0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sıkışık tirafikte dizelde 4.3 ten 4.5 e çıktığını gördük , benzinli olsaydı o ortalama nerelere çıkardı dur kalk trafikte. Bence dizel en iyi tercih olacak ki 20.000 km de bakım masraflarınıda düşünmek lazım
Fiyat, tüketim vs haklısınız ama benzinli arabanın tadı bir başka...
Zühtü Bey bir ara en az 1.5 ya da 1.6 kuvvetli bir dizele binin. Yokuş yukarı biraz sıkıştırın, uzun yola çıkın. Dizel kullanmak da çok keyiflidir.Mesaj Birleştirildi: Ekim 21, 2014, 13:45:03Özellikle de yeni nesil motor ve ses izolasyonu güzel yapılmış bir model sizin için güzel bir tecrübe olacaktır.
Muhakkak doğrudur... Zaten sadece Nisan'dan beri araba kullandığım için karşılaştırma yapacak kadar tecrübem yok. Sadece 20 dk'lık bir dizel tecrübem oldu. Kendi aracımla karşılaştırdığımda motor sesi ve aracın ivmelenmesi açısından Auris'i yeğ tuttum.Hele ani hızlanıp birden 6.000 devire çıktığımda Auris'in ralli motoru gibi bağırması çok hoşuma gidiyor. Tabi bu arada motoru yiyoruz ama o başka konu...
Motora hiç bir şey olmaz merak etmeyin. Aracınızın gücünü ve özelliklerini iyi bilmeniz açısından müsait alanlarda aracınızı sınayın. Tıpki kişinin atını eğittiği, onunla idman yaptığı gibi aracınız ile idman yapın.
Uzun yola çıkmadan önce arabayı çok nazik kullanıyordum. Fakat 1800 gidiş, 1800 geliş toplam 3600 km yaptım. Giderken yine sakin kullandım ama dönüşte yol bitmeyecekmiş gibi gelmeye başladı ve ben de dayanamayıp kendimi koyverdim. Artık Allah ne verdiyse...Toyota motoruna çok güvendiğim için arayı kimi zaman çok yüksek devirde, sport modda kullandım. Tabi aklımdaki soru da "Acaba motora bir şey olur mu?" idi. Ama bana mısın demedi. Belki bana öyle gelmiştir ama şimdi motorda bir rahatlama, daha çabuk ivmelenme sezinliyorum (yalnız motor sesinde artış var)...
Sıkışık trafikte dizelde 4.3 ten 4.5 e çıktığını gördük , benzinli olsaydı o ortalama nerelere çıkardı dur kalk trafikte. Bence dizel en iyi tercih olacak ki 20.000 km de bakım masraflarınıda düşünmek lazım
İstanbul' da Büyükderece caddesi-Birinci köprü-Altunizade arasındaki trafikte Dizel MMT Corolla 7-7,5 litreleri zorluyor.Sizin 4,3-4,5 luk gördüğünüzü söylediğiniz değerler masum kalıyor bu realitenin yanında
Ben Auris dizel düz vites ile, ist şehiriçi trafikte 6 lt'nin altını zor görüyorum.6 km yolu 45 dk'da gidersek ortaya böyle bir tablo çıkıyor..4-4,5 lt çok zor olabiliyor
düzelttiklerini bende okuyorum , umarım dsg ile alanların hiç birisi sorun yaşamaz dsg nin tadını çıkartırsınız...