Gönderen Konu: ARACIM DİZEL GİBİ ÇALIŞIYOR  (Okunma sayısı 13365 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • rmz_akcay@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '00
  • 7 kere teşekkür etti
ARACIM DİZEL GİBİ ÇALIŞIYOR
« : Ekim 20, 2014, 13:48:46 »
Merhaba Arkadaşlar,

2000 model Toyota Corolla 1,3 Terra aracım var Arabamı yaklaşık 7 ay önce aldım arabam Benzin/LPG ile kullanıyorum. Sanki dizelmiş gibi çalışıyor. Bu model araçlarda motor sesi böyle mi?  Acaba motorda ciddi bir sorun mu var ? yoksa çözümü basit birşey mi? yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılar...
RAMAZAN AKÇAY

Toyota Club Türkiye

ARACIM DİZEL GİBİ ÇALIŞIYOR
« : Ekim 20, 2014, 13:48:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: ARACIM DİZEL GİBİ ÇALIŞIYOR
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2014, 14:12:07 »
Motor yağını ve yağ filtresini ne zaman değiştirdiniz ?

Gaza basınca ses yapıyorsa , yan sanayi hava filtresindende yapabilir.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2014, 14:12:27 »
Merhaba Arkadaşlar,

2000 model Toyota Corolla 1,3 Terra aracım var Arabamı yaklaşık 7 ay önce aldım arabam Benzin/LPG ile kullanıyorum. Sanki dizelmiş gibi çalışıyor. Bu model araçlarda motor sesi böyle mi?  Acaba motorda ciddi bir sorun mu var ? yoksa çözümü basit birşey mi? yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılar...

Ramazan bey motor soğukken mi sıcakken mi yapıyor. Lpg demi yoksa benzindemi gürültülü çalışıyor?
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • rmz_akcay@hotmail.com
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2014, 14:18:32 »
Ramazan bey motor soğukken mi sıcakken mi yapıyor. Lpg demi yoksa benzindemi gürültülü çalışıyor?

Mehmet bey, Arabayı aldığımda bakımları 3000 km önce yapıldı demişlerdi o yüzden bakım yaptırmadım, bu hafta başka bir sorun nedeniyle arabamı servise götüreceğim kışlık bakım yaptırmayıda düşünüyordum. İnşallah dediğiniz gibi Bakımdan sonra düzelir.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 20, 2014, 14:24:22

Merhaba Kadir bey, maalesef benzin'de Lpg'de Sıcakken soğukken ses hep aynı sesi içeri çok veriyor çok rahatsız edici...
RAMAZAN AKÇAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2014, 14:39:57 »
Mehmet bey, Arabayı aldığımda bakımları 3000 km önce yapıldı demişlerdi o yüzden bakım yaptırmadım, bu hafta başka bir sorun nedeniyle arabamı servise götüreceğim kışlık bakım yaptırmayıda düşünüyordum. İnşallah dediğiniz gibi Bakımdan sonra düzelir.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 20, 2014, 14:24:22
Merhaba Kadir bey, maalesef benzin'de Lpg'de Sıcakken soğukken ses hep aynı sesi içeri çok veriyor çok rahatsız edici...

Mehmet'in dediği gibi aracınızın bakımları aksatılmış gibi görünüyor. Bende de aynısı var sadece motor soğukken gürültülü çalışıyor ısındıkca ses azalıyor. Hatta benzinde iken neredeyse hiç duymuyorum çalıştığını. Lpg ile biraz gürültülü çalışıyor oda tamamen yakıtın gaz halinde olmasından kaynaklı sanırım. En kısa sürede aracınızın bakımını yaptırmanızı tavsiye ederim. Bakım varsa sorunsuzdur.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 232
  • Model Yılı: '99
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2014, 15:16:32 »
Merhabalar muhtemelen aracınızda monifold vurması var eğer ordan geliyorsa monifolda vida atıp o vurma sesi engeleniyor  :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2014, 15:21:22 »
bakımı 3000 önce yaptık dedilerse tahmin ediyorum ki 13000 km önce bile bakım yapılmamıştır :)

siz motoru çalıştırmadan bir yağına bakın. yağ yoksa çalıştırmayın.

sonra manifolt çatlağı olabileceğini ihtimaller arasına yazın. ama takırtı varsa yağ ile ilgili bir sıkıntı var. daha kötüsü yataklar ses yapıyordur. hadi bir kalem daha kötüsünü söyleyim, arabayı satarken motor içine kalın yağı basmışlardır. bir süre ses yapmamıştır.

inşallah masrafsız çözülür. ama araba alıp bakım yaptırmamanıza üzüldüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • rmz_akcay@hotmail.com
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 20, 2014, 15:54:11 »
bakımı 3000 önce yaptık dedilerse tahmin ediyorum ki 13000 km önce bile bakım yapılmamıştır :)

siz motoru çalıştırmadan bir yağına bakın. yağ yoksa çalıştırmayın.

sonra manifolt çatlağı olabileceğini ihtimaller arasına yazın. ama takırtı varsa yağ ile ilgili bir sıkıntı var. daha kötüsü yataklar ses yapıyordur. hadi bir kalem daha kötüsünü söyleyim, arabayı satarken motor içine kalın yağı basmışlardır. bir süre ses yapmamıştır.

inşallah masrafsız çözülür. ama araba alıp bakım yaptırmamanıza üzüldüm.

Anıl bey yağını kaçak nedeniyle sabahları mutlaka kontrol ediyorum. Dediğiniz doğru 3.000 km önce bakım yapıldı dediler ama hiçbir belge vs yok işin açıkçası satan kişiye inandım. Arabayı küçük bir şehirden aldım Mehmet Bey'in dediği gibi bakım sırasında orjinal parça kullanılmamışta olabilir. Almanyada Opel fabirkasında çalışan bir akrabamız Araba bir yerden hava aldığı için böyle çalışıyor dedi ama ne derece doğru bilemiyorum. Bu hafta içi arabaya bakım yaptıracağım İnşallah sorunlar bu şekilde çözülür.

Saygılar....
RAMAZAN AKÇAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 20, 2014, 16:11:08 »
aslında bir video çekip gönderseniz daha doğru yorumlar yapabiliriz. ses ama ne sesi ? bende arabayı aldığımda ses vardı ama eksoz manifoldunun üzerindeki metal titreşiminden kaynaklıydı..

hava alma olayına gelince , ben bu yoruma katılmıyorum. motor vuruntulu düzensiz çalışırdı ama traktör gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • rmz_akcay@hotmail.com
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 20, 2014, 16:22:24 »
aslında bir video çekip gönderseniz daha doğru yorumlar yapabiliriz. ses ama ne sesi ? bende arabayı aldığımda ses vardı ama eksoz manifoldunun üzerindeki metal titreşiminden kaynaklıydı..

hava alma olayına gelince , ben bu yoruma katılmıyorum. motor vuruntulu düzensiz çalışırdı ama traktör gibi değil.

Anıl bey az önce yazmayı unuttum. Arabayı aldığım günden beri bu şekilde gürültürlü çalışıyor.  Forum'a bu gün üye oldum Yarın sabah bir video yüklemeye çalışacağım. İlginiz için teşekkür ederim.
RAMAZAN AKÇAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Ocak 18, 2017, 14:09:13 »
Ramazan Bey, buu soruna bir çözüm buldunuz mu acaba?