Gönderen Konu: ABS - TRC - VSC UYARI ışıkları  (Okunma sayısı 2220 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
ABS - TRC - VSC UYARI ışıkları
« : Ekim 26, 2014, 09:21:24 »
Diğer konularda bahsedildiğine göre ABS devreye girdiğinde uyarı ışığı yanıyor.

Bazen frene basınca bazen sağ bazen sol ön teker yoldaki değişkenler nedeni ile toprak kaplı yüzeyli yollarda çok kısa süreliğine anlık kayma yapıyor ki ABS o teker için devreye giriyor. Dırrrt sesi geliyor. Ama özellikle dikkat ettim ABS uyarı lambası hiç yanmadı.

Kontağı açınca ABS lambası bir süre yanıp sonra sönüyor. Sorun olsa sönmez diye biliyorum.

Bir keresinde tozlu toprak ve çok dik bir yokuşta kalkış yaptım patinaj olacağını bekliyordum ama olmadı araba aldı kendini yukarı ama kaygan yol işareti uyarı lambası yanıyordu. temiz yola çıkınca ışık söndü. Yokuş yukarı çıkmıştım.

Bol yağmurlu kaygan görünen asvalt ve geniş ve boş bir yolda slalom denemesi yaptım. Şartları bulunca fren salalom vs aracı tanımak için eskiden beri yaparım böyle şeyler.

O kadar uğraştım ne trc ne vsc hiç bi ışık yanmadığı gibi arabada kayma atma da yok ayrıca tekerlerden birine müdahele de hissetmedim.

Dün gece 8 yaşındaki oğlum arkada otururken yine yaptım. Şartları iyi bulunca dayanamadım. Normalde kendim iken yaparım böyle şeyleri. Hız 40 km felan vardı. Daha fazlası için yol kısaydı ve dardı.

Çocuk önce sağ arka kapıya yapıştı sonra sol arka kapıya kafasını çarptı. Arkada top gibi çocuğu görünce hemen normale döndüm. Oğlum garip garip baba ne oldu diye sordu  :olu:

Yolda kedi vardı onu ezmemek için vs zor kıvırdım.

Ne ışık yanıyor ne de araba yoldan kopuyor. Anlamadım bu işi.

Araba müdahele ediyor da benim ışıklar mı yanmıyor. Yada müdahele etmesine gerek duyulacak şartlar oluşmadığından devreye girmiyormu yada bu sistemler bozuk mu arabamda.

Sizce durum ne dir.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Toyota Club Türkiye

ABS - TRC - VSC UYARI ışıkları
« : Ekim 26, 2014, 09:21:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: ABS - TRC - VSC UYARI ışıkları
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2014, 09:37:53 »
ABS devreye girdiginde lambası yanmaz.

Kayan araba ikazı ise VSC veya TRC devreye girdiginde yanar.
Bende yol tutuşundan çok memnun degilim her dönüşümde kayan araba yanıyor.
Çok kayıyor araba.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2014, 20:51:17 »
http://otomobil.haber7.com/test-surusleri/haber/1179831-ferrariyi-test-ederken-kaza-yapti

Belki hızlı iken yapmadığımdan kaymıyordur benimkisi. Ama  bu Ferrari de iyice koftiymiş yani.

İddia ederim o şartlarda benim avensisi kaydıramaz kimse. Öyle tuhaf bir duruma hiç düşmüyor.

Çok mu hızlı viraja giriyonuz nasıl kayıyor sizinkisi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #3 : Ekim 27, 2014, 21:02:08 »
Çok mu hızlı viraja giriyonuz nasıl kayıyor sizinkisi ?

Aslında hızlı girmiyorum.
Ama virajda VSCnin tepkilerini görmeyi beyendigimden gazı dip yapmayı seviyorum.
Bu nedenlede çok kolay devreye giriyor.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 27, 2014, 21:55:04 »
Bu sistemler devreye girdiğinde belli oluyormu tekere müdahele ettiğini sürücü anlayabilir mi ?

Abim dip gaz yapınca benim araba deli gibi atlıyor pati yapmıyor. Arkadan da hiiç salmıyor.

Başka konuya açıp sizlerdeki durumu soracağım bir farklılık var aracımda. Belki ondan böyledir.

Benim araç emsallerinden alçak duruyor. Benzinli tıpkı aynısı gibi görünen bi tane gördüm park halinde iken. Hemen yanına park ettim. Benim araba bariz alçak. Ölçmeye kalksak tekerin üzerindeki boşluk benimkinde 3 - 5 cm daha az. Ön ve arka da öyle. Birde tekerlerde kamber açısı var. Teker üst kısımları arkada daha belirgin olmak üzere kamber kiti varmış gibi teker üstleri içe yatık. Süspansiyonu da tatlı sert. Yazın iyi idi de kışın sert izlenimi veriyor.

Eski sahibini aradım sordum spor yay falan taktın mı diye. Yok abi orjinali böyle bu acayip yol tutar eskiden beri diyor. Alçak diyorum hep öyleydi ben yapmadım yapsam bilirim diyor :asikadam:

Öyle bişy varsa orijinal yayları ver diyecektim de adam öyle işlerle uğraşacak biri değil.

Kamberi sordum onu hiç bilmiyor. tekerlerin açısı dedim serviste rot ayarı falan yaptılar belki onlar yanlışlıkla yapmıştır sen düzelttir abi diyor  :-[

Bu rotcuya gidip baktık arka tekelerde kamber ayarı var. Arabanın altı ıslak olduğundan ben pek bakmadım. Bi ara lifte kaldırıp bakacağım kamber kiti felan mı var orijinal mi. Rotçudaki genç de anlamıyor ne dediğimi.

Sonradan şasi yamulması desem 4 tekerde aynı olmaz ki. Hemde salıncaklı sistem yani öyle yamulmayla felan olsa salıncak çalışmaz.

Ama bir viraj dönmesi var arabanın sanki rayda gidiyor

Modele göre yürüyeni farklı olurmu bu araçların ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #5 : Ekim 27, 2014, 22:19:30 »
Modele göre farklı olmaz.
Ama üretildigi ülkeye göre farklı olur.

Mesela 200000 Kmde Almanya için üretilmiş ve şirkette kalmış E12 kullanmıştım.
Süspansiyonları oranın yol şartlarına göre sert takılmış. Çok iyi viraj tutuşu vardı.
TR araçlarına yol şartlarından dolayı yumuşak amortisör takılıyor.

Ama yüksekligin degiştigini hiç görmedim. Onda bi oynama vardır.
Sonuçta T25 Avensiste dizel TRye satılmadı farklı yollar ile gelenler piyasada geziyor.
Yurt dışında iken sahibi yapmış olabilir mi?
Çünkü benimde en çok şikayet ettigim nokta caster açısı mesela hani degiştirebilsem.
Kule vida baglantılarını taşlamalıyız veya poyra amortisör baglantısına nal takmalıyız. İkiside güvenlik testleri gerektiriyor o nedenle niyetlenmiyorum.
AP900 Cruise control