Gönderen Konu: TOYOTA COROLLA YAĞ LAMBASI SORUNU  (Okunma sayısı 4142 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • rmz_akcay@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '00
  • 7 kere teşekkür etti
TOYOTA COROLLA YAĞ LAMBASI SORUNU
« : Ekim 20, 2014, 14:05:59 »
Merhaba Arkadaşlar,

Benim 2000 model Toyota Corolla 1.3 Terra aracım var. Arabam Triger setinin olduğu yerden hafif yağ kaçırıyor (1 hafta - 10 gün önce farkettim) yağını kontrol ettim iki çizginin ortasına gelmişti yağını tamamladım. Hergün yağ durumunu kontol ediyorum çok fazla bir eksilme yok Motor stop ettikten sonra 10-15 damla yağ damlayıp kesiliyor. Arabam ile günde yaklaşık 4-5 km yol gidiyorum. Bugün sabah hava çok soğuktu arabayı çalıştırdım. Herşey normaldi 2-3 dakika olduğu yerde çalıştıktan sonra yağ lambası yandı hafif gaz verdiğim zaman söndü ayağımı gazdan çektiğim zaman tekrar yanıyor yaklaşık 100-150 mt gittikten sonra yağ lambası tamamen söndü sorun yağ kaçağından kaynaklanıyor olabilirmi? sorun başka ne olabilir? Oturduğum ilçede iyi bir usta olmadığı için yaptıramadım.  İyi bir ustaya gitmek istiyorum ama Araç bu durumda iken 35-40 km yol gidermi cesaret edemedim doğrusu yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılar...
RAMAZAN AKÇAY

Toyota Club Türkiye

TOYOTA COROLLA YAĞ LAMBASI SORUNU
« : Ekim 20, 2014, 14:05:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTA COROLLA YAĞ LAMBASI SORUNU
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2014, 14:15:19 »
Hocam arabanın motorunu güzelce bir incelettirmenizi tavsiye ederim dizel gibi çalışıyor diye konuda açmışsınız.
1. Yağ
2. Yağ filtresi
3. Yağ pompası
4. Yağ radyatörü

gibi parçaları kontrol ettirin.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2014, 15:20:45 »
ramazan bey diğer konuyada yazdım lütfen yağına bakmadan o arabayı çalıştırmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2014, 17:42:52 »
Arkadaşların dediği gibi ihmal etmeyin yağ kaçağı üst kapak veya eksantrik keçesinden olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2014, 20:02:37 »
Merhaba Arkadaşlar,

Benim 2000 model Toyota Corolla 1.3 Terra aracım var. Arabam Triger setinin olduğu yerden hafif yağ kaçırıyor (1 hafta - 10 gün önce farkettim) yağını kontrol ettim iki çizginin ortasına gelmişti yağını tamamladım. Hergün yağ durumunu kontol ediyorum çok fazla bir eksilme yok Motor stop ettikten sonra 10-15 damla yağ damlayıp kesiliyor. Arabam ile günde yaklaşık 4-5 km yol gidiyorum. Bugün sabah hava çok soğuktu arabayı çalıştırdım. Herşey normaldi 2-3 dakika olduğu yerde çalıştıktan sonra yağ lambası yandı hafif gaz verdiğim zaman söndü ayağımı gazdan çektiğim zaman tekrar yanıyor yaklaşık 100-150 mt gittikten sonra yağ lambası tamamen söndü sorun yağ kaçağından kaynaklanıyor olabilirmi? sorun başka ne olabilir? Oturduğum ilçede iyi bir usta olmadığı için yaptıramadım.  İyi bir ustaya gitmek istiyorum ama Araç bu durumda iken 35-40 km yol gidermi cesaret edemedim doğrusu yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılar...

Ramazan Bey, aracınızda yağ kaçakları var. Özellikle Üst kapak sübap contası değişecek. Ayrıca krank keçesini de değiştirin ondan sonra yağ kaçağı olmayacaktır. ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2014, 20:38:25 »
Ramazan bey üst kapak külbütor contası diye gecer 10-15 tl dir.yağı sızdırmaz. Büyük ihtimal odur. O değilse keçelerdendir. Keçelerdense maliyet fazla çıkar. İşçiliği zahmetliği şamzumandan açıyorlar diye biliyorum.  Geçmiş olsun.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 232
  • Model Yılı: '99
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2014, 21:43:01 »
Merhabalar dediğiniz sorun benimde başıma gelmişti yağ pompası bu araçlarda en son bozulacak parçaymış araştırıp öğrendim bir gün ustamla beraber yağ pompasını söküp temizleyip kaliteli keçe ve ve ısıya dayanıklı sıvı contayla yapıştırıp kapattık şuan damla yağ kaçağı yok bana sorarsanız üstündeki parça orjinalse keçelerini değiştirip kullanın eğer değilse orinalini alıp takınız çok önemli bir parça yağ şakaya gelmez saygılarımla :argh: :argh: :argh: