0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Neredesiniz?
istanbuldanım
Opelimnete yazdınız mı? Malum burası toyotacı ve opel ustası tanıyan azdır.
İşte bende bu sabır yok tebrikler başkanım İnsan tüm iyi niyeti ile yardım etmek için konuya giriyor ama eksik bilgiler insanı soğutuyor! ilk soru neredesiniz yerine yardımcı olacak bir fikir olabilirdi profil bilgileri eksiksiz olsaydı... Bu yorum konu sahibine değil genel bir serzeniştir...
borunun birisi çatlamış olabilir. zorlamadan belli etmez kendini. arkadaşın dediği gibi antifiriz koyup temizleyince nereden sızıntı olduğu çıkar ortaya. motor contası değilse korkulacak bişey yok. suyu ekleyip bineceksin. lütfen arada yağınıda değiştir.
kalorifer musluğuna bakın. motor arka tarafında t borularına bakın.eğer hala bulamıyorsanız araçta antifiriz yoksa basın antifirizi salar biryerden. yağda su karışımı yoksa contadan değildir zatende.
Astra F'lere kırmızı antifriz iyi gelmiyor aslında. Mavi daha iyi. Opel için 2001 öncesi tüm modellerde bu böyle.Ankarada olsanız bir iki usta tavsiye edebilirdim. İstanbulda da Maslakta gittiğim bir usta var ama biraz pahalı ve Ankaradakiler kadar iyi midir tam emin değilim Hatta geçen ben de oradayken (opelgaraj şaşmaz) bir tane astra f su eksiltme şikayeti ile geldi, devirdaimi değişmişti.
Doğru Mustafa bey, hatta çok doğru Ama şöyle bir sıkıntı oluyor işte o zaman da; contalarda ve birleşim yerlerindeki korozyon ve birikintileri de açtığı için daha önce hiç problem çıkarmayan araçlarda su eksiltme sıkıntıları başlıyor.Eğer araç önceden kırmızı kullanıyor ise sıkıntı yok. Hatta ben de 2000 Vectramda kırmızı kullanıyorum.Ancak eğer önceden mavi veya saf su kullanılmış veya iyi bakılmmaış bir araç ise kırmızı son derece büyük sıkıntılara yol açabiliyor. Opelim.net'te baya uzun bir konusu da var hatta, bir arkadaş conta yakmıştı kırmızı antifriz yüzünden.