araç kesinlikle 301 ya da c-elysse. bu arada aracın hızını ve karşıdan gelen aracın hızını bilmediğimizden çok sağlıklı yorum yapamayız. büyük olasılıkla 80 km/sa ve üzeridir, frenleme zamanını da katmak lâzım. tam olarak kestirmek zor. en güzeli trafik kuralları dahilinde kendinize ve aracınıza güvenemeyeceğiniz her türlü hareketten kaçınmak.
Evet, araç Peugeot 301
Önemi yok, bu araç Toyota da olabilirdi, anlaşılan çok yüksek süratle kaza yapmış.
Ayrıca kazalarda hızın yanında neye hangi açıyla vurulduğuda önemlidir. Ahmet Güve çok güzel detaylandırmış.
http://www.yourdailymedia.com/post/badly-smashed-volvo/Bir defasında, E5'te bundan daha kötü hale gelmiş yeni Mercedes görmüştüm, "Mercedes güvenli araç üretmiyor mu?" demek gibi bir şey olur.
Arka koltuk dahil emniyet kemeri kullanmaya özen gösterelim.
Şöyle bir şey dinlemiştim;
Bir kazada ezilen bir aracın içinde emniyet kemeri ve hava yastığı ne işe yarar?
Emniyet kemeri, kontrolsüz savrulup bir yerlere çarpmanızı engeller ve bunu yaparken kendini kontrollü gevşeterek G kuvvetini sömürür hava yastığıda yumuşak çarpışma alanı yaratır. Sonuç olarak yaralansak dahi bilincimizi kaybetmeyiz. Bilinci açık insan, kaza sonrası kendini araç dışına çıkartabilir, diğerlerine yardım edebilir, en azından şok ve travma sonucu hayatını kaybetmez.