Gönderen Konu: Kablolu LAN interneti WLAN a çevirme  (Okunma sayısı 4375 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Kablolu LAN interneti WLAN a çevirme
« : Ekim 20, 2014, 21:38:15 »
Başlık belki tam olmadı ama sorun şu arkadaşlar, bilgisi olan mutlaka vardır. Anlatacak olanlarında SAF DUMMY olan birisine anlatıyormuş gibi anlatmasını isityorum. :saygi:

Sorun şu, iş yerinde kablolu şekilde gelen ağı wifi olarak tabletlere dağıtmak ama dağıtırken belli bir kurala uygun olması gerekiyor malesef. Şu ana kadar yapabildiklerim ,

Elimde eskiden kalma Airties RT-211 modem vardı, bunun arkasındaki 4 adet LAN portundan birisine bilgisayara bağlanan ethernet kablosunu bağladık, DHCP sunucusunu kapadık ve WİFİ yayınını aldık. Herşey buraya kadar düzgün yani eski bir modemi kullanarak kablolu ağı kablosuza çevirdik ama şöyle bir durumumuz var.

Öncelikle yukarıdaki yönteme göre ne oldu , ve bizim istediğimiz ne idi.

İş yerinde sistemin dağıttığı IP numaraları atıyorum 10.20.9.xxxx şeklinde, şu anda tüm masa üstü bilgisayarlar bu şekilde IP numaralarını alıyorlar biz yukardaki yöntemle WIFI dağıtımı yaptığımızda her bağlanan tablet 10.20.9.xxx şeklinde IPlerini aldılar ve internete bağlanabildiler. İş yerinde belli IP lere yani istenen IP ye bazı yetkiler verilebiliyor, mesela 10.20.9.3 nolu ıp ile bağlanan cihaz Youtube , facebook açabilsin veya giremesin şeklinde kurallar konuluyor.

Bizim istediğimizde bir tek IP ye bu kurallar verilsin ve bu IP deki kurallar wifi ile dağıtılabilsin. Yukarıdaki yöntemde farklı farklı IPler sistemden geldiği için bu yöntemi çalıştıramadık.

Şöyle birşey düşündüm, Atıyorum modem 10.20.9. 2 IP si olacak ve ona gelen interneti atıyorum 192.168.1.2 ve devam eden şekilde dağıtacak...

Bu tip bir işlemi yapabilmek için nasıl bir cihaz gerekmekte.?

Aklıma PC de bir yöntem geldi ama denemedim olabilir denirse eğer wifi usb adaptörü alıp deniyeceğim, artı birde connnectify programı gerekecek muhtemelen ama sizlerde tecrübeli ve bilgili olan arkadaşların yardımını istiyorum . Teşekkürler  :saygi:
THE END

Toyota Club Türkiye

Kablolu LAN interneti WLAN a çevirme
« : Ekim 20, 2014, 21:38:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Ynt: Kablolu LAN interneti WLAN a çevirme
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2014, 22:33:58 »
Murat bey, bu yetkilendirmeyi neden IP'lere vermeyi planlıyorsunuz? Yetkilendirmeyi MAC adresleri üzerinden yapsanız olmaz mı?
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2014, 22:39:03 »
Valla ben basliga gore anladigimi soyliyim tamamen okumadim bizim evde kablolu internet vardi  modem falan yoktu yani binanin altinda modem vardi butun dairelere dagiliyodu ortak kullaniyoduk ucuzda oluyodu hizida idare ederdi neyse bu internet asagidan geldigi icin millet bu interneti sadece kablo ile kullaniyodu bazilari modem takup wifi yapmaya calisti sonra sistem calismaz hale gelince iptal oldu modemin arkasindan bir portan kablo cekin routor sanirim boyle yaziliyo baglayim cihazi kablolu netiniz artik wifi olur veya    modemi wifili modem alin  aradiginiz cevaplar bunlar ise
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2014, 22:50:38 »
Murat bey, bu yetkilendirmeyi neden IP'lere vermeyi planlıyorsunuz? Yetkilendirmeyi MAC adresleri üzerinden yapsanız olmaz mı?

Hocam çok anlamam ama anladığım kadarı ile, sebebi bilgi işlem ile her cihaz bağlantısında yüz göz olmamak için.  :tamam: Ama diyorsanız ki yok olmaz her cihaz wifi dan bağlandığında siz Airties modem üzerinden kendiniz yapabilirsiniz neden olmasın :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Ekim 20, 2014, 22:52:13
Valla ben basliga gore anladigimi soyliyim tamamen okumadim bizim evde kablolu internet vardi  modem falan yoktu yani binanin altinda modem vardi butun dairelere dagiliyodu ortak kullaniyoduk ucuzda oluyodu hizida idare ederdi neyse bu internet asagidan geldigi icin millet bu interneti sadece kablo ile kullaniyodu bazilari modem takup wifi yapmaya calisti sonra sistem calismaz hale gelince iptal oldu modemin arkasindan bir portan kablo cekin routor sanirim boyle yaziliyo baglayim cihazi kablolu netiniz artik wifi olur veya    modemi wifili modem alin  aradiginiz cevaplar bunlar ise
Teşekkürler Okan ama istediğimiz bu değil, wifi dağıtmada sıkıntımız yok sıkıntı IP içsel dağıtımda  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2014, 22:57:20 »
ap modem aldım wifiye çevirdim fakat iplerin internet hızını kısıtladım :) :)

http://www.aliexpress.com/item/Tenda-Wireless-N-router-home-networking-WIFI-repeater-Access-Point-300Mbps-4-Ports-802-11-g/1408950472.html

Bu modemi aldım. 2 aydır kullanıyorum :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2014, 23:28:27 »
ap modem aldım wifiye çevirdim fakat iplerin internet hızını kısıtladım :) :)

http://www.aliexpress.com/item/Tenda-Wireless-N-router-home-networking-WIFI-repeater-Access-Point-300Mbps-4-Ports-802-11-g/1408950472.html

Bu modemi aldım. 2 aydır kullanıyorum :)

Biz AP falan almadık direk eski wifi Airties Modemi kullandık İlkecim.

Bu lan portlardan birine interneti olan bir ağ kablosunu bağlayınca direk Wifi kullanılabiliyor, ama IP olayımız var bizim :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2014, 23:55:18 »
Biz AP falan almadık direk eski wifi Airties Modemi kullandık İlkecim.

Bu lan portlardan birine interneti olan bir ağ kablosunu bağlayınca direk Wifi kullanılabiliyor, ama IP olayımız var bizim :tamam:
Anladim abi. Benim modemde internet hizi kisitlamasi yapiliyor. Senin istedigin ozellik yok aceb nasil yapilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ekim 21, 2014, 00:02:32 »
Anladim abi. Benim modemde internet hizi kisitlamasi yapiliyor. Senin istedigin ozellik yok aceb nasil yapilir :)

Çok anladığım bir şey değil İlkecim, belkide çözümler söyleniyor ama ben tam olarak anlatamıyorum. Senin kullanıdğın aleti falan kullanmadığım için belkide.

Aslında ben bir nevi Modem kullanacağım, nasıl ki ADSL kablosunu yani telefon kablosunu takınca Telekomdan aldığımız internetin IP si atıyorum 75.13.233.32 oluyorda içerde kullananların yani modemden bağlananların IP sis 192.168.1.2 gibi oluyor ya onun gibi birşey. Tek fark Telefon kablosu bağlanmayacak normal ethernet kablosu takılacak ve IP leri yukarda yazdığım gibi farklı olacak sistemin IP sini devam ettirmeyecek,İP leri bu alet dağıtacak.

Senin kullandığın bu alette sen bu çıkışların IP adreslerini kendin atıyabiliyormusun? Mesela WAN diye gelen kabloyu PC ye taktın PC de baktın IP numaran atıyorum 192.168.1.5 sen bu alete WAN kablosunu takınca dışarı çıkan wifi ve LAN kablolu çıkışların IP numaralarını kendin verebiliyormusun mesela 10.2.3.xxx numaraları kullansın diye biliyormusun?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 21, 2014, 06:53:55 »
Çok anladığım bir şey değil İlkecim, belkide çözümler söyleniyor ama ben tam olarak anlatamıyorum. Senin kullanıdğın aleti falan kullanmadığım için belkide.

Aslında ben bir nevi Modem kullanacağım, nasıl ki ADSL kablosunu yani telefon kablosunu takınca Telekomdan aldığımız internetin IP si atıyorum 75.13.233.32 oluyorda içerde kullananların yani modemden bağlananların IP sis 192.168.1.2 gibi oluyor ya onun gibi birşey. Tek fark Telefon kablosu bağlanmayacak normal ethernet kablosu takılacak ve IP leri yukarda yazdığım gibi farklı olacak sistemin IP sini devam ettirmeyecek,İP leri bu alet dağıtacak.

Senin kullandığın bu alette sen bu çıkışların IP adreslerini kendin atıyabiliyormusun? Mesela WAN diye gelen kabloyu PC ye taktın PC de baktın IP numaran atıyorum 192.168.1.5 sen bu alete WAN kablosunu takınca dışarı çıkan wifi ve LAN kablolu çıkışların IP numaralarını kendin verebiliyormusun mesela 10.2.3.xxx numaraları kullansın diye biliyormusun?
Onu diyemiyorum ama şöyle anladım modem her baglanan cihaza bir ip veriyor. Bu ipleri modemin arayuzunden gorebiliyorum. Mesela komsuma wireless sifresini verdim onun ipsini gordum en son baglanan ip oldugunu tespit ettim. Download hizini 10kbyte saniyeye dusurdum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 21, 2014, 09:46:34 »
Murat Bey
Arties Modem da NAT özelliği var mı? normalde bahsettiğiniz şekilde olması için modem üzerinden DHCP aktif edip farklı subnetten ip dağıtıp bu ip leri modem LAN ip si ile hide NAT yapılır tüm ip ler tek bir ip arkasından gelir, ortamda 2 DHCP olması sorun çıkarabilir konfigürasyonun iyi yapılması lazım.

veya bunlarla uğraşmayıp belirli bir aralıkta (1-50 arası) PC ip lerini mevcut DHCP üzerinden rezerve edersiniz böylelikle wifi den bağlananlar 51-254 arası ip alacaktır 51-254 arasına tek bir kural yazabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ekim 21, 2014, 11:38:52 »
NAT özelliği  var Murat hocam, nasıl yapılır bilmiyorum.

Evet dediğiniz gibi zaten biz modemdeki DHCP yi iptal ediyoruz. Sistem kendisi IP veriyor
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ekim 23, 2014, 21:54:37 »
Bu olayı şimdilik laptop ve Connectify programı ile çözdük ama modem ile çözsek iyi olacaktı :) Modem harici başka bir aparat varsa bu iş için her türlü bilgiye açığım . Teşekkürler herkesin ilgi ve alakasına :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 06, 2014, 10:24:44 »
Bendeki Air 5440 model modemde 4 tane  farklı wireless ağ tanımlaması yapabiliyorsunuz. Ve hepsine farklı isim ve şifre koymanız  mümkün. Ama hiç denemedim acaba her wifi ağa kendine has ip tanımlaması yapabiliyormuyuz. İsterseniz bunu Airties müşteri hizmetlerine sorarak öğrenebilir (çünkü oldukça ilgililer) yada böyle bir modem temin etme şansınız varsa deneyebilirsiniz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -