0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
öncelikle selamlar. 2004 model toyota avensis benzinli tüplü aracımın her çalıştırmam da rölanti yüksek çalışıyor. fakat arac belli sıcaklığa ulaşınca rölanti normale dönüyor. bu normalmi. sistem bu şekildemi ayarlı.
LPGnin alt devirlerinin yakıtı hatalı olabilir.Bu nedenlede hafızaya kaydedilen bilgiler soguk benzinde farklı çalışmasına neden olabilir.İlk çalıştırdıgınızda 1500 d/d ile başlayıp azalıyorsa sorun yok.Ama 1800d/d ve üstü ile başlayıp düşüyor ise sorun var.
Ahmet bey araç ilk çalıştırmada 1800 d/d çizgisiyle 2000 d/d çizgisi arasında çalışıyor. sonra düşüyor.
Büyük ihtimal ile alt devirler zengin karışım olabilir.
peki Ahmet bey bu sorun teşkil edermi, düzeltilemez mi yüksek devirde çalışması.
LPG ayarı ile düzeltilebilir.
Selam Ahmet bey. bu konuyu ustama anlattım normal dedi çalışması. geçen perşembe öğleden sonra aracıma ufak bir bakımla birlikte ustaya gaz kelebeğini söküp temizleyin dedim. bide ilk çalıştırmada ki yüksek rölantisini de ayarlayın dedim. sağ olsun usta hepsini halletti. şimdi ilk çalıştırmada rölanti devri (eskisi 1800/2000 devirdi) 1200 devirde başlıyor çalışmaya. sonra kendiliğinden 1600 devre kadar yükselip ısındıkça rölanti devri 1000 ve 800 arasına düşüyor. anlamadığım rölanti niye yükselip tekrar düşüyor bu konuda ki düşüncelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Oda LPG ayarı ile alakalı ama tam çözemedim.Çünkü rolanti ilk çalıştıgında 1400 ile başlayıp ısındıkça düşmeli.
ben cevap verebilirmiyim ? ilk çalıştırmada yağ kalın geliyor. motor yağlamayı tamamlayıp yağ basıncını alınca biraz rahatlıyor. bu yüzden önce düşük devirde çalışıp zorlanıyor. sonra yağlama tam başlayınca biraz devir yükseliyor. ısınınca zaten düşüyor.. havaların soğumaya başlamasıyla hissedilir derecede fark olabilir. bence budur.
teşekkür ederim anıl bey. dediğiniz gibiyse sorun yoktur o zaman.
toyota = sorun yok