin zamanda ugriycam   ,kendisi gorurse yazar zaten ufuk abi  parca sikintisi yok
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 29, 2014, 12:07:07 »

Tem otomotiv Maslak Sanayii'de. Ufuk Sönmez ile görüşürsen malzemeleri de kendileri verip kendi servislerinde hizmeti sunuyorlar. Boşu boşuna parçayı başka yerlerden arama.Çünkü kendileri Toyota konusunda uzmanlar.Hangi parça iyi,kötü onun açıklamasını da sana yaparlar..
Bana kalsa oraya git keşif yapsınlar, ihtiyaca göre parçaların listesi çıkarılır,halledilir.
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 29, 2014, 12:45:31 »

@Ufuk Sönmez (16363) ile özelden de irtibata geçebilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 29, 2014, 12:51:49 »
İnşallah enjektörler arıza yapmamıştır malum titremenin asıl sebebi enjektörler ..
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Aralık 29, 2014, 16:17:59 »
istanbul anadolu yakası en iyi özel toyota servisi ri-car oto bence. tüm arkadaşlarıma ve forumlarda tavsiye ediyorum. Memnun kalmayan yok diyebilirim.  illaki yaptırmanız gerekmiyor ibrahim ustaya götür şikayetlerini dile getir bunun için ücret talep etmiyor.