0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2009 Aurisimi geçen sene 32500 TL aldım. (D4D Comfort) Aracım bu sene tahmini 35-36000 Tl arası yapıyormuş, servise gittiğimde2.EL tarafına sordum,onu bırakın zaten piyasaya da bakın az-çok ona yakın fiyatlarda olduğunu göreceksiniz..Benzinli corolla'm ile yılda yaptığım km aynı idi, Auris dizel ile de aynı. Bunu satarsam yine az kullanılmış ve temiz bir dizel bulmaya çalışırım..
Bu konu forumda daha önce de sorulmuş bazı yerlerde ama ben biraz farklı şekilde sormak isterim.. Okul ve ev mesafemiz ( eşim ve benim okulum ) gidiş geliş 80 km..haftada 400 km ayda da hafta sonları dahil 1800 km civarı yol yapıyor..yılda da 10 ay okul 18000km + yazın gezilecek yerler 20000 km yapacağız..Bu hesaplamaya göre acaba düşük hacimli 1.2 TSI Golf mesela veya 1.5 Skyactiv Mazda 3 tercih edilebir diye düşünüyoruz..Veya bütçeyi zorlayarak da olsa mutlaka dziel mi almak lazım, benzin bizi üzmesin diyoruz..Sizce hangisi mantıklı ?( Biliyorum sorularımdan sıkıldınız ama dişinizi sıkın az kaldı
Bende bir çok kişi gibi dizele karşıydım ve 6 aracımda benzinliydi fakat şimdiki aracım 1.6 dizel ve her konuda tüm ön yargı ve eleştirilerim son buldu diyebilirim 55 lt mazot ile 1200 km veya daha üstü km yapmak işten bile değil yeni seyahatten döndüm 200 tl mazotla 800 km yol yaptım ki Marmaris Turunç Datça yarımadası ve Marmaris Selimiye tarafları dağlık ve keskin virajlı bir yol araç sıfır 4 yetişkin full bagaj ve 56 kg bal ve sürekli sürat limitlerinin üstünde bir kullanım ile sanırım ilerleyen km de ve sakin kullanımda çok daha düşecektir. Aynı yolu eski aracım 1.6 benzinli Corolla ile neredeyse iki katı değerlerde almış olacaktım Torkundan dolayı 1.6 dizel rampalarda müthiş keyifli Corolla 1.6 benzinli 157 nm Yeti 1.6 Tdi 250 nm Corolla boş ağırlık 1370 kg Yeti boş ağırlık 1445 kg Mesaj Birleştirildi: Ekim 21, 2014, 17:35:02Teşekkürler yeni nesil DSG de sorun yok deniliyor. Dediğim gibi Yeti modelinde manuel şeçeneği yok bayilerde de yoktu ve gelmeyeceği söylendi DSG almak zorundasınız ve Volkwagen'e kıyasla Skoda'da otomatik düz vites seçenekleri arasında 4000 tl fark var. Şu an için aracımda bir sorun yok sanırım sorun yaşayanlar biraz da kullanıcı kaynaklı ve biraz da abartılı.
Geçen hafta sonu 400kmye yakın, 1.6lt dizel kullandım, daha doğrusu kullanmak zorunda kaldım, hiç keyif almadım, yüksüz rampalarda bile bayılıyor araç, dik yokuşlarda sürekli vites düşürmek gerekiyor, torku yetersiz, sanırım 2.0lt altı dizel motorlar performans konusunda yetersiz, ben benzinli kullanmaya devam edeceğim, sizede onu öneririm.
ne diyosun Alper ?
gerçekleri açığa vuruyorum. Kral çıplak !
etme kardeş 1.3 multijet ne oluyor ozaman
Gel kanka 2.0 dizel Bolu Dağı 5. vites devam
Zafer bey, son cumlelerinize kafam takildi. Tam otomatik bir aracta nasil kullanici kaynakli bir hata olabilir ki, yari otomatik olsa anlarim?Kullanicilar abartiyor demissiniz ama sorun yasayan orani az bile olsa vw nin kullanici kaynaklakli deyip para kapmaya calismasi ne kadar dogru?
hesap çok basitgolf 1.2 şehir içi 5.9 yani yani 20.000 km de 1180 litre kullanmış olacaksın bunun da parasal karşılığı 4.72 den 5569 lira yaparmazda 6.5 litre ise 1300 litre mazot yapar buda 4.22 den 5486 lira yaparyani dizelde her 20.000 km de 83 lira kar etmiş olacaksınaracın fiyatı ise golf 55.000 lira bu hesaplamaları katalog değerlerinden yola çıkarak yaptımmazda ise 60.600 lirayani aradaki 5600 liralık fark en azından bu yüzyılda kapanacak gibi durmuyor (ki bunda servis fiyat farklılıkları da katmadımbende hem dizel araç hem benzinli vardizeli iş amaçlı kullanıyoruz ki 60.000 lira verip ondan sonra yakıtından tasarruf beklemek bence yanlış,benzinlinin konforunu kesinlikle vermiyorkarar sizin buna ek olarak eskiden bu tsi olayı daha çıkmamışkene araçlara turbo takıldığı zamanlarda motor ömrü çok tüketiyor diyorlardı,şimdi bu işi fabrika çıkışa çevirdiler
1.3hızlıdır abi, ben 1.6yı söylüyorum, bide vag motorlular yürümüyor, albea, linea candır.toyotanın sportları fenadır ya , onlara söz yok, sadece d olsa tamamda, d-sport olunca , orda bir dururum ben. Bolu dağında 6 ister araba.
DSG tam otomatik mi? Ben yarı otomatik biliyordum. Volkswagen'in kullanıcı kaynaklı dediğini duymadım genelde tüm DSG problemleri garantiden hatta garanti bitmiş olsa bile iyi niyet garantisinden onarıldığını biliyorum. Aracımı aldığım bayide bu yönde garanti verdi ve üstüne ben aracımın garantisini de uzattım. Eğer kullanıcı kaynaklı değil ise ve Volkswagen para kapmaya çalışıyorsa tabi ki doğru değildir bu duruma diğer markalar nasıl yaklaşıyor ona da bakmak lazım. Tam otomatik şanzımanda olsa kullanım prosedürlerine uyulmaz dikkat ve özen gösterilmezse kullanıcı kaynaklı problem yaşanabilir. DSG daha nazik ve hassas bir sistem aracı yarım debriyaja düşürmemek gerekiyor ve park ederken şanzumana yük bindirmemek durunca frene tam ve kuvvetlice basmak vs vs vs bunlara dikkat edildikçe arıza riski de azalır diye düşünüyorum.Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2014, 22:20:24Alper kardeş sizin Scirocco'nun motor hacmi 1.4 TSI ama torku nedir? Kullandığım araç Skoda Yeti 1.6 TDI DSG 105 hp 250 nm boş ağırlığı 1445 kg ve rüzgar direnç katsayısı binek araçlara kıyasla fazla 5 yetişkin full bagaj ve dolu depo ile Marmaris gibi dağlık ve virajlı yollarda rampalarda inanın koltuğa yapıştırıyor aracım 2500 km de ve uzun soluklu rampalarda bile hiç bir bayılma görmedim çoğunlukla inanın 7 viteste tırmanıyor eski aracım 1.6 Corolla benzinli ile aralarında performans olarak neredeyse dağlar kadar fark var diyebilirim.
Sonu 5 hacı istesede veremiyoruz