0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar herkese merhaba bugun yeni auris 1.6 advenced manuel almak için gittim ve kapora bıraktım seat leon fr ile çok kararsız kaldım ve auris daha ağır bastı.sormak istediğim aldığım bayi 3 gün içinde veriyor arabayı bu kadar çabuk verebilirmi acaba eski araba verebilirlermi bana ve lcd üzerinden arabada oluşan hataları görebilirmiyiz,lastik basınc ayarlarını filan gibi.arabaya yeniyim ve ilk defa sfır araba aldıgım için bilmiyorum.yardımcı olabılırmısınız
...........lcd üzerinden arabada oluşan hataları görebilirmiyiz,lastik basınc ayarlarını filan gibi.....................
Evet; lastik basıncını sadece en üst model olan Premium modelde öğrenebiliyorsunuz. Benim araç, Premium'un bir alt modeli olan Advance ve benim aracımda bu özellik yok... Ayrıca servisten öğrendiğime göre, sonradan ekletmek mümkün değilmiş...
Servisler çok biliyor Zühtü Bey.Ebay'de tyre pressure monitoring system ya da kısaltılmışı TPMS diye aratırsanız bir sürü ürüne ulaşabilirsiniz. Ekranlı park sensörleri gibi, lastik basınç sensörlerinin de ekranı var. Sensörler janttaki sübapların yerine oturtuluyor. Tabi bunun için lastiğin içinden takılması gerekiyor. Hava doldurma da bu sensörlerdeki sübapların üstünden yapılıyor. http://www.ebay.com/itm/Orange-Electronic-Wireless-Direct-TPMS-Tire-Pressure-Monitoring-System-P401A-434-/131326271821?hash=item1e93a7e14d&vxp=mtrhttp://www.ebay.com/itm/Wireless-Car-Auto-Tire-Pressure-Monitoring-System-TPMS-built-in-4-Sensors-LCD-/121440977653?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item1c467242f5
Aslında bu lastik basınçlarının durumunu ekrandan öğrenmek çok faydalı bir özellik. Ama doğru sonuçları göstereceğinden şüphelerim var. Mesela kalibrasyonları doğru mu, hangisi sıklıkla kalibrasyon yapılması gerekiyor, yoksa gerekmiyor mu, vs.Lastikçinin 33 psi ölçtüğü basınç serviste 31 psi çıkmıştı. Ben de nitrojen doldurmak için tekrar lastikçiye gittim (serviste nitrojen yok) ve 35 psi yap dedim. Çünkü servisin ölçüm aletlerine periyodik olarak kalibrasyon uygulanıyor ve dolayısıyla en güvenilir ölçüm serviste yapılıyor.Dolayısıyla touch ekrandan alacağım lastik basınç bilgilerine pek güvenemem...