Gönderen Konu: Vites geçme sorunu  (Okunma sayısı 8248 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Vites geçme sorunu
« Yanıtla #20 : Ekim 25, 2014, 12:23:13 »
Oktay kardeş dediğimi yapmışsın eğer sorun çıkarmadı ise bu dediğimi 2-3 gün dene ki sorunun tam anlamı ile merkezden olduğu ortaya çıksın .Şimdi bizim araçlarda iki adet merkez bulunmakta birisi üst merkez debriyaj pedalına bağlı diğeri ise şanzıman  üzerinde şanzıman çatalına bağlı eğer alt merkez arızalı ise kenarında falan yağ akıtıyor oradan anlarsın veya sen debriyaja bastığında alt merkez görevini yapmaz baskıyı ayırmaz aracı vitese geçiremezsin .Üst merkez arızalı ise debriyaj pedalının oralardan hafif yağ gelir .yağında eksilmeler olur .Artık orasını da ustanız bulsun benim size yaptırdığım şey pompalama yani merkezden kaçırmalar varsa o pompalama esnasında sistemin içini doldurup debriyajın rahat ayırmasının yani boşluğunu almasını sağlıyorum .Zaten bu arızanın da sebebi merkezlerin yeterli basınçta çalışmaması kaçırma yapması
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 25, 2014, 12:23:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • *_ KuRaL_2 _*
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '07
  • 120 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 25, 2014, 12:30:18 »
bir kaç gün daha deneyeceğim bakalım keserse yapmayı ve dediğiniz yerlerden yağ kaçırması var ise ustama ona göre bilgisini veririm sizlerle de paylaşırım. en kötü tekrar yağını değiştiririm mobil sentetik 75/90 dediğiniz yağdan koyarız. teşekkürler bilgiler için

ek bilgi olarakta dün ustama götürdüm akşam motor kaputu açtık en önde 4malifot sanırım oranın en atına bi yere baktı sonra bir tur attık bence normal bı sıkıntısı yok ama yinede bi kaç gün dene olursa gel detaylı bakalım dedi bilgileri de söyleyeceğim

Çok çok teşekkür ederim herkese ilginiz ve alakanız için
Toyota Avensis  (2007)
110bg Gümüş Gri
Benzin + Lpg
Güzel Dostlar, Güzel İnsanlar Güzel Sohbetler; www.toyotaclubtr.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 26, 2014, 00:06:19 »
Ayni olay bende de var ne yaparsam yapayim olmuyor yag ozelligini kaybetti gibime geliyor degismesi lazim baski balatada bitiyor pedal ciddi sert o yuzden pek ustelemiyorum baski balata degisince yagda degisecek o zamana kadar sabrediyorum zaten sabah ilk 1 2 kmde yapiyor sonra yag isindigi icin aralara girebiliyor ve sikinti cikmiyor diye tahmin ediyorum.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • *_ KuRaL_2 _*
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '07
  • 120 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 26, 2014, 00:25:34 »
Evet aynen öyle sabah 1-2  sefer yapıyor ve gün içinde bir daha yok ben sabah 8 akşam 7 çalışan biriyim denedim sabah uyanıp ise gidiyorum park edip aksam 7ye kadar ellemiyorum aracı. Saat 7de işten çıkınca basiyorum marsa eve hiç bir sorun yok olmuyor birsey
Toyota Avensis  (2007)
110bg Gümüş Gri
Benzin + Lpg
Güzel Dostlar, Güzel İnsanlar Güzel Sohbetler; www.toyotaclubtr.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 26, 2014, 16:30:18 »
Simdi biraz araci kontrol ettim sanziman hidroligi tam max cizgisinde bu demek oluyor ki alt ust merkezler saglam kacak yokama dikkatimi ceken en onemli sorun hidroligin yapisi bozulmus gibi gelfi baya su gibi olmus sanirim sizin sorununuzda bu olabilir fren hidrolik kutusunun hemen yanindaona benzeyen bir kutu var sanziman hidroligi motor calismiyorken bakin bi kontrol edin kapak acikken debriyaja falan basmayin. Belki tespitlerim yanlistir ama gordugum o yonde benim
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 26, 2014, 16:43:29 »
 sorun yokk kemikli bir kaç toyota kullandımm aynı idi ama baskı balata ya bir baktırmak iyidir ileride daha büyük sorun olmsaınn