Gönderen Konu: FİNANS SORUNLARINIZA ÇÖZÜM  (Okunma sayısı 861 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
FİNANS SORUNLARINIZA ÇÖZÜM
« : Ekim 19, 2014, 15:33:08 »
Değerli forum üyeleri 3-5 aydır üyeyim. Genel olarak forum iyi. Teknik paylaşım olarak zayıf ama sebebi de toyotanın pek kurcalama ihtiyacı olmaması.

Finans konusunda her türlü tecrübelerimi ihtiyacı olanlara faydalı olmak adına buradan yardımcı olarak aktarmak istiyorum.

Kredi alırken sizden haksız olarak alınan dosya masraflarının iade edilmesi konusu ile başlayabiliriz.

Hakem heyetinin raportörü olarak ne yapacağınızı tarif ederim.

Önce birisinin sıkıntısının olduğu konuyu sorması gerekli. Kendi kendime çalıp oynamam.  :rofl:

Kredisini ödeyemeyenler, icralık aşamasında olanlar varsa sıkıntı yok. Sorun anlatayım :)
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Toyota Club Türkiye

FİNANS SORUNLARINIZA ÇÖZÜM
« : Ekim 19, 2014, 15:33:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: FİNANS SORUNLARINIZA ÇÖZÜM
« Yanıtla #1 : Ekim 19, 2014, 15:54:44 »
Değerli forum üyeleri 3-5 aydır üyeyim. Genel olarak forum iyi. Teknik paylaşım olarak zayıf ama sebebi de toyotanın pek kurcalama ihtiyacı olmaması.

Finans konusunda her türlü tecrübelerimi ihtiyacı olanlara faydalı olmak adına buradan yardımcı olarak aktarmak istiyorum.

Kredi alırken sizden haksız olarak alınan dosya masraflarının iade edilmesi konusu ile başlayabiliriz.

Hakem heyetinin raportörü olarak ne yapacağınızı tarif ederim.

Önce birisinin sıkıntısının olduğu konuyu sorması gerekli. Kendi kendime çalıp oynamam.  :rofl:

Kredisini ödeyemeyenler, icralık aşamasında olanlar varsa sıkıntı yok. Sorun anlatayım :)

Arkadaşım adına sorayım o zaman efendim. Şimdi ödemekte olduğu 2 adet kredisi var, 300 küsür 300 küsür 600 falan aylık ödeme. Askere gidecek kasım ayında. bu krediler ödenmezse, ödenemezse nolur veya askere gidince dondurma denen olay oluyor mu? Teşekkür ederim şimdiden.
Üç olay insanı sevindirir: iyi kadın, akıllı evlat ve saygın kardeş. Ha bir de kardeş gibi bir dost...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 19, 2014, 19:12:48 »
Askere gitmesi yada başka sebeple dondurmak mümkün değil. ilk taksidin ödenmesi 45 gün gecikince kişiye ulaşıp idari takip başlatacaz derler. 60 gün geçip 2. taksit ödenmezsse icra takibi başlatacaz derler. 3. taksit ödenmeyince icraya verirler. İcra işleri yazışmalar vs 4 ay kadar sürer. Ve adrese avukat icra müdürü ve memuru ile gelir. Kişi üzerine her ne türlü satılabilir mal varsa icra dairesi ilgili yere müzekkere yazdırarak tedbir koydurur. Bu işlem icra ziyaretinden hemen 1 saat sonra olur. Tapu araba vs her ne varsa devletin icra dairesi el koyar ve alacaklı adına satışa çıkartır.

100 liralık arsa yirmiye 30 liralık araba 10 a satılır.

Gerisi ö m ile gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 19, 2014, 19:16:11 »
Anladım galiba teşekkkür ediyorum.
Üç olay insanı sevindirir: iyi kadın, akıllı evlat ve saygın kardeş. Ha bir de kardeş gibi bir dost...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 19, 2014, 19:19:13 »
Üstad devamını okuyabildinmi ö m gönderemiyorum. Mübarek sitede nasıl olduğunu bulamadım. Mesajdan silmek zorunda olduğum için asıl açıklamayı sildim kusura bakma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '95
  • 117 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Dosya masraflarını geri alma
« Yanıtla #5 : Ekim 19, 2014, 19:27:18 »
Hemen sorayım;
Kullanmış olduğum kredinin dosya masraflarını geri almak için ne yapmak gerekiyor.

Aşamaları nelerdir?
Toyota Corolla 1.6 GLI AT '95
Volkswagen Jetta 1.6 Tour Tiptronic '09

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 19, 2014, 19:42:54 »
Dosya masraflarını almak için bankanızdan kesintiyi gösteren dekontu alın. İlçede kaymakamlıktaki hakem heyetine ilde iseniz valilikteki ticaret il müdürlüğü bünyesindeki il hakem heyetine başvurun. Karar adresinize posta ile gelir. Faizi ile alırsınız. Hakem heyeti düzgün çalışıyorsa tabii.

Halk bankası müşteri hizmetlerini arayınca mail ile yada postayla adrese gönderir kesinti bilgilerini. Bazı bankalar para ister. İnternet bankacılığı kullanıyorsanız inceleyip döküm alarak hakem heyetine başvurabilirsiniz.

Bazı yerlerde avukatlar tamamen ücretsiz bu işi sizin adınıza yapıyorlar. Vekalet verin dekontları verin avukat paranızı alıp size verir. Bankaya ödetiyor avukatlık ücretini

Mesaj Birleştirildi: Ekim 19, 2014, 19:44:32
Ticari krediler için olmaz. Tarım kredisi tarım kart olmaz.

Taşıt kredisi
Konut kredisi
Tüketici kredisi

olur

Mesaj Birleştirildi: Ekim 19, 2014, 19:47:28
Ödenmekte olan veya icralık olmuş krediler için de olur.

Kara liste felan yok merak etmeyin.

Banka çalışanlarının hepsi başvurup aldı. Sakat bi durum olsa onlar almazdı.