Gönderen Konu: 2013 model versom un el freni tutmuyor ?  (Okunma sayısı 1921 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • samanthanın babası
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '13
  • 15 kere teşekkür etti
2013 model versom un el freni tutmuyor ?
« : Ekim 20, 2014, 08:46:28 »
 >:( >:( >:(  aracı boş ta bıraktım el frenı cekmeme ragmen kademe kademe arkay gittiğini fark ettim?

aracı 11bın km de gecen hafta aldım, daha once boyle yada benzer bişey yasayan arkadaşlar var mı?

dun dık bır yokuşta,

hanıma hıll holder nasıl çalışıyor diye göstermek istediiğimde başıma gelen olayda,

antı patınaj sistemınınde gerektıgı gibi çalışmadıgını fark ettim,

arac hıllholder da beklerken, patınaj cekmee basladı?

antı patınaj sıstemı boyle durmlarda devreye grmıyor mu?

aracı stop ettirdim ve sonrasında elfrenı cektım fakat aracın arkaya doğru ara ara kaçmaya başladıgını fark ettim,

aracı tekrar çalıştırıp bir şekilde kaldırıp devam ettim,

devam ettikten sonra gostergede hillholder ıkazı bir sure daha ekranda kaldı,

lastığın yarısıda asfaltta?  >:(

yokuş oldukça dikti?

ama yınede boyle birşeyin olması canımı sıktı acıkcası?

o an herşey olabılırdı,

el frenı neden tutmaz?

>:(

kk

Toyota Club Türkiye

2013 model versom un el freni tutmuyor ?
« : Ekim 20, 2014, 08:46:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 model versom un el freni tutmuyor ?
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2014, 09:05:41 »
Bu konunun şu an denk gelmesi ilginç olmuş, hafta sonu gerçekleştirilen Toyotaclubtr buluşmasında benzer bir konu geçmişti.

Tedirgin olmanız çok doğal, öncelikle aracınız garanti kapsamında, direk yetkili servise gidin ve durumu belirtin. Sorunun kaynağı bir kaç sebep olabilir ve bunlar çoğunlukla küçük müdahaleler ile düzeltilebilir.

+ Yokuş kalkış desteği kimi markalarda farklı şekilde devreye girer(sitemizde konusu var), aracınızda devreye sokmak için fren pedalına hafif değil, tam basmalısınız, yoksa devreye girmeyebilir.
 El freni çekili iken kaydırma, yokuş eğimine de bağlı bir olay olmasının yanında arka disk içindeki el freni sistemi ayar istiyor olabilir. Dik yokuşta el freni çekili iken kaydırma olmasa dahi direksiyonu uygun konuma almak güvenlik açısından iyidir. Ayrıca yokuş kalkış desteğimnin yanıda, dik yokuşlarda aracın geriye kayma kuvvetini(araç ağırlığı, eğim) yenecek derecede gaz verip ileri doğru kuvvet oluşturmak gerekir.
  Anti patinaj  devreye girdi ise göstergede kayan araç sembollü bir ikaz yanması lazım. Teker belli oranda patinaj çekince genelde anti patinaj devreye girer ancak bu patinaj uzun olmaz. Tabi anti patinaj sisteminin de devrede olması gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2014, 04:01:31 »
benimde aynıydı.el freninin altında ayar vidası var,ordan ayarlattırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2014, 09:20:55 »
Çok dik rampalarda normal çekilen bir el freni tutmuyor, sonuna kadar asılmak lazım. Bende de aynı sorun vardı servise gösterdim ayarları düzgün dedi. Yokuş kalkış desteği HAC de yine çok dik rampalarda devreye girmiyor. Zaten kitapçıkta da çok dik rampalarda kullanmayın tavsiyesi var.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • son aşkım VERSO MY LAST LOVE THE VERSO
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 7500
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 06, 2014, 19:02:57 »
Daha önce bende bahsetmiştim aynı sorun bende de vardı. O zamanlarda da servise gitmiştim normal  demişlerdi. İçime sinmedi bugün yine servise gittim el freni zayıf dedim. İçeri aldılar usta yine normal ama biraz el freni halatını gerdirelim dedi. Şimdi gayet iyi oldu diye düşünüyorum.
Efe67