Gönderen Konu: Bu araç corolla mı?  (Okunma sayısı 1301 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '17
  • 15 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
Bu araç corolla mı?
« : Ekim 21, 2014, 09:46:47 »
Merhaba arkadaşlar,
Konuyu yanlış yere açtıysam öncelikle özür dilerim.
Dün Şereflikoçhisar'da  bir aracın karşı şeride geçerek gelen araca çarpması sonucu meydana gelen kazada 5 kişi hayatını kaybetti. Haberi okurken fotoğraf dikkatimi çekti. Kaza fotoğrafındaki aracı corollaya benzettim ve en dolu modelini alarak güvenli olduğunu düşündüğüm aurisimden de emin olmamaya başladım. Çünkü fotoğrafa baktığımda kaportayı bırakın motoru göremiyorum.
Geçtiğimiz bayramda bir akrabamız kaza yaptı. Işıktan yeni kalkan bir araca arkadan 90 km hızla çarptı. Önde 2 tane hava yastığı açıldı, sürücü ve yanındaki sıyrıklarla kurtulurken arkada oturan öne doğru gelerek hayatını kaybetti. Araba renault clio'ydu.
Bu iki olayı birleştirince arabada güvenliğin ne kadar üst seviyede olması gerektiğini tekrar anlıyorum. Bunun için ne mi yapılabilir, 8 hava yastığı standart hale getirilebilir.
Diğer aracım ya bir tank olacak ya da bir volvo

Toyota Club Türkiye

Bu araç corolla mı?
« : Ekim 21, 2014, 09:46:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu araç corolla mı?
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2014, 09:57:25 »
Tank da alsanız insanlar bu tankın içerisinde de zarar görebilirler. Burada kazanın niteliğini ve nasıl olduğunu bilmek gerekir. Volvo'nun insana verdiği değer ve sağlam araçları ise zaten dillere destan. Allah korusun her türlü kazadan.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 21, 2014, 09:59:51
Aracı da c elysee ya da 301 e benzettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2014, 10:10:41 »
Aynen c elysee ye benziyo daha  bu gec yarisi tartistik bazi kisiler firmalarin guvenli araba yapmak zorunda olmadigini söylediler bende zorunda oldugunu söyledim bu arabaninda tenekeden ibaret oldugunu söylemistim
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2014, 10:13:24 »
Öncelikle bu araç içindekileri çıkartmak için kesilmiş. Bu gözle bakmak lazım.

Digeride çarpışma testleri 64 Km/h hız ile yapılır.
Bu demektir ki iki araç kafa kafa çarpışır ise her ikiside 32 Km/h ile gidiyor ise kaza 64 Km/h ile olmuş ve test simüle edilmiştir.

Şunu aklınızdan geçirdiginizi tahmin ediyorum;
Neden 64 Km/h daha yüksek hızda dagılmayan araba yapılamaz mı?
Evet arabanın dagılmaması yapılabilir.
Ama belirtilen hızdan daha yüksek hızdaki kazalarda insanların iç organlarının ani duruşa dayanması mümkün degil.
Kısaca araba saglam kalırken yine insanlar ölecek.
O nedenle arabanın aniden durmaması için esnek bölgelerden faydalanarak durmanın ani olmaması istenir.
Bu nedenlede arabalar içlerindekini korumak için kendini feda ederler.

Ama bir yere kadar....
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2014, 10:38:06 »
araç kesinlikle 301 ya da c-elysse. bu arada aracın hızını ve karşıdan gelen aracın hızını bilmediğimizden çok sağlıklı yorum yapamayız. büyük olasılıkla 80 km/sa ve üzeridir, frenleme zamanını da katmak lâzım. tam olarak kestirmek zor. en güzeli trafik kuralları dahilinde kendinize ve aracınıza güvenemeyeceğiniz her türlü hareketten kaçınmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 21, 2014, 11:17:54 »
araç kesinlikle 301 ya da c-elysse. bu arada aracın hızını ve karşıdan gelen aracın hızını bilmediğimizden çok sağlıklı yorum yapamayız. büyük olasılıkla 80 km/sa ve üzeridir, frenleme zamanını da katmak lâzım. tam olarak kestirmek zor. en güzeli trafik kuralları dahilinde kendinize ve aracınıza güvenemeyeceğiniz her türlü hareketten kaçınmak.

Evet, araç Peugeot 301

Önemi yok, bu araç Toyota da olabilirdi, anlaşılan çok yüksek süratle kaza yapmış.

Ayrıca kazalarda hızın yanında neye hangi açıyla vurulduğuda önemlidir. Ahmet Güve çok güzel detaylandırmış.

http://www.yourdailymedia.com/post/badly-smashed-volvo/

Bir defasında, E5'te bundan daha kötü hale gelmiş yeni Mercedes görmüştüm, "Mercedes güvenli araç üretmiyor mu?" demek gibi bir şey olur.

Arka koltuk dahil emniyet kemeri kullanmaya özen gösterelim.

Şöyle bir şey dinlemiştim;

Bir kazada ezilen bir aracın içinde emniyet kemeri ve hava yastığı ne işe yarar?

Emniyet kemeri, kontrolsüz savrulup bir yerlere çarpmanızı engeller ve bunu yaparken kendini kontrollü gevşeterek G kuvvetini sömürür hava yastığıda yumuşak çarpışma alanı yaratır. Sonuç olarak yaralansak dahi bilincimizi kaybetmeyiz. Bilinci açık insan, kaza sonrası kendini araç dışına çıkartabilir, diğerlerine yardım edebilir, en azından şok ve travma sonucu hayatını kaybetmez.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)