0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Arkadaşlar,2000 model Toyota Corolla 1,3 Terra aracım var Arabamı yaklaşık 7 ay önce aldım arabam Benzin/LPG ile kullanıyorum. Sanki dizelmiş gibi çalışıyor. Bu model araçlarda motor sesi böyle mi? Acaba motorda ciddi bir sorun mu var ? yoksa çözümü basit birşey mi? yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılar...
Ramazan bey motor soğukken mi sıcakken mi yapıyor. Lpg demi yoksa benzindemi gürültülü çalışıyor?
Mehmet bey, Arabayı aldığımda bakımları 3000 km önce yapıldı demişlerdi o yüzden bakım yaptırmadım, bu hafta başka bir sorun nedeniyle arabamı servise götüreceğim kışlık bakım yaptırmayıda düşünüyordum. İnşallah dediğiniz gibi Bakımdan sonra düzelir.Mesaj Birleştirildi: Ekim 20, 2014, 14:24:22Merhaba Kadir bey, maalesef benzin'de Lpg'de Sıcakken soğukken ses hep aynı sesi içeri çok veriyor çok rahatsız edici...
bakımı 3000 önce yaptık dedilerse tahmin ediyorum ki 13000 km önce bile bakım yapılmamıştır siz motoru çalıştırmadan bir yağına bakın. yağ yoksa çalıştırmayın. sonra manifolt çatlağı olabileceğini ihtimaller arasına yazın. ama takırtı varsa yağ ile ilgili bir sıkıntı var. daha kötüsü yataklar ses yapıyordur. hadi bir kalem daha kötüsünü söyleyim, arabayı satarken motor içine kalın yağı basmışlardır. bir süre ses yapmamıştır. inşallah masrafsız çözülür. ama araba alıp bakım yaptırmamanıza üzüldüm.
aslında bir video çekip gönderseniz daha doğru yorumlar yapabiliriz. ses ama ne sesi ? bende arabayı aldığımda ses vardı ama eksoz manifoldunun üzerindeki metal titreşiminden kaynaklıydı.. hava alma olayına gelince , ben bu yoruma katılmıyorum. motor vuruntulu düzensiz çalışırdı ama traktör gibi değil.