0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Metin bey,Nerede yaşadığınızdan bahsetmediğinizden (eksik profil) pek yorum yapılamıyor.Ben olsam kalibrasyon yaptırır şansımı denerdim.Sonuçta baskı bitik ise yine sorun çıkacak, sorun varsada büyümeden (volant tarafını çizmeden) değişmesinde fayda var.
Metin bey ; araçta kullanırken 100 km hızda iken gaza bastığınızda devir yükseliyor ama araba hızlanmıyor ise, yokuş kalkışta titreme yaşıyorsanız evet balatanızda sorun olabilir. Bu durumda değiştimeniz sisteme iyi gelecektir. Değiştirmezseniz daha biyik masraflarla karşılaşabilirsiniz. Ancak hangi ilde olduğunuzu ve aracı kullanırken yaşadığınız sorunları belirtirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz.
2007ler garanti kapsaminda değişim olmuştu birara. Serviste aracinizin bu kapsama girip girmedigini öğrenin. Gecmis olsun.
Forumda aratirsaniz yada internette bulabilirsiniz diye düşünüyorum forumda konusu geçmişti.
Metin bey; yokuş yukarı yada 100 km hızda devir yükseliyor ama hız artmıyorsa debriyaj balatası kaçırıyor ( kavrıyamıyor) demektir. Ancak sadece titreme ve vuruntu oluyorsa , kalibrasyonla düzelebilir. Fiyat için ben ankarada toyan da 1750 TL'ye debriyaj değiştirmiştim. Ancak orjinal olmazsa yani yetkili serviste olmazsa daha ucuza mal oluyor diyorlar. Orada da sık sık kalibrasyon sorunu ve kısa sürede debriaj balatasının bitmesi sorunundan bahsediyorlar.