Gönderen Konu: mmt şanzıman baskı balata sorunu  (Okunma sayısı 3850 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür etti
mmt şanzıman baskı balata sorunu
« : Ekim 26, 2014, 01:40:51 »
Arkadaşlar merhaba

Bugun 2007 84 bin mmt benzinli auris aracımı bakımları için tanıdık servise götürdüğümde vites geçişlerindeki vuruntuyu düzeltmek için kalibrasyon ayarı yaptıracaktim. Fakat balatanın bitmek üzere olduğunu kalibrasyon yapılırsa aracın belkide yürümeyeceğini söylediler. Bende bu riske girmek istemedim ve rutin bakımlarını yaptırdım. baskı balata debriyaj için 1600 lira fiyat söylediler. Nekadar süre daha binebilirim ve baskı balata tamamen bittiğinde mmt şanzuma zarar verip daha külfetli sonuçlar çıkarar mı ? şimdiden teşekkür ederim hayırlı günler .

Toyota Club Türkiye

mmt şanzıman baskı balata sorunu
« : Ekim 26, 2014, 01:40:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: mmt şanzıman baskı balata sorunu
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2014, 01:53:14 »
Metin bey,
Nerede yaşadığınızdan bahsetmediğinizden (eksik profil) pek yorum yapılamıyor.
Ben olsam kalibrasyon yaptırır şansımı denerdim.

Sonuçta baskı bitik ise yine sorun çıkacak, sorun varsada büyümeden (volant tarafını çizmeden) değişmesinde fayda var.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 26, 2014, 08:27:00 »
Metin bey,

Sonuçta baskı bitik ise yine sorun çıkacak, sorun varsada büyümeden (volant tarafını çizmeden) değişmesinde fayda var.

Metin bey ;

araçta kullanırken 100 km hızda iken gaza bastığınızda devir yükseliyor ama araba hızlanmıyor ise, yokuş kalkışta titreme yaşıyorsanız evet balatanızda sorun olabilir. Bu durumda değiştimeniz sisteme iyi gelecektir. Değiştirmezseniz daha biyik masraflarla karşılaşabilirsiniz. Ancak hangi ilde olduğunuzu ve aracı kullanırken yaşadığınız sorunları belirtirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2014, 12:04:04 »
Metin bey,

Teşekkürler ahmet bey

İstanbul anadolu yakasında yaşıyorum , arac öncelikle E modundayken kalkışta titreme yapıyordu. Suan manuel modda da titremeler başladı extradan viteş geçişinde sinir bozucu yığılmalar ve ciddi şekilde hissedilir vuruntularda arttı . Tanıdık servis 1600 tl fiyat verdi sizce bu fiyat nasıldır ? Teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Ekim 26, 2014, 12:08:25
Metin bey ;

araçta kullanırken 100 km hızda iken gaza bastığınızda devir yükseliyor ama araba hızlanmıyor ise, yokuş kalkışta titreme yaşıyorsanız evet balatanızda sorun olabilir. Bu durumda değiştimeniz sisteme iyi gelecektir. Değiştirmezseniz daha biyik masraflarla karşılaşabilirsiniz. Ancak hangi ilde olduğunuzu ve aracı kullanırken yaşadığınız sorunları belirtirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz.

Teşekkürler recep bey

100 km de hiç denemedim açıkcası ama arabanın ivmelenmesinde bi sorun yok maşallahı var fakat sadece yokuş değil düz yolda bile kalkış esnasında titreme yapıyor . Ufak araştırma ile bu halde devam edersem şanzumanın kitleneceğini ve 5-6 bin masraf çıkıcağını öğrendim.bir kaç yerden daha fiyat aldıktan sonra yetkili serviste yaptırıcam çünkü dışarıda yapılanlar pek sağlıklı olmuyormuş. Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2014, 12:21:06 »
2007ler garanti kapsaminda değişim olmuştu birara. Serviste aracinizin bu kapsama girip girmedigini öğrenin.  Gecmis olsun.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2014, 12:41:22 »
2007ler garanti kapsaminda değişim olmuştu birara. Serviste aracinizin bu kapsama girip girmedigini öğrenin.  Gecmis olsun.

Sinana bey merhaba

Aracın 2.sahibiyim daha önce serviste böyle bir değişim olmamış , bu hakkı şimdi kullanmam mumkunmudur ve daha önce bu işlemi yapmış birine rastladınız mı ? Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2014, 15:13:20 »
Forumda aratirsaniz yada internette bulabilirsiniz diye düşünüyorum forumda konusu geçmişti.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2014, 15:51:34 »
Metin bey;

yokuş yukarı yada 100 km hızda devir yükseliyor ama hız artmıyorsa debriyaj balatası kaçırıyor ( kavrıyamıyor) demektir. Ancak   sadece titreme ve vuruntu oluyorsa , kalibrasyonla düzelebilir. Fiyat için ben ankarada toyan da 1750 TL'ye debriyaj değiştirmiştim. Ancak orjinal olmazsa yani yetkili serviste olmazsa daha ucuza mal oluyor diyorlar. Orada da sık sık kalibrasyon sorunu ve kısa sürede debriaj balatasının bitmesi sorunundan bahsediyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2014, 17:20:43 »
Forumda aratirsaniz yada internette bulabilirsiniz diye düşünüyorum forumda konusu geçmişti.

Teşekkür ederim sinan bey  ama garanti kapsamına sokmak biraz uğraştırıcak gibi .

Mesaj Birleştirildi: Ekim 26, 2014, 17:23:31
Metin bey;

yokuş yukarı yada 100 km hızda devir yükseliyor ama hız artmıyorsa debriyaj balatası kaçırıyor ( kavrıyamıyor) demektir. Ancak   sadece titreme ve vuruntu oluyorsa , kalibrasyonla düzelebilir. Fiyat için ben ankarada toyan da 1750 TL'ye debriyaj değiştirmiştim. Ancak orjinal olmazsa yani yetkili serviste olmazsa daha ucuza mal oluyor diyorlar. Orada da sık sık kalibrasyon sorunu ve kısa sürede debriaj balatasının bitmesi sorunundan bahsediyorlar.

Teşekkürler recep bey

Devir konusunu denedim ve bahsettiğiniz sorum olduğunu gördüm , bu can sıkıcı bana baskı balata debriyaj için 1650 dediler ama şöyle bi durum var garanti kapsamında değişimde oluyormuş biraz o konuya irdeleyeceğim umarım istediğim sonuçları alırım .teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Kilometre: 46
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2014, 18:31:06 »
Dedikleri gibi eğer kalibrasyon yaparlarsa balatayı çok daha ani bitirecektir.Bağladıkları bilgisayar sayesinde baskı kalınlığını görebiliyorlar. Bende yarisde aynı durumu yaşadım.70.000 Km civarında ve baskıyı değiştirdim.Dedikleri gibi baskıdaki perçinleri yemeye başlamıştı.Bunun çözümü baskı değişimidir.Ama fiyat çok ucuk geldi Bana ben yaris mmt değiştirdim 800 TL civarı birşey tuttu özel serviste.Neredeyse iki katı yanlış hatırlamıyorsam çıkan orj. parça aısın dı takılan parçada aısın
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 02, 2014, 11:27:27 »
arkadaşlar merhaba

sorun çözüldü herkese teşekkürler toyota alj çekmeköyde yaptırdım araç 0 gibi oldu fiyatıda 1500 lira şanzıman yağı ile birlikte . Sonunda kafam rahatladı herkese tekrardan teşekkürler hayırlı forumlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 02, 2014, 17:42:26 »
Hayırlı olsun güle güle kullanın
2001 1.4 Terra Special