Diğer konularda bahsedildiğine göre ABS devreye girdiğinde uyarı ışığı yanıyor.
Bazen frene basınca bazen sağ bazen sol ön teker yoldaki değişkenler nedeni ile toprak kaplı yüzeyli yollarda çok kısa süreliğine anlık kayma yapıyor ki ABS o teker için devreye giriyor. Dırrrt sesi geliyor. Ama özellikle dikkat ettim ABS uyarı lambası hiç yanmadı.
Kontağı açınca ABS lambası bir süre yanıp sonra sönüyor. Sorun olsa sönmez diye biliyorum.
Bir keresinde tozlu toprak ve çok dik bir yokuşta kalkış yaptım patinaj olacağını bekliyordum ama olmadı araba aldı kendini yukarı ama kaygan yol işareti uyarı lambası yanıyordu. temiz yola çıkınca ışık söndü. Yokuş yukarı çıkmıştım.
Bol yağmurlu kaygan görünen asvalt ve geniş ve boş bir yolda slalom denemesi yaptım. Şartları bulunca fren salalom vs aracı tanımak için eskiden beri yaparım böyle şeyler.
O kadar uğraştım ne trc ne vsc hiç bi ışık yanmadığı gibi arabada kayma atma da yok ayrıca tekerlerden birine müdahele de hissetmedim.
Dün gece 8 yaşındaki oğlum arkada otururken yine yaptım. Şartları iyi bulunca dayanamadım. Normalde kendim iken yaparım böyle şeyleri. Hız 40 km felan vardı. Daha fazlası için yol kısaydı ve dardı.
Çocuk önce sağ arka kapıya yapıştı sonra sol arka kapıya kafasını çarptı. Arkada top gibi çocuğu görünce hemen normale döndüm. Oğlum garip garip baba ne oldu diye sordu

Yolda kedi vardı onu ezmemek için vs zor kıvırdım.
Ne ışık yanıyor ne de araba yoldan kopuyor. Anlamadım bu işi.
Araba müdahele ediyor da benim ışıklar mı yanmıyor. Yada müdahele etmesine gerek duyulacak şartlar oluşmadığından devreye girmiyormu yada bu sistemler bozuk mu arabamda.
Sizce durum ne dir.