0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Murat bey, bu yetkilendirmeyi neden IP'lere vermeyi planlıyorsunuz? Yetkilendirmeyi MAC adresleri üzerinden yapsanız olmaz mı?
Valla ben basliga gore anladigimi soyliyim tamamen okumadim bizim evde kablolu internet vardi modem falan yoktu yani binanin altinda modem vardi butun dairelere dagiliyodu ortak kullaniyoduk ucuzda oluyodu hizida idare ederdi neyse bu internet asagidan geldigi icin millet bu interneti sadece kablo ile kullaniyodu bazilari modem takup wifi yapmaya calisti sonra sistem calismaz hale gelince iptal oldu modemin arkasindan bir portan kablo cekin routor sanirim boyle yaziliyo baglayim cihazi kablolu netiniz artik wifi olur veya modemi wifili modem alin aradiginiz cevaplar bunlar ise
ap modem aldım wifiye çevirdim fakat iplerin internet hızını kısıtladım http://www.aliexpress.com/item/Tenda-Wireless-N-router-home-networking-WIFI-repeater-Access-Point-300Mbps-4-Ports-802-11-g/1408950472.htmlBu modemi aldım. 2 aydır kullanıyorum
Biz AP falan almadık direk eski wifi Airties Modemi kullandık İlkecim.Bu lan portlardan birine interneti olan bir ağ kablosunu bağlayınca direk Wifi kullanılabiliyor, ama IP olayımız var bizim
Anladim abi. Benim modemde internet hizi kisitlamasi yapiliyor. Senin istedigin ozellik yok aceb nasil yapilir
Çok anladığım bir şey değil İlkecim, belkide çözümler söyleniyor ama ben tam olarak anlatamıyorum. Senin kullanıdğın aleti falan kullanmadığım için belkide.Aslında ben bir nevi Modem kullanacağım, nasıl ki ADSL kablosunu yani telefon kablosunu takınca Telekomdan aldığımız internetin IP si atıyorum 75.13.233.32 oluyorda içerde kullananların yani modemden bağlananların IP sis 192.168.1.2 gibi oluyor ya onun gibi birşey. Tek fark Telefon kablosu bağlanmayacak normal ethernet kablosu takılacak ve IP leri yukarda yazdığım gibi farklı olacak sistemin IP sini devam ettirmeyecek,İP leri bu alet dağıtacak.Senin kullandığın bu alette sen bu çıkışların IP adreslerini kendin atıyabiliyormusun? Mesela WAN diye gelen kabloyu PC ye taktın PC de baktın IP numaran atıyorum 192.168.1.5 sen bu alete WAN kablosunu takınca dışarı çıkan wifi ve LAN kablolu çıkışların IP numaralarını kendin verebiliyormusun mesela 10.2.3.xxx numaraları kullansın diye biliyormusun?