0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kafam karıştı, ben aracı alırken 2 adet anahtar aldım. 3 tanemi olması gerekiyordu Avensis T27 kasalar için?
İki olması lazım hocam. Dün bayide baktim 2 anahtar var. Bu konuda en iyi bilgiyi Bekir bey verir. Yakin zamanda sıfır avensis aldı. Ama 2 eminim
Teşekkürler Bahadır hocam, 2 anahtar birde metal levha verdiler. Metal levhanın üstünde 5 haneli bir rakam var.
Bahadır hocam,Aracın sahibine ulaşma şansı hiç yokmu? Sorun bakalım galeriye aracı bırakırken yedek anahtarıda bırakmış mı? Eğer bıraktıysa sizin galericide biraz sıkıntı var, galericiye para falan teklif etseniz belki sonuç alabilirsiniz. Adam niyeti bozuk birisi ise zaten devamlı kafanızı kurcalar durur bu olay. Bu arada bu anahtarı klonlama işi bu kadar kolay ise piyasada yapılabiliyor ise bence çok saçma, ne malum aracın sahibinin yaptırdığı, belki kötü niyetli birisi yaptırıyor yedek anahtarı. Bu arada aynen dediğiniz gibi dediler, anahtar yenileneceği zaman bu kodu söylemek gerekiyormuş.
Yok hocam birakmamis. Adam Istanbul'da ben Adana'da. Aracı tatilde gelip galeriye devredip gidiyor. Ondan beridir ulaşamiyoruz. Artik umudu kestim
Siz konuştunuz mu peki o arkadaşla? yoksa galerici mi diyor bırakmadı diye? Eğer ki adam ile irtibata geçebilirseniz anahtarı İstanbulda bulunan bir yakınınız alabilir kendisinden. Adam Sıfır Avensis alacak birisi ise öyle hırsız hursuz bir tip değildir diye düşünüyorum.
Benzer bir dert benim başımda da var.1hafta önce 2011 Model Auris aldım. Sahibi 2 anahtar verdi 1'i alarm kumandalı diğeri düz.Arabayı kardeşimle ortak kullandığımızdan alarmı komuta edicek 2 ci bir anahtar yaptırmayı düşündüm. ( Anahtar sistemi akıllı giriş değil)Servis 750tl çekti.İnternet üzerinden bulduğum bir anahtarcı garanti yaparız 320 tl mal olur dedi. Fakat İstanbul Sarıyer'deki yerlerine araçla gitmem gerektiğindenbana masrafı 450tl bulacak.Oturduğum ilçedeki anahtarcı 280tl yapabileceğini belirtti. 2-3 saat kadar bilgisayarda çipi kopyalamaya çalıştı yapamadı.Müsayit bir zamanda gel göğüsten bağlanıp halledicez dedi. Araca zarar verebilir diye çekindiğimden gidip gitmemekte kararsızım.
Bahadır bey Çok düşük bir ihtimal olsada Toyota yetkili servisinden veya sigortacınızdan Aracın önceki sahibi hakkında bilgi edinmeyideneyebilirsiniz. Onlarda bütün bilgiler olsada vermeye yanaşmayacaklardır. Samimi tanıdığınız varsa şansınızı bir deneyiniz.
sorununuz çözüldü mü bilmiyorum ama: 6 ay önceavensis yedek anahtarı 350 ye yaptırdım.anahtarım olmasaydı nasıl olurdu kaça patlardı diye sorduğumda araç uzaklığına göre değişeceğini araç yakınsa 600-650 tl ye arabayı açıp anahtarı teslim edeceklerini söylediler.
Henüz çözülmedi malesef. Siz nerede hallettiniz hocam 650 tl'ye? 1-2 hafta daha bekleyip olmazsa yetkili servisten almayı düşünüyorum kasko aracılığıyla.
Bu yetkili servisi anlayamadım ben arkadaş. Kayıp olan yedek anahtar için ilk fiyat aldığımda 1250-1300 tl istediler. Pazarlık ettik, 1100-de bitirdik. Bugün aradilar, anahtarınız geldi dediler, gittim, '1057 tl tuttu ağabey' dedi eleman, elinde faturayla gelip. Hiç ses etmedim tabi. Velhasılkelam kasko 1000 tl'sini ödeyince cepten 44 tl çıktı. Benimde artık bir yedek anahtarım oldu Siz siz olun galeriden araba alırken yedek anahtarını teslim almadan araç almayın. 'Ağabey haftaya elinde' derselerde inanmayın. O haftaların sonu gelmiyor.