Biraz para şıkışmış anlaşılan[emoji1] Sizin masraflarınız ne kadar tuttu Anıl Bey.?
Açıkçası ben sanayiye gitmeyi sevmiyorum. Arabanın avans ayarı için tabanca aradım ve bulamadım. evin önünde kendim ayar çekmek zorunda kaldım.
çünkü ; arabayı bir ustaya bıraktım, avans ayarı yapalım ve ne gerekiyorsa yapalım dedim. adam sadece disbritörü söktü taktı biraz gaz verdi ve 20 tl istedi.
halbuki ben yine kendi elimle distribütörü sökmüş makarayı temizlemiştim. bunların dışında bobini değiştirmiş ve içindeki devreyi lehimletmiştim. ancak okadar ince ayrıntısını yine bu işlerden anlayan bir arkadaşımla yaptık.
başka bir usta buji kablolarına taktı kafayı. daha değiştireli 3 ay oldu olmadı.. bujiden dediler, yine söktüler baktılar ve değiştirsen iyi olur dediler. bujileride kablo bobin le birlikte yaklaşık 3 ay önce değiştirmiştim.
aracımın muayenesi geçti. eksoz ölçümü yaptırmadan muayeneye sokamıyoruz. mecburen bu testi geçecek.
muayene istasyonundaki adam rolantiyi düşürdü , biraz gaz vermeyi denedi ama olmadı. mecburen sanayiye gitmek zorunda kaldım.
birde gazcıya gittim ki keşke hiç gitmeseydim. çünkü eksoza gaz ölçüm borusunu taktı ve bilgisayardan değerleri okumaya başladı. gaz ayarına hiç dokunmadan hava girişini bantladı. o giren havaya görede gazı biraz kıstı. arabam şuanda benzinde çalışmıyor. tekliyor. hızlı giderken vitesi boşa alamıyorum.
sanayiden geldikten sonra evimin önüne arabayı çektim. ve avans işini yapmaya başladım.
gayet basit ve sadece kulakla

iki ileri bir geri disbritörü oynattım. aha dedim tam ortası burası. hadi birazda benden avanslı olsun azcık daha oynattım.
son yaptığım ayardan sonra enjeksiyonlu arabalardan daha temiz eksoz gazı ölçtük

1.3 gr
masrafları sıralarsak
bobin ( çakçuk marka ) 80 TL
kablo 40 TL
buji 20 TL
lehim 10 TL
arkadaşıma 20 TL
avans ayarı 20 TL
gaz ayarı 10 TL
subap ayarı ve birkaç el atma parası 10 TL
hava filtresi 20 TL
ustadan fırça yemek bedava. sebap ise hava alan yerleri sıvı conta ile doldurmuş olmam.
benzinlikte benzin almak istedim. acaba 10 liralık benzin alsam ayıp mı olur diye düşünürken ağzımdan 20 liralık koy abicim çıktı. ama arabadan çıkarken söyledim. adam 50 liralık anlamış. bu benim için büyük kayıp. çünkü kazancım 0 TL
aldığım gazları hesap etmiyorum zaten...
rezillik = paha biçilmez !!
zevkimdir , arabamdır diyorum ama arabaya ben ne kadar özenli bakarsam benden alanlar okadar kiralık araba muamelesi yapıyor. ben temizlik için haftalarımı harcadım ama arabamı bir hafta sonra akrabamdan alınca şok oldum. her yer kül. içerisi rezil kokuyor. bilmediğim yerlerden trim sesi gelmeye başlamış..
ya ben arabayı parke taşların üzerinde sürmeye çekiniyorum bir yerine bişey olacak diye.. bunlar arabayı soğutuyorlar.
bugün pazar. benim bakım günüm. normal gözlemlerden sonra bazı yağlamam gereken yerleri wd40 la yağlarım, suyuna yağlarına bakarım.
mesela bugün radyatör suyunun yedek deposunu söktüm temizledim taktım.. zevkle yapıyorum. bunlar ustaların yapacakları işler değil..
bu yüzden tam bir rakam çıkartmak yalnış olur. tahmini olarak yazabilirim. sorun varsa paylaşabiliriz. bakımsız yürümüyor. kimseye vermeye gelmiyor. hor kullanmaya gelmiyor. hızlı gitmeye ve sıkıştırmaya hiç gelmiyor. bu araba artık sadece işini göreceğin ve nereden ne çıkartabilir bunu bilinçli şekilde kontrol edip binebileceğin bir araba olmuş...
lanet ettim. alırsam sıfır alacağım. en kötüsü olsun ama sıfır olsun. yağını bile değiştirmeden satacağım. ahtım var ve inşallah olur. dahada yazarımda biliyorsunuz ki siyaset yapmıyoruz