Gönderen Konu: PC'den Smart TV'ye kablosuz 3D film aktarımı nasıl yapılır? (Konu anlatımı)  (Okunma sayısı 5471 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Merhabalar,
Tek bir noktada toplanmış bir konu bulamadım bu konuyla ilgili hiç bir forumda. Haliyle en yoğun kullandığım forum burası, internette arayanlara yardımcı olabilir diye araştırmalarımın sonuçlarını paylaşmak istedim.

-Masaüstü bilgisayarımız ya da laptopumuzdan Smart TV'mize kablosuz olarak DLNA üzerinden film aktarımı yapabiliyoruz. Bunun için öncelikle Plex Media Server'ı plex.tv websitesinden yüklüyoruz.

-Sırasıyla yukarıdan Download, sonra Computer, daha sonra Download English diyerek indiriyoruz ve kuruyoruz.

-Media Manager'a, Plex Media Server kurulduktan sonra System Tray'de oluşan kısayola sağ tıklayarak ulaşılabilir.

-Plex Media Manager anasayfasında sol taraftaki tekerleke tıklayarak Ayarlar-Diller-Altyazı tipi-Sürekli Etkin seçilir. Böylece filmlerimizle aynı klasör altına attığımız film ile aynı isimli altyazı sayesinde, TV'den izleyeceğimiz filmler altyazılı gözükür.

-Sonra ana menüye dönerek +'ya tıklanarak bilgisayarımızdaki filmlerin olduğu klasör seçilir.

-Böylece filmler Smart TV'den izlenmeye hazırdır. Fakat 3D filmlerde bu mümkün değildir. Yanyana 3D filmdeki görüntü 3D TV'de üstüste bindirildiğinden normal altyazı birbirine girecek ve okunamayacaktır. Bunun için bir işlem gereklidir.

- https://chrome.google.com/webstore/detail/subscene-3d-fast-download/gneklehgimmjdhoeckddbafdmpgbpfml
adresinden Chrome'a indirilecek eklentiyle Subscene sitesinden 2D altyazıları 3D'ye otomatik olarak dönüştürüp indirilebilmektedir.

-Chrome'u olmayanlarsa http://www.subto3d.com/converts
adresinden altyazıları 3D yapabilirler.

-Ardından bu 3D altyazı film dosyasıyla aynı isimde olacak şekilde aynı klasör altına konulur.

-Böylece 3D filmimiz 3D altyazıyla izlemeye hazırdır.

-Smart TV'den paylaşımlardaki klasörlere bakarak filmimizi açtığımız gibi altyazıyla birlikte oynamaya başlayacaktır.

Maddeler ile ilgili resimler için:

https://www.facebook.com/mutlu.tekir/media_set?set=a.10152788055668256.1073741870.573833255&type=1

Sorunuz olursa beklerim  :saygi:
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
bunun yerine pc ninlaptop un hdmı çıkışını bağlamak yada bunlardaki filmi flah belleğe aktarıp smart tv de izlemek daha kolay değilmi?:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
All share player ile laptopun film bölümünü tvden seçip izliyorum. Samsungla kolay bu is.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
All share player ile laptopun film bölümünü tvden seçip izliyorum. Samsungla kolay bu is.

Samsung güzel evet, ama lg de de smartshare bilgisayar uygulamasıyla bu yapılabiliyor. Ama altyazıları sıkıntı. 3d filmde hele 3d altyazıyı uydurmak imkansızlaşıyor maalesef. O nedenle bu yöntem gerekiyor :)

bunun yerine pc ninlaptop un hdmı çıkışını bağlamak yada bunlardaki filmi flah belleğe aktarıp smart tv de izlemek daha kolay değilmi?:)

Daha kolay evet :) Birazcık fanteziye kaçma işi oldu benimki  :lol: Kablosuz olarak bağlama her zaman daha az karmaşa ve daha az görsel sorun yaratır :)
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
Daha kolay evet :) Birazcık fanteziye kaçma işi oldu benimki  :lol: Kablosuz olarak bağlama her zaman daha az karmaşa ve daha az görsel sorun yaratır :)

tam tersi...kablozus bağlantı her zamandaha çok karmaşa ve daha çok görsel sorun yaratır..üstelik kablosuz bağlantı daha yavaştır....LAN bağlantılardaki veri gidiş hız ve sırası kabloya göre daha yavaştır.unutma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
hız daha yavaş evet, ama 2d bir filmde kalite açısından bu sorun olmuyor. Hele de samsung, lg gibi firmaların tv lerindeki görüntü iyileştirme motorlarıyla her türlü güzel sonuç alınıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
hız daha yavaş evet, ama 2d bir filmde kalite açısından bu sorun olmuyor. Hele de samsung, lg gibi firmaların tv lerindeki görüntü iyileştirme motorlarıyla her türlü güzel sonuç alınıyor.

3d den bahsediyorsun ama:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
LG bluray dışında 3d altyazıyı desteklemiyor diye biliyorum... Bu yöntemi plex vasıtasıyla LG de denediniz mi acaba?
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
LG bluray dışında 3d altyazıyı desteklemiyor diye biliyorum... Bu yöntemi plex vasıtasıyla LG de denediniz mi acaba?

.ass formatlı 3d altyazıyı denedim. Bilgisayarda altyazı sbs iken, tvde altyazı sbs formunda durmuyor. Bitişik ve alt alta gözüküyor. Aradıysam da çözümü bulamadım. Alty az ısız herşey Güzel. Ya da 2d altyazılı film sorunsuz.
Bence görüntü kalitesi de tatminkar. Tabi modeminizin aktarımının hızlı olması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Sonuçta herhangi bir sebepten kablosuz bağlantı ihtiyacı olanlar için faydalı bir konu. Mesela ben SACD için çok araştırma yapmıştım ancak tatminkar bir bilgiye ulaşamadım.

Hdmi kabloların da veri aktarımı konusunda versyonları mevcut, kaynak destekliyor ise usb yerine hdmi bağlantıda görüntü kalitesi farkediyor.

+ telefonu usb 'den tv 'ye bağlayıp, tv 'yi telefon üzerinden nasıl nete bağlarız mesela? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
Sonuçta herhangi bir sebepten kablosuz bağlantı ihtiyacı olanlar için faydalı bir konu. Mesela ben SACD için çok araştırma yapmıştım ancak tatminkar bir bilgiye ulaşamadım.

Hdmi kabloların da veri aktarımı konusunda versyonları mevcut, kaynak destekliyor ise usb yerine hdmi bağlantıda görüntü kalitesi farkediyor.

+ telefonu usb 'den tv 'ye bağlayıp, tv 'yi telefon üzerinden nasıl nete bağlarız mesela? :)

telefonunuzun wifi ayarlarını aktif hale getirdiğinizde tv otomatik olarka görebliyor hakan bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
telefonunuzun wifi ayarlarını aktif hale getirdiğinizde tv otomatik olarka görebliyor hakan bey.
Aslında bunu denemiştim ama ya net yavaş kalıyor telefonun ya da ayarlara tekrar bakmam lazım, bir tekrar edeyim bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
ne olursa olsun tv nin veri hızının yavaş olduğunu unutmayın hakan bey...pc tada laptop hızında olmasını beklemyin üstelik kablosuz bağlatı yapıyorsunzu mutlaka yavaş olacaktır:) bu arada netice ne oldu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
Henüz kontrol etmedim, akşamları genelde Sherlock Holmes ile meşgul oluyor tv, Sir Arthur Conan Doyle versiyonları. :) Kontrol edince haber vereceğim ama Seydi bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
Henüz kontrol etmedim, akşamları genelde Sherlock Holmes ile meşgul oluyor tv, Sir Arthur Conan Doyle versiyonları. :) Kontrol edince haber vereceğim ama Seydi bey.

Sherlock Holmes  güel bir seridir:) özellikle Michael Robert Johnson'ın oynadığı iki bölüm nefistir:)