Gönderen Konu: Yılda 20000 İçin Benzin mi Dizel mi?  (Okunma sayısı 10520 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Yılda 20000 İçin Benzin mi Dizel mi?
« Yanıtla #20 : Ekim 21, 2014, 11:12:40 »
Sıkışık tirafikte dizelde 4.3 ten 4.5 e çıktığını gördük , benzinli olsaydı o ortalama nerelere çıkardı dur kalk trafikte. Bence dizel en iyi tercih olacak ki 20.000 km de bakım masraflarınıda düşünmek lazım
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 21, 2014, 11:12:40 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 21, 2014, 11:32:15 »
2005 Benzinli Corolla'mı satarken bir daha benzinli araba almamak için sattım. İst içi ort yakıt tüketimi 7,5-8lt idi,spor kullanım hariç.Bazen de  artabiliyordu.
Sonra gittim 2009 dizel auris aldım, yılda ortalama 15000km civarı yol yaparım, yazın daha çok gezerim doğal olarak..
Ben Aurisimi alırken benzinli aynı model auris ile arada 1500-2000 tl fark ya var ya yoktu. Ne olursa olsun dizel alacaktım ve aldım da.
1,5 senede 18000 km yol yapmışım bu arada :)     
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 21, 2014, 11:43:56 »
Bahadır abiiiiiiii :lol: 

Tüm samimiyetimle söylüyorum sizin araba almanız çok zor abi araştır devam :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 21, 2014, 12:52:28 »
Hakikaten zor valla :-) neyse. Enazından dizel almam gerekriğinw karar verdim şimdi paraya göre marka ve model belirleme işi kaldı..şu evimi bi satayım da..paraya göre düşünmek lazım.
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 62500
  • Model Yılı: '13
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 21, 2014, 13:06:28 »
Sıkışık tirafikte dizelde 4.3 ten 4.5 e çıktığını gördük , benzinli olsaydı o ortalama nerelere çıkardı dur kalk trafikte. Bence dizel en iyi tercih olacak ki 20.000 km de bakım masraflarınıda düşünmek lazım

İstanbul' da Büyükderece caddesi-Birinci köprü-Altunizade arasındaki trafikte Dizel MMT Corolla 7-7,5 litreleri zorluyor.
Sizin 4,3-4,5 luk gördüğünüzü söylediğiniz değerler masum kalıyor bu realitenin yanında :)

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ekim 21, 2014, 13:09:10 »
Ben Auris dizel düz vites ile, ist şehiriçi trafikte 6 lt'nin altını zor görüyorum.6 km yolu 45 dk'da gidersek ortaya böyle bir tablo çıkıyor..
4-4,5 lt çok zor olabiliyor  :(:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 21, 2014, 13:22:11 »
Fiyat, tüketim vs haklısınız ama benzinli arabanın tadı bir başka...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 21, 2014, 13:42:41 »
Fiyat, tüketim vs haklısınız ama benzinli arabanın tadı bir başka...

Zühtü Bey bir ara en az 1.5 ya da 1.6 kuvvetli bir dizele binin. Yokuş yukarı biraz sıkıştırın, uzun yola çıkın. Dizel kullanmak da çok keyiflidir.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 21, 2014, 13:45:03
Özellikle de yeni nesil motor ve ses izolasyonu güzel yapılmış bir model sizin için güzel bir tecrübe olacaktır.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ekim 21, 2014, 13:46:06 »
1,6 Jetta TDI 105HP kullanmıştım ist şehir içi. Benim D4D'den sonra çok fena geldi. 1,6'nın tadı bambaşka

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ekim 21, 2014, 13:59:21 »
Zühtü Bey bir ara en az 1.5 ya da 1.6 kuvvetli bir dizele binin. Yokuş yukarı biraz sıkıştırın, uzun yola çıkın. Dizel kullanmak da çok keyiflidir.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 21, 2014, 13:45:03
Özellikle de yeni nesil motor ve ses izolasyonu güzel yapılmış bir model sizin için güzel bir tecrübe olacaktır.

Muhakkak doğrudur... Zaten sadece Nisan'dan beri araba kullandığım için karşılaştırma yapacak kadar tecrübem yok. Sadece 20 dk'lık bir dizel tecrübem oldu. Kendi aracımla karşılaştırdığımda motor sesi ve aracın ivmelenmesi açısından Auris'i yeğ tuttum.

Hele ani hızlanıp birden 6.000 devire çıktığımda Auris'in ralli motoru gibi bağırması çok hoşuma gidiyor. Tabi bu arada motoru yiyoruz ama o başka konu...
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ekim 21, 2014, 14:31:48 »
Muhakkak doğrudur... Zaten sadece Nisan'dan beri araba kullandığım için karşılaştırma yapacak kadar tecrübem yok. Sadece 20 dk'lık bir dizel tecrübem oldu. Kendi aracımla karşılaştırdığımda motor sesi ve aracın ivmelenmesi açısından Auris'i yeğ tuttum.

Hele ani hızlanıp birden 6.000 devire çıktığımda Auris'in ralli motoru gibi bağırması çok hoşuma gidiyor. Tabi bu arada motoru yiyoruz ama o başka konu...

Motora hiç bir şey olmaz merak etmeyin. Aracınızın gücünü ve özelliklerini iyi bilmeniz açısından müsait alanlarda aracınızı sınayın. Tıpki kişinin atını eğittiği, onunla idman yaptığı gibi aracınız ile idman yapın. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ekim 21, 2014, 14:38:35 »
Motora hiç bir şey olmaz merak etmeyin. Aracınızın gücünü ve özelliklerini iyi bilmeniz açısından müsait alanlarda aracınızı sınayın. Tıpki kişinin atını eğittiği, onunla idman yaptığı gibi aracınız ile idman yapın.

Uzun yola çıkmadan önce arabayı çok nazik kullanıyordum. Fakat 1800 gidiş, 1800 geliş toplam 3600 km yaptım. Giderken yine sakin kullandım ama dönüşte yol bitmeyecekmiş gibi gelmeye başladı ve ben de dayanamayıp kendimi koyverdim. Artık Allah ne verdiyse...

Toyota motoruna çok güvendiğim için arayı kimi zaman çok yüksek devirde, sport modda kullandım. Tabi aklımdaki soru da "Acaba motora bir şey olur mu?" idi. Ama bana mısın demedi. Belki bana öyle gelmiştir ama şimdi motorda bir rahatlama, daha çabuk ivmelenme sezinliyorum (yalnız motor sesinde artış var)...
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ekim 21, 2014, 14:53:12 »
Uzun yola çıkmadan önce arabayı çok nazik kullanıyordum. Fakat 1800 gidiş, 1800 geliş toplam 3600 km yaptım. Giderken yine sakin kullandım ama dönüşte yol bitmeyecekmiş gibi gelmeye başladı ve ben de dayanamayıp kendimi koyverdim. Artık Allah ne verdiyse...

Toyota motoruna çok güvendiğim için arayı kimi zaman çok yüksek devirde, sport modda kullandım. Tabi aklımdaki soru da "Acaba motora bir şey olur mu?" idi. Ama bana mısın demedi. Belki bana öyle gelmiştir ama şimdi motorda bir rahatlama, daha çabuk ivmelenme sezinliyorum (yalnız motor sesinde artış var)...

Merak etmeyin, hiç bir şey olmaz tabi güvenli ortamlarda. Önemli olan nasıl ki bir insanın koşu yapmadan önce eklem ve kas hasarlarını önlemek ve kalp atışlarını spora hazırlamak için ısınması çok önemli olduğu gibi araçları da ilk etapda sakin ve nazik kullanarak koşuya hazırladıktan sonra yola çıkmalıdır.

Örneğin Kayseri bu aralar sabahları epey soğuk olmakta. Buna mukabil aracı çalıştırmama müteakip biraz beklerim yağ akışkanlığı artar ve ardından birinci viteste aracı serbest bırakırım ve o ayarda bir müddet giderim. Bir üst vitese çıkacağım zaman ikibin devirin üzerine çıkmadan iki ve üçüncü viteslere geçiş yaparım. Deviri araç iyice ısındıktan sonra yükseltirim. En nihayetinde motor bir metal ve alaşım yığını. Eksi derecelerden birden bire muazzam ısılara yükselmekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 21, 2014, 16:06:33 »
Sıkışık trafikte dizelde 4.3 ten 4.5 e çıktığını gördük , benzinli olsaydı o ortalama nerelere çıkardı dur kalk trafikte. Bence dizel en iyi tercih olacak ki 20.000 km de bakım masraflarınıda düşünmek lazım
İstanbul' da Büyükderece caddesi-Birinci köprü-Altunizade arasındaki trafikte Dizel MMT Corolla 7-7,5 litreleri zorluyor.
Sizin 4,3-4,5 luk gördüğünüzü söylediğiniz değerler masum kalıyor bu realitenin yanında :)

Ben Auris dizel düz vites ile, ist şehiriçi trafikte 6 lt'nin altını zor görüyorum.6 km yolu 45 dk'da gidersek ortaya böyle bir tablo çıkıyor..
4-4,5 lt çok zor olabiliyor  :(:(

O yolda sadece sıkışıklık vardı, trafik yoktu bence. :) Bursa'nın merkez trafiği kötü idi, daha da kötü olmuş maalesef. 
 4.3 'den 4,5'e çıktı, sonra yol açılınca 4.4'e düştü sakin kullanımla. Sürekli sakin kullanımda zaten çok daha aşağıları olabiliyor. Diğer yandan sürekli sıkışıklıkta da tüketim ortalaması sonsuza doğru gider araç ne olursa olsun. Yani değerleri kıstas olarak almasın kimse, şartlar vs homojen değil sonuçta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 21, 2014, 16:12:09 »
yıllık 20.000 km benzinli araç alımında çok yüksek bir limit, neden dizel değil?

uzun süredir benzinli kullanıyorum, diğer araçlarda benzinliydi zaten,para çıkışmadığından dizel alamadım, benzinli aldık fakir aracı işte :)

araç alırken 2-3 yıllık planlar dahilde tercih değişebilir,

benzinli araç ş.dışında çok iyi, üzmez...  fakat belirli sabit hızda gitmek gerekiyor, bunda problem yok,

yüksek hızlarda seyir yapılması durumunda benzin göstergesinin altında "sünger" işareti çıkıyor, deli gibi içiyor maalesef...

aracı yılın %93 ü istanbul ş.içi trafikde kullanıyorum 8 km lik güzergahımda 3. vites atamıyorum, bazen fantazi olsun diye atıyorum...

maalesef ki çok yakıyor...

etrafımda herkes dizele geçti,

bazen onlar 100 tl lik yakıtla 400-500 kmlerden bahsedince bi tuhaf oluyor insan,

sadece onları dinliyorum, benzinli araç kullanan bi fasülye ben kaldım sanırım :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 21, 2014, 17:28:44 »
Bende bir çok kişi gibi dizele karşıydım ve 6 aracımda benzinliydi fakat şimdiki aracım 1.6 dizel ve her konuda tüm ön yargı ve eleştirilerim son buldu diyebilirim 55 lt mazot ile 1200 km veya daha üstü km yapmak işten bile değil yeni seyahatten döndüm 200 tl mazotla 800 km yol yaptım ki Marmaris Turunç Datça yarımadası ve Marmaris Selimiye tarafları dağlık ve keskin virajlı bir yol araç sıfır 4 yetişkin full bagaj ve 56 kg bal ve sürekli sürat limitlerinin üstünde bir kullanım ile sanırım ilerleyen km de ve sakin kullanımda çok daha düşecektir. Aynı yolu eski aracım 1.6 benzinli Corolla ile neredeyse iki katı değerlerde almış olacaktım Torkundan dolayı 1.6 dizel rampalarda müthiş keyifli Corolla 1.6 benzinli 157 nm Yeti 1.6 Tdi 250 nm Corolla boş ağırlık 1370 kg Yeti boş ağırlık 1445 kg

Mesaj Birleştirildi: Ekim 21, 2014, 17:35:02
düzelttiklerini bende okuyorum , umarım dsg ile alanların hiç birisi sorun yaşamaz dsg nin tadını çıkartırsınız...

Teşekkürler yeni nesil DSG de sorun yok deniliyor. Dediğim gibi Yeti modelinde manuel şeçeneği yok bayilerde de yoktu ve gelmeyeceği söylendi DSG almak zorundasınız ve Volkwagen'e kıyasla Skoda'da otomatik düz vites seçenekleri arasında 4000 tl fark var. Şu an için aracımda bir sorun yok sanırım sorun yaşayanlar biraz da kullanıcı kaynaklı ve biraz da abartılı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 21, 2014, 17:37:32 »
Bir araştırma yapmışlardı önceden. Sanırım Ford Focus ya da Fiesta ile ilgili.  Benzinli ile Dizel araç arasında yaklaşık 8.000 TL'lik bir fark vardı.  Yıllık 20.000 km'lik yol ile 3 yılda aradaki bu farkı kapatabiliyorsun diye bir yaklaşım söz konusuydu.

Bende sıfır aracımı alırken bu hususa ve yapacağım tahmini km'ye bakarak araç satın aldım. Özellikle de dizel araç almamam konusunda bana ciddi anlamda müdahale ettiler ama ben dizel bir araç aldım.

2013 Aralık ayında aracımı alırken benzinli ile dizel arasında yaklaşık 4.000 TL'lik bir fark vardı. Şuan aracım 18.000 km'de. Yılını doldurmasına sadece bir buçuk ay kaldı. 20.000'e tamamlarım ben :)

50 lt mazot ile ortalama 1000 km yol yapıyorum.  Sonuç olarak çok memnunum.

Size de tavsiyem önce alacağınız aracın benzinli ile dizel arasındaki fiyat farkına bakınız. Sonra ne kadar km yapacağınızı dikkate alın. İlaveten benzinli alıp direk tüp taktıracağım diyorsanız hiç uğraşmayın direk dizel alın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 21, 2014, 18:54:05 »
Lpg ile işim olmaz artık..o yüzden dizelde karar kıldık..cevap yazam herkese çok teşekkür ederim :-)
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 22, 2014, 01:15:19 »
Dızelı alırken pahalı alınıyorda satarksn benzınlı den ucuzmu satılıyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 22, 2014, 13:15:20 »
Dun konuyu gorup biraz hesaplama yaptim. Aradaki fiyat farkini 7000 tl olsrak aldim benzini 5 tl uzerinden dizeli 4.5 tl uzerinden ve benzinliyi 1 depo ile 800 km dizeli 1000 km olarak hesaplayinca 4 sene icinde amorti edip yeni kâra gecilmeye baslaniyor. 4 senede 80.000 km yol yapar dizelin max 100.000 110.000 kullanilip elden cikartilmasi gerek mutlaka bi turbo uflemesi virti zirti cikabiliyor olmayabilir lafim sozum yok ama benzinli arac daha mantikli olur amorti edene kadar hala ekside olacaksiniz birde benzinin tadi bambaska  bana kalirsa kesinlikle benzinli.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)